Baby poradte mi. 30.4 mi konci pracovny pomer a ja velmi rozmyslam uz od 1.5 nenastupit. Co je lepsie? Ist na PN alebo na podporu? Ci je to jedno co vyuzijem prve? Narok na podporu mam.
Ak ti 30.04.konci pracovny pomer, tak 1.5. nemusis uz nikam nastupovat 😉
Nerozumiem. Však 30.4. končí pracovný pomer, tak už nemáš kam nastúpiť 🤔
@evittam No to je tak, ze v robote nevedia, ze nechcem nastúpiť, pocitaju so mnou aj dalej. Ale este mi nedali zmluvu na podpis, na buduci tyzden mi ju ma priniest. Len v robote to je cim dalej horsie. Kazdy odchádza, nechcu nam urobit ani jeden odpis na nepredane vyrobky za ktore mi nemozeme ze sa nepredali. A dnes mi oznamil veduci, ze musime zaplatit manko 700 eur a zas je o 2 dni dalsia inventura a zas nam neurobili odpisy a zas nam daju manko platit. Zato sa chcem zachovat ako sa chcem...
@evittam hmotnú zodpovednosť som podpisala, ale oni nam chcu manko strhavat z funkčného a ja som citala, ze z vyplaty bez suhlasu sa nemoze strhavat manko. A v zmluve som sa nezaviazala z vyplaty platit, len zaplatit. Zas sa bojim, ze ked viac nepridem strhnu mi z vyplaty dost velku ciastku. Vsetko bolo dokonale pokym novy riaditeľ s novymi pravidlami neprišiel
@evittam ďakujem ti veľmi pekne. A posledná otazka. Sorry, ale ja som fakt este nebola PN ani na urade prace. Podla teba sa mi financne oplati skor ist najprv na PN alebo rovno na podporu? Plat som mavala iba minimalku 524 eur v hrubom a on januara 640 v hrubom. Ďakujem, si fakt zlata
@evittam ahoj videla som ze sa rozumieš veciam ako postupovat pri vypovedi atd .prosim ta mam otazku,chcem dat vypoved dohodou rsp.dohoda o sk.pp .ani viem ze mi to najskor musia schvalit.moja otazka znie možem ist na up s tym ze nechcem byt evidovana len sa chcem dat na predlzenu neplatenu rodicovsku do 6rokov veku dietata,nakolko narok na podporu nemam.
Bola som na neplatenej predlženej aj pred pracou a ci sa na nu možem vratit ??dik
@liaka ked mate narok na podporu a chcete byt nejaky cas doma, je to lepsie riesenie ako byt na pnke a vybavovat si od lekara vychadzky von, moze vas dojst skontrolovat socialka.