Ahojte. po mnohych rokoch v uzasnej praci o 2 mesiace koncim, rusi sa cela firma na SK. Neviem, ako smerom sa pohnut dalej. Mam ponuku do podobneho typu prace, ale na vyssiu poziciu, no uz teraz som z toho neskutocne v strese, mam do 2. kola vypracovat jednu studiu, odprezentovat v cudzom jazyku... ja neviem ani, ako sa do toho pustit, nemam v tej oblasti tolko skusenosti, jednoducho sa na to zatial necitim. Snazime sa s manzelom o dieta, v juni to budu 2 roky, nedari sa, uz to riesime aj cestou v CAR... Co by ste robili na mojom mieste? Planovala som si trochu oddychnut, mozno by sa mi podarilo otehotniet, prip. ist do prace len ak bude zaujimava ponuka. Ta ponuka sice zaujimava je, financne tiez, ale... nechcem byt otrokom prace, a vplyvom stresu sa mi zhorsuje aj moje autoimunitne ochorenie... bludny kruh, ako z neho von?
@stvura
@limetka69 dakujem damy, ano o peniaze ani tak nejde, vyplatena budem do konca roka da sa povedat, a nemusim ist ani na podporu, ale s mojou diagnozou aj na PN... aj to som riesila, ci mi potom vobec vyjde materska, ak otehotniem az ked skoncim v praci a bola by som na PN. Tato praca by bola fakt velmi narocna, psychicky, ale na druhej strane rok v tej firme na tejto pozicii - a mam zabezpecenu karieru na cely zivot. Ale asi to fakt nedam, nechcem ten stres, mam teraz ine priority... :(
@deean ja by som do toho nesla aj z dovodu, ze by sa mi tazko odchadzalo keby so otehotnela, bilo by sa to vo mne, ze z dobrej prace, ale dieta chcem, radsej by som sa na karieru zamerala po materskej, no na fruhej strane, neviem ake problemy s reprodukciou mate, ak je to fakt zle tak radsej ta praca, ale hlavne musis svoje srdce pocuvat, to najlepsie vie co robit
Skús si napísať pre a proti. Osobne by som do toho šla. No ja mám rada výzvy. Neskôr by mi bolo ľuto, že som to vzdala hneď na začiatku, bez skúšky. Keď do novej práce pojdeš, sama si dáš odpovede, či tam chceš ostať alebo nie. No ako tie odpovede dostaneš, keď to ani nevyskúšaš?
@deean myslím, že podľa toho čo píšeš cítiš aj sama že potrebuješ čas, oddych, relax a poriadne vypnúť. Buď teraz zaberieš na tri mesiace, zamestnáš sa na dobrom mieste a po troch mesiacoch si zoberieš dovolenku na zrelaxovanie s tým, že budeš mať prácu ale budeš potrebovať vela síl pre začiatok alebo normálne si daj prestávku pracovná ponuka príde dalšia a určite nie jedna. Nové zamestnanie nie je len o tom dostať sa tam čo je veľký stres či sa podarí, ale aj aklimatizovať sa a zvyknúť si. Momentálne aj toto obdobie po vianočné, stále tma a zima, škaredé počasie dosť pôsobí na psychiku negatívne. Možno si skús sadnúť, zastaviť sa na jeden deň, popremýšľať, dobre sa vyspať napísať si pre a proti a ísť do toho s čistou hlavou.
@limetka69 zatial nie je zistena pricina, riesim to aj s gyn, uz dlhsi cas, budem mudrejsia buduci tyzden, ked budem mat vysledky z CAR. Manzel je ok, u mna tiez vyzera, ze je vsetko ok, mozno za to moze stresove obdobie pocas 2 poslednych rokov... a prave to je argument, preco do tej novej prace ist nechcem,
@felinda aj ja mam rada vyzvy, ale vo veciach, v ktorych mam istotu, ze ich zvladnem. Toto je iny level, nechcem byt otrokom prace... mozno pride nejaka ponuka neskor z inej firmy,
Peniaze nie su vsetko.
Co das za to, ze to skusis? Ked to nevyjde tak si oddychnes tak ako si planovala, ked to vyjde tak budes mat dobre platenu pracu a ak by sa ti nahodou nepacilo tak mozes odist, nikto ta tam nemoze drzat nasilu. Peniazkov budete mat dost aj ked ty nebudes zarabat chvilu?
Riesim podobnu situaciu a tiez mam autoimunitne ochorenie, dokonca dve. 11 rokov som na v jednej praci a mam pocit ze som tu vyhorela. Hladam si inu pracu, nie silou mocou ale potrebujem zmenu. Mam 35 rokov a dufam ze sa mi to podari. K otehoteneniu ti neporadim. S manzelom sme sa dlho nesnazili (9 mesiacov) ale paradoxne sa nam podarilo vtedy ked odisla kolegyna ktora robila neskutocne dusno v kancelarii a stres. Drzim palce a ak mozes oddychni, ak sa na ponukanu pracu netesis nechod do toho. Pride lepsie ;)
@ina009 tam keby som sa zamestnala - dlhy cas si nebudem moct zobrat volno, Hovoris mi uplne z duse - prijatim na novu rolu sa ten stres este len zacne.
@elistek13
@felinda
@zdencaaaa Dakujem dievcata, ja som neskutocne spokojna v sucasnej praci, sme skvely kolektiv, tu by som mohla pracovat do konca zivota - keby nas nezrusili :( Prave mi volal sef, prebrali sme to, mam jeho podporu, ale uznal aj on, ze potrebuju seniornejsieho cloveka v danej oblasti, a ze by to bolo pre mna velmi narocne, keby ma prijali. Vie presne, co teraz riesim, ze chcem v prvom rade dieta, mam svoj vek... kariera moze byt potom...
@deean Ahoj, bola som pred piatimi rokmi v podobnej situácii. Firmu zrušili a ja som prišla o milovanu prácu. Tiež sme sa v tom case už nebránili dietatku. Ostala som pol roka doma, čuduj sa, nepomohlo🙂 Príčina neoplodnosti nezistená, ja aj manžel v dobrom zdravotnom stave. Musela som nastúpiť do novej roboty, keď sme rozbehli IVF. Skrz moju povahu, som odmietla s tým vyjsť na povrch, takze som to tajila. Vykrývať kontroly bolo z hľadiska volna narocne(IVF sme riešili v zahraničí, takze to nebolo len na hodinku si odbehnúť vramci BA). V novej práci sa mi síce velmi darilo, ale do kolektívu som zial vôbec nezapadla. Takze dvojnásobne trápenie. Zo štyroch pokusov tri nevyšli. Opäť príčina nezistena. Potom nasledovala pauza, dlhé premýšľanie nad tým, že keď posledný pokus zlyhá cely proces od znova(?). Niečo sa mi pohlo v hlave. Posledný pokus vyšiel. S robotou som hneď sekla, a čochvíľa budem rodiť. Moja rada znie, sustred sa na to, čo je č.1 v Tvojom rebríčku priorít. Kludne aj chod do novej prace, ak sa cítiš fajn a nie si unavená. Ale mysli na to, že tvoj hlavný focus nebude na kariéru ale na babulo, takze nech máš dosť priestoru. Drzim palceky🍀🍀🍀
v praci ide o pracu a nie o zivot. Nestresujes sa zbytocne? Ved pohovor, tu studiu a prezentaciu mozes brat ako trening, ako nieco co mozes vyskusat a posunie ta to dalej aj ked neprejdes. Ber to ako prilezitost nieco sa naucit aa mat skusenost a nie sa tam vystresovat. Zmen svoj pohlad na veci 🙂
Dievcata, mam update - bola som predsa na stretnuti este raz, prebrali sme to, upravili napln prace pri tejto pozicii a chcu ma - idem teda do finalneho kola so sefom celej firmy, obavy ma presli, nie som padavka, hadam to zvladnem :D
@deean pozri. byt chvilu bez prace ked clovek moze je super. presne z takeho miesta ta pozdravujem ;) ;) ja som si ivf tiez naplanovala na dva mesiace volna (skolstvo) a mala som ovela vacsiu pohodu ako riesit prekazky v praci onku lebo som dostala ohss. vies co myslim. a je to aj psychicky stres. zas ked clovek nechodi do orace ma nizsie vydavky na zivot. usetri cestovne. nepotrebujes reprezentativ e handry. mozes varit doma neolatis menucka a donasky. mozes konecne upratat byt a domacnost. urobit miesto pre babatko. tak isto predat nejake veci co maju hodnotu ale len vam doma stoja. . . a to mas dalsi prijem. mozes pravidelne cvucit jest spat chodit na orechadzky. urcite je to rozumne. ako potom nutena pnka lebo ti vyone zdravie. to sa predtym stalo mne. a neboj co sa materskej tyka. aj ked by si bola na podpore ci pnke. v momente ako otejotnies tak sa zamestnas u znameho s sro na 3mesiace zaplatis si maximalne odvody a budes mat maximalnu matersku. drzim ti palce. do ktoreho car chodite?
@juliet86 este sme len boli na uvodnej konzultacii, Iscare BA, zajtra idem po vysledky. Vyzera to zatial tak, ze problem nie je, uvidim zajtra... partner ok, ja tiez doteraz vsetko ok - mam ist na laparo na priechodnost vajcovodov, mozno pojdem mozno nie... este vyse mesiac a pol mam do pripadneho nastupu do novej prace, a teraz mam take easy obdobie konecne po dlhom case. Doma som rada, mame novy dom, nastahovali sme sa koncom roka, cize este stale zariadujem, varim peciem, uzivame si sukromie s muzom, je nam fajn, bude co ma byt, ale prestavam na to tlacit... mozno sa po tom tazsom obdobi potrebujem trosku ukludnit, oddychnut si psychicky, a ta praca alebo teda firma do buducnosti bude uplne super karierne, mozno sa mi podari otehotniet behom par mesiacov a budem mat drobeny aspn ten rok, a budem sa mat kam vratit... 🙂
@deean to znie pekne ze mate dom pre vas a babo. na ten prefuk vajcovodov by som isto sla. zbytocne sa snazit ak su nepriechodne vajcovody.... ja som to absolvovala a nebolo to nic hrozne. hormonalny profil ti robili? super ze ma zel ma dobre spermie. to je dnes vzacnost. podla mna urcite by si nasla aj bilion inych moznosti kariernych. nehovoriac o tom ze zmena zamestnania je tretu najvacsi stres v zivote po umrti v rodine a rozvode. kolko mas rokov?
Poradíte mi prosím? Som v situácii keď tiez firma končí, je lepšie dostať výpoveď alebo podať? Novu robotu zatiaľ nemam no Úrad práce je pisledna možnosť,aby som dostala aspon podporu
@maria.vinea urcite dostat vypoved, patri ti aj odstupne ak sa rusi pracovisko/pracovne miesto. Ty len pekne cakaj a rob si plany do buducnosti.