Komu oznámiť tehotenstvo, ak pracujem na VŠ?

romanka_369
31. júl 2019

Ahojte, viem že diskusií o oznámení je mnoho, ale ja sa chcem spýtať keď pracujem na vysokej škole, komu oznámiť tehotenstvo.? Treba priamo rektorke, alebo to stačí odovzdať na personálne oddelenie. Chystám sa to oznámiť budúci týždeň svojej vedúcej a potom to posunúť ďalej ale neviem komu :/..nechcem sa pýtať na škole lebo by sa to rozšírilo rýchlosťou blesku..ďakujem za odpovede

slavuska1506
31. júl 2019

@romanka_369 keď budeš oznamovať vedúcej, tak sa jej rovno spýtaj, komu ďalej treba (hlavne písomne) 😉

lula313
31. júl 2019

Vedúcej slovne a písomne na personálnom. Ja som oznamovala až v 16tyzdni, takze keď nechceš, aby sa to rozkríklo, mozes to oznamit aj napr. V 6tom mesiaci

renirv
31. júl 2019

No podla mna na personalne minimalne a potom tomu kto je tvoj priamy nadriedny isto, ked sa spytaj este na personalnom, tam to musia vediet predsa

sivana09
31. júl 2019

@romanka_369 myslim, že bohate stačí pisomne na personalne a az potom slovne nadriadenemu a komu dalej uznas za vhodne. Ja sice nepracujem v skole, ale myslim ze postup je rovnaky, ja som to riesila takto.

sunshine999
31. júl 2019

Prečo by bol problém, keby sa to rozkríklo? Inak pripájam sa k odpovedi č.1. Tiež by sa spýtala vedúcej ako ďalej.

fokuska
31. júl 2019

Pozor na to, ze pred zakonom si povazovana za tehotnu az potom co je tehotenstvo riadne pisomne oznamene.

Ak to povies najprv veducej, tak to nie je oficialne oznamenie. Pisem to preto, ze tu uz boli zeny co zrazu dostali vypoved a cudovali sa.

@lula313 Ak oznamis tehotenstvo neskor, tak napr na prehliadky suvisiace s tehotenstvom mas narok az odkedy to oznamis. Tehotna ich ma neobmedzene s nahradou mzdy. Tiez dovtedy nie si nijak chranena (nebezpecne prostredie, dvihanie bremien, nocne smeny), vypoved, takze oznamit to "neskoro" nemusi byt dobry napad.

lula313
31. júl 2019

@fokuska Ano, suhlasim s tým, čo píšeš, len som vychádzala z toho, že to chce čo najdlhsie utajiť a pracuje v školstve, kde sa v podstate nevyhadzuje, za tehotenstvo vôbec nie a to mám v rodine riaditeľky ZS, či SŠ a ocino je zas VS profesor, takze poznam situaciu, že si tam skôr ľudí drzia ako prepúšťajú a tiež Pcka sú take diskutabilné, keď vieme, ako to na školách chodi, že profaci sa pipnu a potom ich kľudne aj cely deň nie je, takze sa tam Pcka ani moc neriesia a to ešte nespomínam tých 45 dni dovolenky, čo je aj problem si vycerpat😀

mravvcek
31. júl 2019

Ked s9m na rodicovskom,musim to oznamit aj tak? Ja som na to akosi zabudla a som v 30tt tak beviem cibuz zbytocne. Ci uz rovno nepojdem odniest papier o materskej. Hm?

evittam
31. júl 2019

@mravvcek Vid ZP. Si povinná aspon mesiac pred nástupom na MD ci RD písomne oznámiť zamestnávateľovi túto skutočnosť.

mravvcek
31. júl 2019

@evittam dakujem,takze zajtra poslem papier.

romanka_369
autor
31. júl 2019

@lula313 teraz som v 4 mesiaci a myslim ze dlho to uz neudrzim v tajnosti lebo brusko mam take ako v 6 mesiaci ked som bola s prvym😁.. Zmluvu mam na dobu neurcitu tak myslim ze vypoved nehrozi a ludi si presne ako vravis skor drzia.. Tak pisomne to oznamim svojej personalistke a potom slovne veducej🙂

marianna235
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fialka1318
Autor odpoveď zmazal
Zobraz