Koľko zarábajú kolotočiari?

1. sep 2020

Neviete nahodou prosim?

katkaseiner
1. sep 2020

Nechcem byt blba, ale toto ti tu nikto nepovie... len si porovnaj ze za nasho detstva nebolo na kolotoci volne miesto... teraz ho pustia aj za 1 cloveka...
Na druhej strane niektori maju ake brutalne karavany.... no neviem... kazdopadne tento rok si az tak velmi neskrtli... u nas napr. byvaju hody aj 4 dni a kolotociari neboli vobec pretoze boli hody zrusene (viem ze to takto nie je vsade, ale iste mali tento rok menej prace).

majkeel
1. sep 2020

Tolko, kolko si vytocia. 🙂

janulka1802
1. sep 2020

podľa mňa nie veľa len tak na prežitie nepripadá mi to ako výhodný biznis

sissy27
1. sep 2020

To nie je biznis, to je spôsob života.

pribinak
1. sep 2020

Podľa mna nič moc. Ojazdený karavan donesú z Talianska či Nemecka
Veď nemajú ani normálnych zamestnancov. Keď sú u nás v Dubravke, tak tií kolotocari sú všetko miestne socky, bývalý väzni, polobezdomobvci

Asi nezarobia tak, aby si najali slušných zamestnancov

pribinak
1. sep 2020

@pribinak Ehm, bývali väzni

autor
1. sep 2020

Pytala som sa koli synovi rozhoduje sa ci to ist robit dostal ponuku

pribinak
1. sep 2020

Nie. Nech si hľadá nejakú perspektívnejšiu prácu

gazpalm
1. sep 2020

@katkaseiner kks tak toto by som v zivote ani neuvazovala , radsej sa kolotocom vyhybam,ale ked uz deti vydrankaju,tak pozeram po tych pre mna zvlastnych ludoch, polorozpadnutych kolotococh, stankami s hrackami z roku 5 a hudbe z diskoteky z 90-tych rokov a stale vyratavam,ze ako ich to moze uzivit 🤷‍♀️teda toto sa tyka tych kocovnych...ak ma ist makat niekde do zabavneho parku PRATER napr....tak to bude asi nieco ine

katkaseiner
1. sep 2020

@gazpalm no tak Prater je niekde uplne inde... u nas chodia taky kocovny (okres NZ) ale zhodou okolnosti jedna z ich dcer je rovnako stara ako ja a chodila na moju skolu cize viem ze su niekde od Nitry... ako osobne som s nou nehovorila (poznam ju len z videnia) ale podla mna oni cely rok nerobia tu robotu, len mozno nejaku cast roka... ale teda karavany ktorymi chodia k nam do dediny... ty kokso to su tie drahe co ked zaparkujes, este vies rozsirit (proste nejaka vnutorna cast sa da akoby vypustit/roztiahnut), ale teda nehovorim, su aj taki co su v total starych maringotkach...
A ano suhlasim s tebou... tie co kocuju z dediny do dediny si pamataju uz dobre roky... podlozene kuskom dreva, tehly, proste podla mna bezpecnost nulova.... ale to nehovorim ze v Pratri ci Tivoli lande ci inde sa nemoze nieco stat... ale urcite radsej idem tiez na pevne ukotvene/ulozene kolotoce ako tie co sa kazdy tyzden skladaju a rozkladaju rovno aj 2x.

komir63
1. sep 2020

Ako dobrodružstvo na jednú sezónu, aby skúsil "cigánsky" život, celkom dobrý nápad. A zárobok? Určite biedny. Ak nie sú ľudia a všetko beżí na prázdno, el. treba platiť, rovnako naftu na presun do iného mesta. Poskladanie kolotoča atď. Z čoho to šéf zaplatí keď nie je tržba?

janinah
1. sep 2020

pred pár rokmi kamoška robila pre jednu kol. rodinu dane,zarábali veľmi dobre,teda oni ako rodina,kolko prihodili zamestnancom to netuším,veľa asi nie...ja by som syna od takej práce odhovorila,ved aká tam perspektíva,radšej niečo na jednom mieste a s perspektívou rastu,ak chce aj rodinne žiť

deti95060810
1. sep 2020

k nám chodia len raz do roka na konci sept. ....Pozýva ich MÚ, ale tie maringotky sú polorozpadnuté, biedne, kolotoče pamätajú strááášne dlhú históriu.... Bojím sa keď moje deti idú na kolotoče....Tento rok - akcia zrušená. Žiadne hody, oslava zberu úrody sa nekoná....Asi tento rok moc nezarobia....

dilino
1. sep 2020

Tu kde ja žijem mám známych. Moji známy majú kolotoče podotykam niesú to žiadný romovia ani asociáli alebo bezdomovci majú 5 veľke a dve male kolotoče chodia v lete kade tade toho roku nikde neboli.Ale od oktobra do apriľa chodia všetci do normálnej roboty na 8 hodin s čoho by žili. Aj v lete je to je niekdy slabota mi známa povedala . Takže robiť ísť ku kolotočiarom sa neoplati. Oni v lete na sezonu majú 2 zamestnanych v lete ale tiež ten jeden mi povedal že ledva na prežitie a roboty aj na 10 hodin denné od rozrobratia kolotočov potom znova poskladať na inom mieste a veľa iných veci okolo toho. Takže žiadna výhra radšej normálna práca.Na to aby človek kočoval musi mať povahu a rád dobrodružstvo.Moja známa vravela že to jej muž tak žili ako deti kočovali z rodičmi hore dole ked ešte Oni boli deti takže jej muž je zvyknuty ked sa zaňho vydala odvtedy chodila s nim.Ale normálne majú dom veľky v zime tu všetci bývajú zo 4 detmi.Niesú to žiadný asociáli len ich bavi v lete od 1 mája do konca septembra tak chodiť mať taky kočovný žiivot už roky. Ale vždy na začiatku oktobra sa vracajú a v zime idú normalne do roboty ako každý iný a prichádzaju každý deň domov.Majú starosti ako bežni ľudia.Ale neoplati sa ísť robiť určite nie a v zime by sedel doma celú zimu.

laura164
2. sep 2020

Môj kamarát robí kolotociara s celou rodinou. No je to bieda, ledva majú na nájom bytu

nikk3y
3. sep 2020

No neviem ako vy no ... podľa môjho názoru a podľa toho že poznám veľa kolotociarov a môj chlap u nich aj pracoval... A stále chodia na akcie a kupujú nové atrakcie za pár tisic... tak podľa mňa sa im darí... A zarobiť sa dá podľa toho ako sa dohodnes so šéfom, ale priateľ si nikdy nesťažoval popri škole vždy mal každý deň peniaze