Ahojte...viete mi poradit kolko si mam vypytat za hodinu opatrovania autistu 20 rocny na volnocasove aktivity....
Vdaka
@zmrzlinka2021 nemam vzdelanie... tak len do 15 e teda je ok pytat ....dobre a este vyratat cenu za benzin tj 50 km tam a 50 naspat...
@lucia198811 Počkať, ak to bude pravidelna cinnost, urcite si to fakturuj. Nesmies vykonavat pravidelnu zarobkovu cinnost bez zmluvy.
@zmrzlinka2021 to bude raz do tyzdna max 2x na hodinu az dve.
@lucia198811 Zavisi aj na tom, aky dlhy cas to je v priebehu jedneho dna. Mala som pred dvomi rokmi opatrovatelku 4 rocnej dcery a uz vtedy som platila 10 eur na hodinu a minimalne na dve hodiny. V pripade dospeleho autistu to moze byt dost narocne, uvazovala by som mozno aj o 20 eur na hodinu.
@lucia198811 a mas skusenost s opatrovanim autistu?
@zuzuliennka1 ano mam skusenosti
@lucia198811 Len oni sú veľmi rozdielní a treba ich najprv dobre poznať, lebo s nimi si niekedy ani rodičia nevedia poradiť.
@uprimnazienka Poznala som jednu študentku, ktorá išla do Rakúska opatrovať cez prázdniny autistické dieťa okolo 7 ročné a nechala to, lebo s ním nevedela vychádzať. Vedela aj jazyk. Najprv by som sa s tým 20-roč. autistom dopredu stretla, aj jeho rodičmi a zistila si, či to pôjde. Tam nie je to o tom koľko na hodinu, ale či to vôbec pôjde.
Ja som niekoľkých videla, niektorí na všetko povedia nie, niektorí nepovedia nič, niektorí utekajú, niektorí si idú svoje ako majú zaužívané, a robia krik, ak sa to naruší, niektorí si nechcú ani v lete vyzliecť mikinu alebo v zime si dať čiapku, jedia len niektoré jedlá. Ale keď ich pozná, vie o čo majú záujem a prispôsobí sa im, tak to ide.
@lucia198811
Neviem či mas aj vzdelanie a ponukas nieco "viac" alebo len taky friendly dozor, ale ak to druhe tak neviem cca 10-15 EUR na hodinu?