Mám možnosť pracovať v kaufland prevádzke a zaujima ma aký je priemerny plat v čistom? najlepšie Východné Slovensko 🙂 ...
nikdy nikde sa neudáva plat v čistom
Tak možno je aj rozdiel, že v kt časti sk.. a neverím, že niekto tu napíše vážne koľko zarobí. Ale podla mňa aj s vikenovym príplatkom okolo 900-1000
@eskop nerozumiem, preco by zamestnanec mal mat mzdu podla regionu, ked v celom state zaplati rovnaku dan a kaufland tiez nema nizsie ceny potravin pre ine regiony. Akoze im prijmy z celeho slovenska rovnake, ale oni ked platit maju tak vsade inak?
@dancingqueen321 napr.v Tescu sa to volá regionálny príplatok...neviem,či to ešte aj teraz majú. Čím viac na západ,tým je príplatok vyšší
Ja som si raz odsledovala mzdy v nejakom reťazci,na západe boli vyššie ako na východe,pri tej istej pozícii
@dancingqueen321 Presne tak,je to vo vacsine firiem na SK (firma by prerabala,keby dala v Hornej taky plat,ako v BA).
@rozculena a ako odovodnuju to, ze niekto na vychode nema ten priplatok v rovnakej vyske ako ten na zapade? Mne by to prislo celkom diskriminacne na zaklade regionu davat plat, ak by som bola ten zamestnanec. Situacia, ze som pre nich menej ako bratislavcan by ma aj odradila od takej roboty
@dancingqueen321 V danom regione je taky plat na danej pozicii.
@dancingqueen321 Taky je trh 🤷♀️. V Bratislave su vyssie platy aj vyssie ceny nehnutelnosti.
@niekto2hy to vidime vsetci, ze su tam take platy, tam hentake platy. Od regionu k regionu ine. Ale stale neviem, ako to firma odovodni zamestnancovi, ktoremu da 1050 namiesto 1310 :D
Robila som na 6h uvazok. Do 800€ v cistom som mala
@dancingqueen321 Odpoved som napisal a uz zalezi len na zamestnancovi,ci to zoberie,alebo nie.
@dancingqueen321 zakladnu mzdu maju vsetci rovnaku a este k tomu maju tzv. filialkovy priplatok. Ten ma kazda filialka svoj. Takze v nom sa presne sa zohladnit ci uz region, alebo (ne)vytazenost danej filialky, tzby atd. naco si len spomenies.
@dancingqueen321 to bude zrejme tym, ze clovek zijuci v BA ma vyssie naklady na zivot, nez niekto z RA napriklad... Tiez som sa nad tym kedysi pozastavoval, no potom som prisiel do BA a pochopil som, ze z platu stredneho slovenska nie je sanca vyzit.. Problem je prezit poriadne aj z platu, ktory ponuka samotna BA
Mojej kamošky švagriná robí na východe v Kauflande, vraj si veľmi pochvaľuje, za víkendy príplatok, dosť voľných dní počas mesiaca, pracujú na smeny, má aj víkendy voľné. Veď vyskúšaj, keď sa ti nebude páčiť, vždy môžeš skončiť. Držím ti palceky.
@dancingqueen321 nooo, to ma nenapadlo, ale máš pravdu. Maslo je všade rovnaká cena, prečo má predavačka nižší plat na východe ako na západe? To je fakt diskriminačné. Veď obe odpracujú rovnakú smenu.
@nikomraz chces povedať, že v BA stojí maslo 10 € a kilovat za elektrinu je vyšší ako na východe? ..., že plyn na západe drahší??? Či v BA zjete na raňajky o 8 rožkov viac ako na východe? Preto viac platia na západe?
@margotka17 maslo mozno nie,ale uz len rozdiel v cene bytu,s tym hned vyssia hypo. Vyssi najom atd. No,ci tam zarabaju viac nez za to iste na vychode,neviem povedat
@margotka17 Trha prace je tvoreny okrem zasahu statu (minimalna mzda) - najma ponukou a dopytom. Jednoducho by v bratislavskom kauflande nemali za mzdu, za ktoru bezne robia v Trebisove, takmer ziadnych uchadzacov o zamestnanie. Dovod? Lebo by ten clovek sice prezil, ale spal by u rodicov alebo v noclaharni pre bezdomovcov. Preto. Preto sa v Trebisove nepredavaju 4-izbove byty za 400tis ako v Bratislave. Lebo trh.
Staci si pozriet reality.sk a tam najdete odpoved, preco vo vacsich mestach Kaufland musi ponuknut viac, aby mal zaujemcov o pracu.
@margotka17 v BA mas drahsie vsetko. Mozno okrem tych potravin. Vyssie dane, vyssie cestovne, vyssie sluzby, vyssie gastro, vyssie nehnutelnosti. A to podstatne. Tak pochopitelne je tomu prisposobena mzda. Ja na tom nevidim nic zvlastne.
Btw, vcera v Trencine ked sme platili 13,70 za 3 bezkofeinove kapucina, dve lunga a kolac, obaja s muzom sme mysleli, ze zle pocujeme 😁. U nas by to bolo nad 20. No ale to len tak mimochodom, proste je to neporovnatelne, ci uz sa chce clovek najest mimo domu, ci chce byvat, ist k sukromnemu dr, napr. taky zubar, ci chce operaciu, ci chce prenajom, alebo nieco opravit a nebodaj, kupit nehnutelnost…
Inak nechapem ako moze niekto spochybnovat odovodnenost regionalnych prispevkov. Ved je predsa rozdiel, ci platim hypo/najom 900 eur alebo 450 eur. Uz len v tejto jednej polozke je to priepastny rozdiel a nasli by sme aj dalsie. Cize ten v ba po odpocitani nakladov na byvanie na tom je vlastne horsie ako v mensom meste. Ukazkovy priklad je aj skolstvo, kde bol donedavna rovnaky plat vsade a vsetci dobre vieme, kde nam chyba najviac ucitelov. Preto aj tam museli zaviest regionalne priplatky, aby do vacsich miest dostali ucitelov.
@margotka17 chcem ty povedat, ze trebars palivo je drahsie, nez smerom na vychod... Cestovne tak isto.. Takze uz len samotna cesta do prace a z prace vas vyjde drahsie... Porovnajte si najom - 600 euro v BA... Kolko na vychode??? 600 to asi nebude... Ceny nehnutelnosti tak isto... A tym, ze su drahsie najmy, jasne, ze drahsie su aj restauracie, kaviarne, pizzerky... Neporovnavajte si len potraviny a obchody znamych znaciek... Clovek potrebuje aj zit, nie len vstat, ist do prace, kupit jedlo a domov...
Je to bohuzial trend na slovensku na vychodnom slovensku sa zaraba v rovnakej firme ovela menej ako na zapade. Ja som z vychodu a mne sef povedal ze ak by jeho firma bola v Ba tak by musel rapídne pridat ludom a tak radsej podnika na vychode a o zvyaeni platu mi bolo povedane ze na vychodne svk zarabame dobre.😪. Inac vychod svk je zberna podradnych firiem ktore davaju ludom doslova almuznu a zarabaju na tom ze nemusia ludom platit poriadn vyplaty. Tu v He je kopa firiem kde zeny robia za450€. Amusia robit nesedia nazadoch ale sa nadru na debilov. Tak potom ocom je ta Eu!!! My sme prenich iba lacna pracovna sila. Ale je to vnas a vnarode. Kde su slova Jurka Janosika " hlavu hore bedac"
@petirko kde robia zeny za 450? Blbost. A ked,mozno brigadne alebo na 4h
Pracujem v kauflande 8 rokov a pod 1100eu som este nemal ak mas este po dve soboty nedele tak aj viac a kto ma deti este viac roboty je dost ale 1100 az 1300 na obchod neni spatne a ty co tu pisu ze plat 900eu zaspali dobu tak to bolo asi pred 5 rokmi
@dancingqueen321 ešte aj vláda prijala regionálny príspevok. Napríklad v školstve… áno, je to diskriminačné, ale asi nie protizákonné…. Takže môže aha Kaufland
@petulda333 je to tytex v humennom a je to na plny uvazok za 8 hod
Nech sa páči, pozri si ponuky na profesii a nemusíš čakať na odpovede tu