Koľko sa platí za upratovanie rodinných domov?

kati1303
8. apr 2023

Ahojte, zaujima ma kolko sa v dnesnej dobe plati upratovacke(sukromne nie cez agenturu) za upratanie domacnosti. Klasika-prach,podlahy,kupelka atď.
A či mate nejake vtipne alebo aj neprijemne zazitky s upratovačkami.
Dakujem za odpovede 🙂

jana0215
8. apr 2023

@kati1303 záleží ako dlho je u teba, aký veľký máš byt.. my platíme okolo 25-30€ za cca 3hod práce, kedy nám pani vyriadi kuchyňu, kúpeľňu, podlahy, prach. V podstate všetko. To máme ale po "známosti" vybavenú pani, chodila aj ku svokre riadiť a k mužovi už dlho, poznajú sa cez spoločných známych. Cez agentúru treba rátať 40€ a vyššie za to isté. My mame 3 izbový byt, ale jedna izba je prázdna, takže je to v podstate za dvojizbák na komplet. Mužovi dakedy aj žehlila, ja som to ale odmietla. Vtedy platil cca tak isto, ale bol len sám, takže bolo menej roboty na byte. 🙂

maxalla
8. apr 2023

Momentalne mam slecny, co upratuju za 5 € - 9 € / hod.

gejb
8. apr 2023

@kati1303 v Ba 10€/hod. Ak je dobrá, so skúsenosťami a klientelou...

bluemoon24
8. apr 2023

@kati1303 ja jsem platila 10€/h (Bratislava). Vtipnou prihodu nemam, byla jsem s pani extremne spokojena 🙂

mirage
9. apr 2023

@jana0215 riadi riaditeľ, tá vaša pani upratuje.

jana0215
9. apr 2023

@mirage pani si pýtala rady o upratovačkách, nie o slovníku slovenského jazyka. 🙈

jan510
9. apr 2023

ja som zhanala parkrat a vzdy bol problem najst dobru pani, bud bolo upratane slabo alebo robila veci na com sme sa nedohodli napr mi hrnce v linke vykladala a naspat davala podla jej systemu, netusim ci natahovala cas alebo o co slo. Dalsia nestihla ani polovicu co stihnem ja bezne za 3h. Takyto isty problem mala aj moja kamoska najst dobru pani na upratovanie bol zazrak. Detto ked som zhanala opatrovatelku, bol problem pritom mam normalne poziadavky nic extra

tiezjedna
9. apr 2023

@kati1303 Praha 200,-/hodina, stredne Slovensko 7€/hodina.

basulaak
9. apr 2023

@kati1303 10€ na hodinu a som z okolia BA. Teraz mam pani ktorej platim pausal 50€ na ruku a nezaujima ma ci bude hotova za 2 alebo 4 hodiny. Kazda mala v niecom klady a v niecom inom zapory.

bubu65
9. apr 2023

Lacné nemusí znamenať upratané, u nás sa vystriedalo pár upratovačiek a všeobecne sa mi osvedčilo, že keď trochu drahšie tak super a tie lacné si razili ideu, čo je mokré je aj čisté. U nás zatiaľ top https://mkclean.sk/ .. sme z banskej bystrice

maxalla
9. apr 2023

Ja som, paradoxne, najviac spokojna s jednou studentkou, ktorej platim 5 € / hod . (avsak vychodne slovensko). Dom je velky, 360 m2, upratuje ho na viackrat. Urcite na nu netlacim, aby ho upratala rychlo. Tiez by som nechcela, aby sa u mna strhala a potom mi sem uz neprisla, takze si kludne da u mna kavicku, pauzicku, aj jej pripravim nieco male pod zub. Ak robi upratovanie celeho domu, tych 7 h jej to zvycajne zaberie, pricom ak by mala upratovat bez prestavjy, tak pocitam cca 5-6 h. Vyzera, ze je zatial spokojna,vzdy ked odchadza, tak mi povie, aby som ju zavolala aj nabuduce, ak bude potrebne upratat.

Mala som ale aj skusenost, kedy slecna len vystriekala komplet vonave cistiace prostriedky, upratala len "na oko", prach ostal, podlahy poriadne neumyte. To som ju uz viac nezavolala.

Co sa tyka zlych skusenosti, vela ich nie je, castejsie sa mi stava skor to, ze pani/slecna mi minutu pred dohodnutym terminom oznami, ze nepride (lepsi pripad), alebo len nepride, bez toho, aby mi to hoci len skusne oznamila a ked jej volam, mobil neberie. To ma vie nahnevat, kedze si tomu prisposobim tiez svoj program. U mna to znamena konecnu.