Koľko sa platí za písanie odborných článkov?

terina25
8. máj 2017

Ahojte,
chcem sa opytat, ci niektora z vas nepise odborne clanky do novin, prip.casopisov. zaujimalo by ma kolko vam platia za 1 clanok. Napr.ak je clanok na 3stranach A4.
Dakujem za vsetky odpovede.

miranna
8. máj 2017

Rovnaký paušál zrejme neexistuje, závisí od typu printového média. A odborný článok je veľmi široký pojem.

terina25
autor
8. máj 2017

@miranna je to internetovy casopis.clanok sa tyka ekonomiky, uctovnictva.co som nasla na nete,tak cena sa pohybuje od 10-25 eur

nikusik0
8. máj 2017

@terina25 no vidis dala si otazku aj si si na nu odpovedala. 😂

veronikaszabova
8. máj 2017

👍

terina25
autor
8. máj 2017

@nikusik0 dakujem za tvoje vyjadrenie k teme...

esther03
8. máj 2017

@terina25 a kto by cital (a paltil) clanok na nete na 3 stranach A4? Rozsah clankov na nete je max 1 A4 a cena je 10-12 € max

terina25
autor
8. máj 2017

@esther03 dostala som mail z toho ,,casopisu,,ze chcu clanok na 2-3strany A4.a cenu mam napisat ja,kolko chcem. Preto som sa pytala, ze kolko asi moze taky clanok ,,stat,, lebo nemam predstavu. Len to co som nasla ze cena je od 10-25eur. No 25 eur sa mi zda dost vela. Ale zase,ak nad tym niekto stravi napr. 10hodin kym si prestuduje k tomu zakony,literaturu ,tak to zase nie je az tak vela. Na hod.by to bola menej ako 3eur.

nikulka1
8. máj 2017

Ja som lekarka, pisem do roznych casopisov pre mamicky aj pre laikov, v jednom mam 15e/normostrana - to je internetovy a na jeden clanok idu tri normostrany, v druhom 7e/normostrana, to je normalny casopis. Pozor normostrana nie je strana vo worde

esther03
8. máj 2017

@terina25 10 hodin clanok???? Probuh, to je strasne vela.... Na jaspravim idu clanky po cca 4-5 €, ale ok dajme tomu, ze nebudu az tak vysoko odborne... A akej temy sa tyka ten clanok? Ked som sa pohybovala v tejto brandzi tak bola cena za clanok cca tych 10 -12€, ale ro bol naozaj remomovany online web.

terina25
autor
8. máj 2017

@nikulka1 dakujem za odpoved.

terina25
autor
8. máj 2017

@esther03 strasne vela 10hodin? Nemyslim si. Clovek si musi nastudovat zakony,literaturu, pripravit si podklady..to nie je len ,,tak,, je to odborny clanok, ziaden smejd. A clanok za 5eur..no neviem, ale asi to velmi kvalitny clanok nebude.

Tu neide o prepisanie textu , ale o napisanie vlastneho odborneho textu. A temu som uz napisala. Tyka sa ekonomiky.

esther03
8. máj 2017

@terina25 robila som novinarcinu roky (okrem ineho aj vysoko odborne clanky) takze viem, ako dlho trva napisanie clanku. 10 hodin je naozaj vela. Najmä, ak sa pohybujes v oblasti z ktorej ides pisat. A ano, napisala som, ze tie clanky za 5 € nebudu vysoko odborne, ale v pohode mozu byt z oblasti lifestylu, cestovania a podobne a tomu zodpoveda cena.

elviku11
8. máj 2017

@terina25
25 eur nie je vela za taky clanok ako opisujes. Kludne aj 30 pytaj. Aspon bude priestor na pripadne vyjednavanie

terina25
autor
8. máj 2017

@esther03 ten cas som dala ,,odhadom,, ako priklad. Netusim kolko casu na to treba,kedze som este nepisala nikam. Ale urcite nejake hodiny nad tym clovek musi stravit.

esther03
8. máj 2017

@terina25 suma 25 nie je vela,veľa je čas,ktorý tomu venuješ vzhľadom k sume...Ale veď vyskúšaj a uvidíš😉

duun
8. máj 2017

Nuz, keď mi niekto povie 25€, okamžite si to ako szčo paušalista prepočítam na 15€ v čistom a potom sa zamyslím, koľko by som tomu venovala. Reálne nie viac ako 5 hodín a to som už na minimálnej mzde...

miska2015
8. máj 2017

Robila som pre jeden taký časopis - ale je to viac ako 10 rokov dozadu. Mali sme rovnakú taxu pre všetkých - 500 Sk. Mimoriadne 600 Sk. V tom čase to bolo asi maximum na Slovensku.

nikulka1
8. máj 2017

Ja som zatial napisala clanok dokopy asi za tri hodiny. Za tri hodiny casu 45 eur je velmi v pohode.