Koľko pacientov môže mať pediater?

2. jan 2023

Koľko kariet má zhruba pediater ? Všeobecne, vo vašom meste. Prípadne, ak idete z dieťaťom do doktorky, ako dlho čakáte ? Má veľa pacientov alebo pomenej ? Tažká otázka, zaujíma ma to 😁

Prípadne, u ktorého špecializovaného lekára sa najdlhšie čaká ?

pribinak
2. jan 2023

Mesto? V Ba na veľkom sídlisku to bude iné číslo ako pediater v mestecku ktoré má 15tis obyvateľov

autor
2. jan 2023

@pribinak to je pravda 😊 ale tak všeobecne… či už malé, stredné alebo veľké mestá. Nech si urobím taký prehľad

drake122
3. jan 2023

Do doktorky, hej? Do babky na vlaku🙄

maranta_leuconeura
3. jan 2023

Nasa 2500, predpokladam, ze mozu mat aj viac (Bratislava), horny limit asi neexistuje, pretoze lekarov je tu nedostatok.

nikasmile
3. jan 2023

@maranta_leuconeura naša 2000, obec vedľa BA

majamat
3. jan 2023

tazka otazka, nasa nema nikde uvedene, kolko ma pacientov, cize netusim.

stanulienkat
3. jan 2023

Do doktorky😁
To, či má roboty veľa, alebo pomenej nikdy ty nevieš, ani keď sedíš v čakárni. Lekári majú toľko administratívy, vykazovania, bodovania, že nemáte o tom šajnu. Do toho zvoní 120 telefónov a v čakárni každá druhá mamička s dieťaťom, ktorému prvý deň začal tiecť sopel

zuzanockamt
3. jan 2023

@drake122 A ešte časté aj pri auto 🤦 Katastrofa.

viestta
3. jan 2023

Kolke z tých co ich skruca pri do doktorky kupujete kekse a kratase?

zuzanockamt
3. jan 2023

@viestta Ja určite nie. To sú tiež ďalšie katastrofálne skvosty.

viestta
3. jan 2023

@zuzanockamt mne ja jasne, ze každý región má nejaký skvost.

lenjaona
3. jan 2023

V NR kraji maju obvodný aj 5000 pacientov.. Cim viac ich ma tym lepsi plat ale je na kazdom lekárovi kolko ich chce a kolko mu vyhovuje

jaroe
3. jan 2023

@maranta_leuconeura dá sa niekde zistiť ten počet?

jaskolka
3. jan 2023

Neviem, či je nejaká horná hranica hlavne v spadovych väčších dedinách, alebo v nejakom malom meste, kde je iba ten jeden doktor. Tam asi musí zobrať každého, kto tam býva, teda podľa adresy.
No vo veľkom, väčšom meste, kde už nie sú obvody - teda napríklad na jednej poliklinike dvaja, traja pediatri, že rodič si môže vybrať, ku komu pôjde, tam zrejme je to aj tak, že keď už má veľmi veľa, tak môže odmietnuť a navrhnúť iného doktora.
Alebo trebárs, keď treba prijať súrodenca nejakého dieťata, ktoré už má v kartotéke,tam by prijať mal.

zzzuzzzu
3. jan 2023

... kapitacie u pediatra su interne informacie komunikovane medzi lekarom a zdravotnou poistovnou ... Bezny pacient k nim pristup nema, su sucastou GDPR procesu ... Pocet registrovanych pacientov u konkretneho lekara teda nie je verejne dostupna informacia ...

katkaseiner
3. jan 2023

Ono z čakárne nezistis koľko má lekár pacientov...načo aj? Niekto príde raz za 5 rokov a niekto je tam každý tyzden

stanulienkat
3. jan 2023

@lenjaona to nie je o tom koľko lekár chce pacientov a koľko mu vyhovuje. Bežne je okolo 1500 až 2000 kapittovaných pacientov- to sa dá ešte ako-tak zvládat. Ak má niekto oveľa viac pacientov, to znamená že VUC mu ich dala do starostlivosti po nejakom kolegovi, ktorý odišiel do dôchodku, alebo zomrel. VUC nezaujíma, či to ten doktor zvláda, alebo nezvláda, proste mu to hodia do starostlivosti a je po probléme. A taký lekár si môže potom aj vlasy vytrhať . To nie je o nenažranosti lekára. Lekári su maximálne vyťažení a potom sa ľudia sťažujú, že sa nevedia dostať k lekárovi. Skús si vyšetriť 60 ľudí za deň, zapísať to, zabodovať to, určiť liečbu, popočúvať ich a ešte si vypočuť sto sprostých komentárov z čakárne, medzitým zdvihnúť 100 telefonátov a aj tie zapísať. A ešte si vypočuje 15 nevyžiadaných rád ako by malo liečiť, lebo ujo Google povedal...

lenjaona
3. jan 2023

@stanulienkat mám rodinu v zdravotníctve tak viem ako to funguje