zdravím chcela by som sa vás skúsených ľudí opýtať mám nárok na peniaze ak som práve nastúpila na tpp ale akurát nám dali celozávodné voľno a viem že to nieje práca pre mna.. musím koľko musím odpracovať aby som niečo dostala aj stej celozávodnej? ďakujem.
@lovewolfie_x záleží od konkrétneho zamestnávateľa, buď ti dá len alikvotnú časť dovolenky a za ostatné dni neplatené volno alebo ti popredu dý čerpanie dovolenky...v prípade že ale odídeš skôr ako budeš mať vyrovaný nárok dovolenky, ti ale sumu ktorú si neoprávnene čerpala za dovolenku stiahne resp.bude ju od teba žiadať vyrovnať....takže pre teba lepšie riešenie - využiť neplatené volno aby ti potom nič nesťahovali /nevymáhali za neoprávnené čerpanie dovolenky(vyplatená dovolenka za dni na ktoré si nemala nárok...určite to nefunguje štýlom že po mesiaci si povieš že odchádzaš a zamestnávateľ ti nechá prepalatených 10dní ak si mala nárok len za dovolenku cca 2dni...
ďakujem veľmi pekne za odpovede 🙂
@lovewolfie_x ahoj iba adekvatnu casť ,,dovolenky.." ak mas odpracovane cca mesiac tak ti zaplatia tak max. 1,5 dna