Som nezamestnaná a asi budem mať možnosť pracovať na dohodu. Čítala som, že UoZ môže za mesiac zarobiť len nejakých 143 eur. Vie mi niekto povedať, či to platí aj pre mňa, keďže nepoberám žiadne dávky? Manžel je zamestnaný, tak ja nemám na dávky nárok. Ďakujem.
@cikyta to platí aj keď nepoberám žiadne dávky z úradu?? Veď je to choré 😠
@zlatovlaska123 si tam evidovaná = platia za teba odvody, aj ked ty nič nedostávaš ☹
@zlatovlaska123 od januára dohodárov rušia,či to neschválili?
u nas len 139€,tn kraj
@miskakyska
Dohody nerušia, ale pri evidencii na upsvar už sa nebude môcť pracovať na dohodu vôbec..
@zlatovlaska123 ano ci poberas podporu ci nie max 140 euro....od januara sa meni len to ze sa zvysia minimalne odvody do socialky a tym padom ti v cistom ostane nieco vyse 100 eur
@zlatovlaska123 vies co, som cerstvo zaevidovana a bolo nam povedane to co som ti napisala....mas povinnost vzdy ohlasit svojej sprostredkovatelke ked sa zamestans na dohodu a podobne cize ona ti aj najlespie povie co mozes a nemozes...ale zatial plati to co som pisala..ked sa nieco zmeni od januara tak sa to urcite dozvies....inak, poznam pripady ktore robia na dohodu a na papiery maju tych 140 eur ale pomimo na ruku aj viac 🙂
@sympa1 ja som tiež čerstvo zaevidovaná, od pondelka 🙂
áno, mne hovorili to isté...len som sa nespýtala, či to platí aj pre mňa, keďže nebudem brať žiadne dávky, ale zjavne áno ☹
na druhý týždeň idem na jeden pohovor, ale ide len o dohodu, ale tak uvidím čo povedia 😒
@zlatovlaska123 davky-nedavky, stale plati ta suma do 140e...len je teda pravda, ze od januara budu platit odvody uz aj dohodari, cize v konecnom dosledku dostanes este menej...
Ak budete evidované na úrade práce, na dohodu sa už od 1.4.2013 nebude dať pracovať vôbec, lebo by vás vyradili..
je tu niekto kto pozná aktuálnu problematiku - evidovaná na UP a pracuje na dohodu?
Ak nie som evidovana na up...kolko mozem zarobit v cistom na dohodu?
@prihlasit na kolko sa dohodnete. Obmedzene to nie je. Obmedzena je len spodna hranica, minimalne ti musia platit 2,023 eur na hodinu, resp cca 352 eur na mesiac. Inak mozu viac. Odvody budes platit ako bezny zamec, pri skonceni si pytaj zapoctovy list, odrobene sa ti zapocitava do dochodku. A dohodni si ci chces mat odpocitavanu NČ, bonus na deti atd.
Netyka sa ta len stravne, dovolenky, preplatenie ked budes pn a u lekara atd.
@zlatovlaska123 Ak si zaevidovaná na úp, tak 143,40 €. Môžeš aj viac, no vyradia ťa z evidencie... 😒