Koľko môžem mať priepustiek od lekára na dve deti za rok?

eliskaahonza
1. dec 2016

Dobrý deň chcela som sa spýtať ako to je s priepustkami od lekára na deti . Mám dve deti a neviem či 7priepustek na rok platí pre oboch alebo na každé zvlášť. 🙂

catherinah
1. dec 2016

Na obe spolu.
7 máš na seba a sedem na rodinného príslušníka - deti, manžel

catherinah
1. dec 2016

Sprevádzanie rodinného príslušníka do zdravotníckeho zariadenia na vyšetrenie alebo ošetrenie pri náhlom ochorení alebo úraze a na vopred určené vyšetrenie, ošetrenie alebo liečenie. Pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne len jednému z rodinných príslušníkov na nevyhnutne potrebný čas, najviac na sedem dní v kalendárnom roku, ak bolo sprevádzanie nevyhnutné a uvedené úkony nebolo možné vykonať mimo pracovného času.

mairam
1. dec 2016

Jedná sa o 7 dní, nie 7 priepustiek. Čiže ak máš 8-hodinový pracovný čas, tak máš takýmto spôsobom ospravedlnených 56 hodín (ďalších 56 hodín na seba). Ak vynecháš zakaždým z práce 2-3 hodiny, môžeš mať tých priepustiek aj 20.

zuzkat1
1. dec 2016

7 mas na rodinu aj keby mas 3 deti..ved keby davali pcet dni podla clenov rodiny tak nikto nerobi..bo babka,dedka,mama,deti muz...😀

eliskaahonza
autor
1. dec 2016

Ďakujem veľmi pekne za odpovede veľmi ste mi pomohli.😉

lili007
1. dec 2016

@mairam či sa posudzujú vymeškané hodiny alebo dni na návštevu lekára záleží od zamestnávateľa. U mojom bývalom zamestnaní sa to nepočítalo na hodiny ale na poldeň (zväčša toľko aj trvala návšteva lekára).