ahojte mamicky, prosim vas neviete kolko hodin po novom mozem odrobit za tyzden popri RD, treba to niekam nahlasit? a oplati sa to vobec ked sa musia platit plne odvody po novom (ak ten novy zakon dobre chapem) ?
Tak to bolo volakedy.teraz uz nie ci je na UP ale nie je na RD to je ako keby bola zamestnana a moze odrobit max 10hod.tyzdenne.co sa vlastne neoplati..ale niekmu pomoze kazda korunka.
teraz sa neoplati robit popri MD teda hlavne ak chces mat dalsie dieta lebo buduci RD by ti vypocitali s odvodov ktore budes platit teraz a nie s predchadzajuceho zamestnania
no a ako je to ked som na RD praca na dobu urcitu mi skoncila.a keby som sla na matersku tak z coho ra mi to rata?
ahoj, môžeš robiť, na RP to nebudú skúmať, či si na dohodu alebo na pracovnú zmluvu, odvody ti odráta zamestnávateľ. na RP sa nerieší práce - dohoda, pracovná zmluva, nemusíš nič zdokladovať. tak ak máš možnosť pracuj.
no kedze niesi na UP , tak mozes robit kolko chces...a odvody ti strhne zamestnavatel, ziadny problem