Koľko eur v čistom máte na hodinu?

19. máj 2023

Dobrý deň, mám otázku na ľudí ktorý pracujú v gastre. Koľko € v čistom mate na hodinu? Čašníci, kuchári, pomocné sily...Ďakujem

tenerifka
19. máj 2023

nas kuchar ma v cistom cca 1600 eur (40 hodin tyzdenne), k tomu cca 450 eur mesacne sprepitne. V Spanielsku. Pomohlo?
Ja som majitel, svoj zisk ti samozrejme nenapisem

simca06022011
19. máj 2023

🙂))

dadis
19. máj 2023

@tenerifka tolko hadam uz aj u nas zarabaju

tenerifka
19. máj 2023

@dadis verim, ze ano

maminka940
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tenerifka
19. máj 2023

@maminka940
no

@dadis pise, ze maju cca 2000 v cistom na Sk, tak divne no......

maminka940
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dizajnerka
19. máj 2023

Známy má v Rakúsku 2000e ako kuchar, + ubytovanie a strava zadarmo, takze vie všetko odlozit.

mirage
19. máj 2023

@tenerifka ja ta registrujem dlho, roky, aj tu, aj na FB - Cestovatelska poradna, ale sekla som sa. Zdala si sa mi v pohode, mila, vyrovnana, teraz mam z teba taky dojem, len ironia, sarkazmus, vysmievas sa vsetkemu na Slovensku, vyvysujes sa, prskas..Ale to bude tvojou osobnostou/povahou.

tenerifka
19. máj 2023

@mirage pohodicka, kazdy z nas moze mat nazor na hocikoho/hocico, podla toho, ako danu osobu alebo vec vnima. Ja som s tym ok.
Odpovedala som na otazku, pravdivo. Autorka sa vobec nepyta, ci v Ba, ci v Michalovciach, ci v Bruseli....tak som dala pohlad z inej strany. Na porovnanie.

mirage
19. máj 2023

@tenerifka ano, ale ty si si vedoma situacie, financii,podmienok, za akych vacsina ludi v gastre /nehovorim o vsetkych, ale vacsina robi za ovela menej penazi/ pracuje, preto ja vnimam tvoj komentar ako kopnutie si.

tenerifka
19. máj 2023

@mirage a veru ano, bude to povahou, som realista, neznasam omacky okolo vsetkeho, ani ulisne tupe podlizovanie. Veci pisem tak, ako su, ziadne medove motuzy.

tenerifka
19. máj 2023

@tenerifka ano, ale ty si si vedoma situacie, financii,podmienok, za akych vacsina ludi v gastre /nehovorim o vsetkych, ale vacsina robi za ovela menej penazi/ pracuje, preto ja vnimam tvoj komentar ako kopnutie si.

Nesuhlasim. Mam z prvej ruky, ze v dobrych restauraciach na Sk dokazu schopni ludia zarobit viac ako v tom nasom Spanielsku.

tenerifka
19. máj 2023

@mirage a naozaj ovela viac. Preto je fajn, ak si tuto temu precita niekto, kto moze mat ako dobry kuchar skvelu buducnost (vdaka elanu, schopnostiam....) a pojde si dalej za svojim snom, lebo bude vediet, ze su miesta, kde ho ocenia

svetlonos
19. máj 2023

@mirage
mne ani tak nepride, ze by bola povrchna. Moja znama vo vyrobe zarobi tiez okolo 1300 € mesacne, s nadcasmi a stravnym aj 2200€ v cistom. Je to na 3 meny a narocna praca ale myslim, ze v urcitych odvetiach na SK sa da pekne zarobit. Samozrejme nie kazdy kuchar ci v kazdej vyrobe. Takze pisala tak celkom s prehladom. Ja som to nevnimala ako povrchnost, skor ako zbozne prianie aby to aj na SK bola realita.
A vsetko okolo sukromnikov - ved to nie je len med lizat. Maju tiez kopec roboty okolo zamestnancov, miezd, atd. Pokial restika neprosperuje, musia mzdy vyplacat tak ci tak. Ja to kazdemu doprajem, pokial sa majitel chova ako clovek a nie ako hovädo. Zazila som jedno aj druhe.

tenerifka
19. máj 2023

@svetlonos
A vsetko okolo sukromnikov - ved to nie je len med lizat. Maju tiez kopec roboty okolo zamestnancov, miezd, atd. Pokial restika neprosperuje, musia mzdy vyplacat tak ci tak

Asi tak. Ten kuchar tu svoju vyplatu dostane aj kebyze som na nule. Treba sa obracat, a riadne, ale ak si v svojom obore dobra, tak to stoji za to

mirage
19. máj 2023

@tenerifka myslis restiky typu Medusa group? Zahumensky? Zidek? Lukas Hesko? Ano, urcite. Ale nie v bezne restike, aku mate vy/nepredpokladam, ze robite fine dining/. A casnici? Pomocne sily? U nas v okrese /TT/ cca 5 eur hodina.

tenerifka
19. máj 2023

@mirage tak to je smutne. Ale kazdy moze vystupit zo svojej komfortnej zony a dat nieco zo seba za cenu lepsieho ohodnotenia. U mña sa robi 8 hodin jeden turnus, ale napriklad v hoteloch personal robi rano od 7 do 11, potom idu domov a vecer od 18 do 22. A su s tym happy, je to uplne normalne, hotely s polpenziou takto funguju. Kolko,ludi na Sk by bolo ochotnych toto robit? Nic nie je zadarmo....

tenerifka
19. máj 2023

@mirage u nas je uplny zaklad platova tabulka pomocny casnik 1350 v cistom na mesiac, plus samozrjme sprepitne k tomu (90% nemecka klientela- velmi stedre sprepitne), a ak su este nejake hodiny extra k tomu. Pracuju 40 hodin tyzdenne, maju 48 dni dovolenky v roku, ale pracuju aj vikendy a sviatky

kristiii
19. máj 2023

Známa 5,50 na hodinu v čistom+tringelty. Záleží od počtu hodín, ale bežne má okolo tisícky plus tie tringelty. Samozrejme, oficiálne pár eur na dohodu 🙄

mirage
19. máj 2023

@tenerifka tak.. a vidis, na SK sme inde, a ty to vies, tak uz nam prestan otierat o nos, ako sa maty vy dobre a my mizerne. Sme si toho vedomi a se.rie nas to. A nezacni zas pesnicku o uvedomeni sa. bezni ludia - bezny plat.

teleskop
19. máj 2023

@mirage 🙉

dadis
19. máj 2023

@mirage Prepac, ake kopnutie? Dobri kuchari v BA zarobia tolko i viac. Pre mna prinosna informacia od @tenerifka, ze platia relativne malo, clovek by cakal, ze v Spanielsku su vyssie platy.

dadis
19. máj 2023

@mirage 5minut googlenia na profesii.sk

tenerifka
20. máj 2023

@mirage niekde na Sk to moze byt menej, niekde viac, rovnako ako v Spain to moze byt niekde menej a niekde viac. V takej Andaluzii v nejakom 3* hoteli urcite kuchar zarobi menej ako 1600, ale v nejakej prestiznej restauracii v Madride ovela viac. No nie je to zadarmo, je to makacka.
Nie je relevantny plat kucharky na Sk v skolskej druzine. Kto chce, a ide si za svojim, s prosfesiou kuchara moze mat velmi slusne ohodnotenie hocikde na svete, ale musi sa trochu poobzerat, nasledne poobracat a uspech bude zaruceny.

weggie
24. máj 2023

To sú sumy BRUTTO a nie NETTO @dadis . NETTO má totiž každý inak, samozrejme. Preto sa uvádza BRUTTO na inzerátoch.
Tu je jednoduchá orientačná tabuľka=
https://www.vypocet-cistej-mzdy.sk/1500.php

tiezjedna
24. máj 2023

@mirage neviem, kde žiješ, ale čo sa týka kuchárov, tak aj v CZ si zarobia v slušných podnikoch (a tým nemyslím tie nafrnené v centre Phy) okolo 50-60 tisíc Kč bežne. My máme v CZ zázemie v menšej dedinke 10 minút od Prahy, kamarát tu začal prevádzkovať hospodu s vyššou gastronómiou a čo viem, tak kuchár má 50k základ (brutto) + niečo na ruku (% z tringeltov). A musím povedať, že zaslúžene, varia výborne.

dadis
24. máj 2023

@weggie Ved ja viem, mne to pisat nemusis, rozoravat sa o platoch v netto je hlupost.

weggie
25. máj 2023

@dadis Aj ten priemer :
https://nitraden.sk/porovnali-sme-platy-v-gastr...

Podľa údajov pracovno-poradenského portálu istp.sk zarobia v priemere zamestnanci v Nitrianskom kraji 842 eur (hrubá mzda). Najvyššie nástupné základné platy sú naopak v Žilinskom kraji – dá sa tam zarobiť až 995 eur (hrubá mzda).

Bratislavský kraj

Čašník v tanečnej škole – 1000 eur (hrubá mzda)
Kuchár v luxusnom bratislavskom hoteli – od 1100 do 1200 eur (hrubá mzda)
Hotelový recepčný – 1100 eur (hrubá mzda)
Pracovník múzea v Ivanke pri Dunaji – 900 eur (hrubá mzda)

Kde je 2000 eur ?!

dadis
25. máj 2023

@weggie Ved som poslala ponuky, kde ponukaju slusne platy, autorka sa ani nepytala na primer. Priemer je zavadzajuce cislo, pre mna ako analytika je smerodajnejsi median napr.