Koľko dní dovolenky mi môžu preplatiť?

deydy
10. sep 2016

Dobrý večer, chcela by som sa spýtať či mi vie niekto vypočítať, poradiť,koľko dní mám nárok na preplatenie dovolenky a či mi vyjde max.podpora zamestnaná som od novembra 2011, od 7.1.2014 som bola PN až do pôrodu 13.4.2014 , takže rodičovská dovolenka mi končí 13.4.2017
ďakujem

alamad
11. sep 2016

Ahoj. Prepac,nepochopila som aku dovolenku mas na mysli.

jamika27
11. sep 2016

@deydy asi myslíš dovolenku od zamestnávateľa? Nevieme ako dlho si predtým u neho pracovala, koľko si mala zostatkovej dovolenky, počas PN ti nevzniká nárok na dovolenku, nárok na dovolenku vzniká iba počas MD. Oslov zamestnávateľa, koľko máš dovolenky

deydy
autor
11. sep 2016

dobrý den, u zamestnávateľa som zamestnaná od novembra 2011

deydy
autor
11. sep 2016

takže by som mala mať nárok asi na 10 dní, kedže sa mi počíta iba počas MD?

jamika27
11. sep 2016

@deydy neviem to ja osobne presne vypočítať. Závisí to od druhu úväzku aký ste mali kým ste na MD nastúpili, myslím, že aj od typu smenového kalendára. Toto by Vám vedela povedať Vaša účtovníčka. Ja len viem, že počas RD nárok na dovolenku nevzniká. Iba počas MD. Taktiež pokiaľ ste boli zamestnaná a boli ste na PN, tak Vám za ten čas PN nevnikne nárok na dovolenku. Čiže neviem koľko máte zostatkovej dovolenky spred nástupu na MD (ak ste nejakú mali - a myslím, že táto informácia by mala byť písaná aj na výplatných páskach posledných). Takže treba osloviť rovno jeho. No a podpora, to pochybujem či vyjde 😖

stastnablcha
12. sep 2016

mala by si mat odpracovanych 60 dni aby vznikol narok na dovolenku. MD sa pocita ako vykon, takze normalne si vyrataj 1/12 na mesiac z naroku a pocet mesiacov. ale nezabudni, ze ked chces skoncit pracovny pomer, aby si mala vyssiu podporu, mala by si byt aspon jeden den zamestnana. takze nie ze hned po skonceni RD si dat prepalatit dovolenu a ist na UP, ale tu dovolenku si cast vycerpaj (aspon ten jeden den) a ostatok preplatit. tak bude podpora vysoka.

deydy
autor
8. mar 2017

dobrý deň, chcem sa spýtať, ku ktorému dnu si mám dať výpoveď, ked materská mi končí 13. apríla, a 14 je sviatok/piatok/ 15-16 je víkend a 17 je sviatok /pondelok/ a chcem si čerpať 1 den dovolenky, aby mi vyšla max. podpora, nárok na dovolenku mám 20 dní. ďakujem

jamika27
8. mar 2017

@deydy výpoveď ku 18.temu. 18 teho bude ešte pracovný deň a vtedy si dáš D

deydy
autor
8. mar 2017

a toho 18 si mám zobrať dovolenku, a ku tomu dnu si mám dať aj výpoveď?

adelajda2012
8. mar 2017

@deydy ahoj, prosim ta, preco treba byt aspon jeden den zamestnana? Ja koncim tiez rodicovsku a chcem dat vypoved. A dovolenku som si chcela dat preplatit.

siska53
8. mar 2017

@deydy to ti povedia v praci. Mne preplatili 25+30 ( retazova materska), vlastne 54 dni,lebo 1 den som so cerpala dovolenku..
@adelajda2012 aby ti vysla maximalna podpora. Preto. Mne tak poradila personalistka z byvalej prace.

deydy
autor
8. mar 2017

ja neviem ako to máte vy, ale po materskej si treba dať aspon jeden den preplatiť, aby ste pokračovali v prac. pomere aspon jeden den a až potom si dať dovolenku preplatiť, skúste sa na to spýtať

jamika27
9. mar 2017

@deydy áno ku tomu dňu lebo deň výpovede je ešte deň kedy by si mala ,,byť vpráci,, čiže si na ten deň dáš D.

všetko je to o dohode so zamestnávateľom, ale zamestnávateľ ti tú dovolenku nemusí dať, môže ti povedať, že ti ju preplatí celú, bez vybratia. Takže si to dopredu over u zamestnávateľa. (ten jeden deň dovolenky chceš na to aby ti vyšla lepšia podpora? to by ti mala vyjsť aj tak, keď ti ju preplatí a j v rámci ukončenia, nie?)

Mesiac pred nástupom do práce by si mala zamestnávateľovi svoje plány dať vedieť - ideálne písomne.

deydy
autor
9. mar 2017

ďakujem

evittam
9. mar 2017

@jamika27 Nie, ak ti dovolenku len preplatia tak ti to nevyjde. Nema ako.
@deydy A len pre poriadok-nekonci ti MD ale RD a ty nemozes dat vypoved ak chces spravit co pises. Ty musis podpisat so zamestnavatelom "dohodu o skonceni PP" k 18.4.:wink:

evittam
9. mar 2017

@adelajda2012 Pre teba plati to iste-nemozes dat vypoved.

evittam
9. mar 2017

@jamika27 Narok na dovolenku vznika aj pocas PN-dovolenka sa krati az po 100dnoch PN a to o 1/12.

@deydy Od kedy do kedy si bola PN a potom od kedy do kedy MD? Vyzera to tak,ze za r.2014 mas narok na celu dovolenku a +ak ti zostala z roku 2013.

deydy
autor
9. mar 2017

áno ja chápem, ja som sa so zamestnávateľom dohodla o skončení pracovného pomeru dohodou, ale nevedela som ku ktorému dnu si tú výpoved mám dať, keďže súhlasí s čerpením 1 dňa dovolenky a ostatnú mi preplatí, nevedela som preto, že sú tam tie sviatky.
PN som bola od 7.1.2014 do 23,3, 2014

evittam
9. mar 2017

@deydy Tak plati co som napisala.😉

adelajda2012
9. mar 2017

@evittam a prosim ta, vysvetlila by si mi o co tam ide s tym jednym dnom? 22.8. mi konci rodicovska. Dohodnut sa so zamestnavatelom nebude problem. Preco potrebujem "odpracovat" ten jeden den? Pocita sa potom podpora z nejakej inej sumy?

evittam
9. mar 2017

@adelajda2012 No lebo ak ti napr.spravi HM spolu s preplatenou dovolenkou 1000Eur, tak to delis 1dnom-cize tvoj VZ pre podporu bude maximalny. Keby si cerpala 20dni dovolenky tak to delis 20. Ked by si nevycerpala ziadnu, tak sa ti pocita podpora z predpoklad.prijmu pred MD.

deydy
autor
9. mar 2017

áno presne tak ten jeden deň tam busí byť dovolenka, lebo je to akoby pokračovanie prac. pomeru