Ahojte, neviete niekto náhodou nejaké “pikošky” týkajúce sa kolektívneho vyjednávania medzi KOZ SR a vládou ohľadne kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa pre štátnu a verejnú službu ?? V prvom kole rokovaní tuším v júli sa nedohodli, odborári požadovali zvýšenie platov o 10% v septembri a od 1.1.2025 ďalších 10%. Vláda ponúkla iba nejaké jednorazové príspevky. Odbory vyhlásili štrajkovú pohotovosť a vraj v auguste by sa malo rokovať zase. Neviete či už boli nejaké “rokovania”, prípdne zákulisné info. ako to asi vyzerá? 😀
Policajtom sľúbili stabilizačné príspevky a vlaky zadarmo. A to Sutaj sľúbil, ze ak sa nezvýšia platy, odstúpi.
Za súčasnej koalície budú mlčať aj odbory aj Jednota dôchodcov. Lebo mlčanie sa da ľahko kúpiť.
Je mi ale ľúto zamestnancov štátnej správy. Niekto tu prácu robiť musí. Ministri si hneď zvýšili paušálne výdavky (nie mzdy), ktoré sa nedania a na bežných zamestnancov sa vykašlali.
@veklipo právaže súčastné vedenie KOZ SR mi príde vcelku príčetné. Prezidentka KOZ SR mi príde ako správna ženská, ktorá sa nenechá zastrašiť a ani kúpiť. Ide docela tvrdo do nich. Síce ešte za minulej vlády vyrokovali veľmi dobre podmienky. Uvidíme ako sa k tomu postaví “prosociálna” vláda, ktorá má 2 strany ktoré majú v názve “sociálny” 😏😀.
@minto3 kolegyňa, ktorá je členkou odborov, nám čítala mail o tom, že predĺžili platnosť aktuálnej KZ do 31.12.2024 a v septembri budú pokračovať v rokovaniach (písomne som to zatiaľ nikde nenašla)