Som v praci 4 mesiace no citim,ze ma neprijali medzi seba. Problem je aj v tom,ze ja nemozem mat deti a oni vsetky deti maju pricom o tom vedia no vkuse rozoberaju len deti. Nemam sa ani s kym porozpravat pretoze ich zaujimaju len deti a vsetko okolo nich. Pisu si a volaju spolu a ja sa vsetko co je dolezite dozviem od veducej ked ma zavola na kobercek alebo sa vypravame. Ked som chcela urobit kolac odmietli ho vraj u nich sa to nerobi no chcu po mne aby som sa skladala na tu a na tu kolegynu. Nepaci sa mi ze veci co sa tykaju mojej osoby riesia za mojim chrbtom a nemaju ani trochu chochmesu aby mi to povedali do oci.
Co mam robit?
Podobne to mam aj ja v práci, tiež som nezapadla do kolektívu nejak extra, oni si píšu, volajú, rozprávajú sa medz sebou.... Občas keď je niektorá sama a nemá na výber tak sa rozprávajú aj so mnou ale vieš, cítim sa ako posledná možnosť... Snažila som sa tiež veľakrát aj sa zapojiť do témy ale bud ma vysmiali alebo nereagovali, poplakala som si, už som to vzdala... Prídem odrobim si svoje a idem domov, viem ze to takto nepôjde večne... Človek trávi väčšinu času v práci a je to o ničom chodiť takto tam, nemá náladu ani chuť tam ísť 😐 tiež neviem co s tým urobiť
Zmenit pracu alebo pristup - odrobit si a ist domov. Ale z mojej podobnej skusenosti by som volila odchod.
az budete pokope narovinu s kludom sa spytat preco je to tak ci onak .. povedat im ze ty proti nim nic nemas prave naopak ale respektujes ak si im nesympaticka ale v tom pripade by si bola rada aby ak maju problem povedali ho najaskor tebe a spolu ho vyriesili a nie za chrbtom... nadalej rob svoju pracu poctivo a nezniz sa pod ich uroven ohovarania
Nauc sa jedno-do prace sa chodi pracovat a nie kamaratit. Bude sa Ti lahsie fungovat. Mozno Ta medzi seba casom zoberu a mozno aj nie. Urob si svoje a nevsimaj si ostatne.
no zenske su veru vsade take, preto sa kamosim s kolegami, oni neriesia take hluposti ako zeny....
Nikto nie je povinny s nikym sa kamaratit. Tak ako v skole si v triedach niektore deti sadnu viac a su z nich kamarati a s niektorymi si nesadnu a su viac "outsideri". Rovnake je to v praci - mozno su uz dlhsie v takomto zlozeni, sadli si, maju spolocne temy, zaujmy. Ty si mozno nezapadla, mozno to chce len cas.
Aj mne sa uz stalo, ze som nezapadla - vsetci sa poznali, chodili spolu na obedy, pisali si cez firemny chat, chodili spolu von aj mimo pracovnej doby. Mna nevolali na obed, v praci so mnou hovorili len ked ma zaucali alebo ked to bolo nevyhnutne. No tak co, nebudem sa s niekym nasilu kamaratit ked nechce, mozno som im nebola sympaticka, ktovie. Robila som si svoju pracu a nevnucovala sa. Po par tyzdnoch som mala narodeniny, doniesla som napecene kolace a oni sa neponukli - ani jedna. Jedine teamleader si prisiel vziat, pochvalil. Ano, zamrzelo, ze sa neponukli, ale co som im to mala nanutit alebo kvoli tomu plakat? Neskor odisla jedna na matersku, jedna do inej prace a postupne sa kolektiv preformoval a normalne sme sa bavili a vychadzali spolu.
Ak riesia za tvojim chrbtom nieco co sa tyka teba, tak to s nimi ries priamo - preco to robia, nech take veci riesia s tebou. A co napriklad tak riesia? Ved pracu ti prideluje veduca, tak co riesia kolegyne?
Aj ja som to tak mala. Všetky mali deti, riešili len to a keď som si povedala svoj názor, tak mi hneď povedali, že ja som najmladšia ja ešte nemám svoj názor a neviem nič o tom alebo tom. Samozrejme u šéfa boli vždy oni na prvom mieste, najväčší kamaráti, chodili si spolu sadnúť, na chaty atď, takže mali aj v robote výhody. Najprv som to riešila tak, že som si odrobila a išla domov a ani s nimi nekomunikovala a raz na mňa vybehli s tým, že ako sa správam, čo ich ignorujem 😄 vtedy som si povedala, že na toto ja odkázaná naozaj nie som a dala som výpoveď 🤗
V prvom rade zmen pohlad na vec... Porozmyslaj ci vobec chces patrit k tym"uzasnym"kolegynkam... A po dalsie...je uplne normalne, ze ludia sa bavia o tom co maju spolocne.. Cyklisti o bicykloch, autickari o autach a mamicky o detoch....nechtarky o nechtoch a koniari o konoch atd.
Odosobni sa a skus si byt sebestacna.... No napr. Ja som taka, ze nechcem patrit nikam... Aboslutne nepotrebujem tie trapne klebety, ohovaracky a dristy mojich kolegyniek...au mi ukradnute... Odrobim si svoje a idem si zit svoj zivot...a po osobnych skusenostiach, kedy viem, ze ludia pozeraju na tituly a bavia sa najradsej s tymi TOP ludmi ja nemam zaujem sa s nikyn zoznamovat ani kamaratit.... A neuveris od kedy to takto beriem mam omnoho stabilnejsie vztahy, plnohodnotne... Je ich par ale uplne mi to staci....a cim skor im ukazes, ze su ti ukradnute tym skor ich mozno zaujmes alebo ta budu mat stale na haku... Vies to je o charaktere.... Ja som taka, ze keby mi pride nova kolegyna, chcem jej pomoct, prijat ju aby sa citila fajn, sla by s nami na obed aby snebola sama... Ale to som ja...
Ku mne sa tak nespraval nikdy nikto... (len moj manzel) A preto vobec necakam zazraky a kdekolvek idem pracovat neocakavam nic...a beriem to z nadhladom. Lebo cim skor si to uvedomis ako to chodi tym skor sa oslobodis a zistis, ze tam vlastne ani patrit nechces😉.... Mozno.
Ako niektore su fajn ze sa aj povypravaju ale ked sme spolu same nepovedia to. Jedna kolegyna je taka,ze mi povedala,ze to a to robim zle alebo inak ale od inych kolegyn pocuvam skor kritiku ako ako si toto mohla robit ved stojis za uplne hovno, robis si len podla seba atd. A raz som isla k veducej a ona mi povedala jednu info ktoru som len prehodila pri rozhovore a vysmiali ma,ze ako to mozem robit ked nepoznam co je ...... a ked som povedala,ze veduca to tvrdila tak ta sa ohradila,ze ona nic take nepovedala. V stredu mam ist znova na kobercek a ja premyslam co jej povedat.
Tak v prvom rade rob veci presne podla pracovnych postupov, nie podla seba. Tak aby ti nemohli ohladom prace nic vycitat. Preco si robis podla seba?
U veducej neries spravanie kolegyn, ries seba a svoju pracu. Preco nedodrziavas postupy?
Mimochodom, uz tu raz presne taka diskusia bola - ze kolegyne ma neprijali, vycitaju mi, ze robim veci zle, chodim na kobercek ku veducej... to si zas ty?
Ahoj. Možno sa celé dni rozprávajú o deťoch preto, lebo je to pre ne bezpečná téma. Keby sa bavili o politike, dovolenke, nakupovaní.... Pohádali by sa. A vedia o tom, tak majú bezpečnú tému deti. A možno chcela tvoje miesto, jednej kamarátka, sesternica...a zobrali teba, tak ti to dávajú vyžrať. Odrob si svoje a dovi-dopo. A keď ťa to štve a nevieš tam vydržať tak si nájdi inú prácu.
@fokuska oni ma nemaju co hodnotit pretoze ja robim uplne inu pracovnu poziciu ako oni a robim to tak ako ma naucili plus som si nieco doniesla z predchadzajucich robot. Neviem to vadi hlavne tej jednej.
@marygk Nemyslim si lebo ked mi volala riaditelka peosila ma ci to nevezmem lebo nema koho dat
@fokuska neviem o com pises
Dá sa chodiť do roboty a pracovať len a nerieśiť vzťahy, mne to vyhovuje. Ale najhoršie je to potom na takých tých teambuildingových akciách , ako napr. guláš, kaupstnica a iné....to je pre mňa najhoršiie, šéf vyžaduje aby sme všetci šli a utužil sa kolektív. A len hľadám výhovorky ako sa z tohoo vyhovoriť, lebo tam mi je trápne len tak sedieť a byť ticho. A ešte k tomu to nemáme platené, lebo je to cez víkend, alebo poobede práci, a ja nemám záujem traviť svoj voľný čas s ľudmi v práci. Tak ako nechodím na stretávky zo strednej školy, lebo s babami čo sa chcem stretnúť sa stretnem aj pomimo a pokecáme a ostatných nemám až tak chuť stretnúť a nejako ma nezaujímaju. Ale to je asi o tom že nieže by bol v nich problém, ale skor že ja som introvert a nemám záujem kecať len tak o ničom s hocikým
Si tam krátko, to ze si medzi sebou píšu a volaju je normálne, aj to ze sa bavia o deťoch. Keď prídeš do nového kolektívu tak ak chceš zapadnúť, musíš sa prispôsobiť a nie chcieť aby sa ony pri spôsobovali tebe. A ak ti kolektív nevyhovuje a vadí a nemáš ich rada, ja osobne by som asi hľadala inú prácu.
Supni slúchadla do uši ak sa dá ser na ne! Nie je nad to keď máš v kolektíve slepice. Nekomentuj, len pracovne záležitosti rieš. Budeš mat svätý pokoj.
Problem je ze oni medzi sebou riesia prave tie pracovne veci a ja sa ich dozvedam neskoro a potom sa cuduju ze o nicom neviem.
My sme mali s kolegyňou veľké spory, až také, ze si nás vzal nadriadený do zasadačky a po edal, že toto trpieť nebude, dal nám na výber. Už 16 rokov sme najlepšie kamarátky 🤩
Tak sa ich pýtaj na pracovné veci ty🤔
Ty pises dve na tri... ak nerobis poziciu, ktoru robia oni a si riadne zaucena a oni nemaju co kritizovat a posudzovat tvoju pracu, tak na nich kasli. Preco potom ale chodis pravidelne na kobercek k veducej? Co tam rozoberate ak si zaucena dobre a robis si svoju pracu poriadne?
A ak ti kolegyne maju poskytovat nejake info ako vstup rpe tvoju pracu a nerobia to a ty sa to dozvedzas neskoro, tak preco to veducej nepovies? Preco si na koberceku stale ty?
@fokuska nie,to nie je naša Jana 😀 ta je teraz bez roboty
k teme ---> mne zvyknu povedať "ty si tu zapadla,jak riť na šerbeľ" 😀 nesnažila som sa extra nijako zapadnúť,nikde a nikdy 🙂 asi sa moc snažíš
Nesnazim mne je to uz jedno. A na kobercek preto lebo na mna donasaju a ja nemam moznost sa branit.
Takze veduca pocuva klebety a potom si ta zavola na kobercek, ze vysvetli mi to?
V pripade, ze si pracu robis dobre, tak to veduca predsa vidi, e ake mas vysledky, tak snad neveri klebetam, ze si pracu robis zle. A klebety zo sukromia by veduca v praci hadam neriesila.
Nijak raz tomu nerozumiem, ze co sa vlastne riesi. Z teba to ide ako z chlptej deky, tak velmi tazko radit.
A co na Teba donasaju? Vies naozaj robit, to, co mas robit? Lebo ak ano, tak potom nevidim ziaden problem.
prosim ta kde pracujete!resp co toje za praca. ste spolu ale nerobite to iste
Nechcem hovorit co robim lebo by ma tu hned spoznali odkial som a mala by som v praci peklo
Ale na ostatne otazky mozes odpovedat ;)
Rob si svoju prácu, ak ta baví tak ostaň a keď máš možnosť, zmeň.