Ako by ste sa zachovali, ak by ste zistili, ze vaša kolegyňa v práci opakovane klame. Nie je v práci, ale na konci mesiaca obalamutil šéfa, že ona bola v práci, ale len sa zabudla zapísať…Stalo sa to opakovane, nechápem ako sa jej to može prepiecť. Čo by ste robili? Nechápem takéto správanie, je to vyslovene podvod, pritom celá rodina “cirkevne” založená, ale správat´ sa podľa toho asi nedpráva…
priamo na pracovisku nie
Neviem nakolko zavisla je Tvoja praca od jej, ale ja si v praci urobim svoje najlepsie ako viem a ako funguju ostatni (ak na nich nezavisi moj vykon) vobec neriesim. Toto by si mal riesit jej nadriadeny. Ak ale za nu musis nieco robit, kym je ona doma, tak je to uplne ina kava. Najskor by som to v takom pripade riesila s nou.
@dskjhfdlkdjhl ved praveze ja robim pracu aj za nu, kedze ona vtedy nie je v praci…
V takom pripade by som jej strucne a slusne oznamila, ze tu pracu za nu robit nebudes a ak to znovu urobi, tak pojdes za sefom. Nic viac, nic menej-ziadna dalsia komunikacia. A ak to znovu urobi, tak by som sla za sefom, ze ju nevies nikde najst a nemozes nieco urobit, lebo potrebujes, aby aj ona prilozila ruku k dielu.
@dskjhfdlkdjhl clovek poctivo chodi do roboty, serrim si dovolenku pre pripad potreby a zaroven na leto a tu niekto nechodi do roboty, plat rovnaky… v podstate sa nam tym “vysmieva”, ved ostatni porobia…
Pokial to nebude riesit nadriadeny, tak si nepomozes. Ona si to evidentne moze dovolit. Ja som pracovala s patologickou klamarkou, ktora vsetko zvalovala na inych, tiez nechodila do prace, ikskrat, ale sefka jej bola za nieco "zaviazana" tak si mohla dovolovat cokolvek. Pretelefonala tisice co z prace z pevnej linky volala dcere na dovolenku cez pol sveta a este mala tolko drzosti, ze tvrdila, ze to sme prevolali mi ostatni, ze ona sa toho telefonu ani nedotkla (mala ho vo vlastnej kancelarii). Neskor ju vyhodili, ale co viem, tak toto iste robila aj inde, tam uz ale tolko pochopenia pre nu nemali.
tu stačí šéfovi naznačiť, nech kontroluje zapisovanie do dochádzky. Toto musí riešiť šéf
@muchotrafka298 ja som úplne prehodnotila na ňu názor, postupne sa odkrývali aj iné veci a normálne som dalo by sa povedať až znechutená. Niekedy lepšie keď človek isté veci ani nevie. Presne ako píšeš, ešte je aj za “ najlepšiu”, je to strašne demotivujúce, deprimujúce, človek sa bojí, aby ešte z toho neochorel , taký nedobrý pocit vnútorný, nakoľko v robote sme vačšinu času
vsak a to si on nevie nijak na zaklade jej pracovneho vykonu on sam posudit? lebo ak by som takto pravidelne klamala, ze som v praci a nebola by som, tak by sa mi roboty nakopilo tolko, ze by som bola velmi velmi smutna 😅
Rob iba za seba, nech jej robota stoji. A ked Ti nieco povie nadriadeny, tak normalne odpovedz, ze to je agenda kolegyne XY, ktora do prace neprisla a ty mas co robit so svojimi vecami, nemozes sa neustale venovat pri kazdom vypadku aj tej co ma urobit ona.
@lidia73 lenze my robime v oblasti, ze sa nam robota nekopi, robotu musis urobit hned v dany den, cize jej sa nekopi nic, vyjde z toho ako kralovna
Tak potom neviem, tak bud to nejak oznamit sefovi, ze sa toto deje, ci uz normalne, ze mu to povies, napises alebo nejak anonymne oznamis. Alebo to proste nechat tak a zmierit sa s tym.
Napíš konkrétne čo to robíš, že to na ňu nepočka? Neexistuje aby niekto nechodil do práce a využíval ostatných a len výplatu bral
@marcellka32 zdravotnictvo, nevravim , ze nerobi, ale opakovane sa stalo, ze nebola v praci ale nakoniec figuruje akoze bola, obalamutila sefa, ze sa len nezapisala, ale ze v praci bola
Normalne to povedz sefovi. Ja by som mu dala osobne do ruk list s datumom, kedy kolegina neprisla do roboty.
A Este si svoju robotu podpisuj.
Asi je vás veľa na oddelení napísala by som anonym šéfovi nech dohliada na dochádzku.
Toto sú strašne nepríjemné veci ozveš sa budeš v kolektíve za sviňu pokazené vzťahy neozveš budeš robiť za druhého.
@danusa63 tak ja nie som poverena kontrolou, ja toto nemienim robit, ale teraz dom sa to opakovane dozvedela. Chcela som sa opýtať na názor, či niekto náhodou nemal podobnú skúsenosť, ako to dopadlo apod.
@luccija presne si to napísala
@luccija človek má taký nepríjemný vnútorný pocit, úplne ináč sa teraz na nu pozerám cez tie všetky veci, preto sa až obávam, keďže je to istá forma chronického stresu, aby mne sa niečo nestalo. Viem, že možno to znie divne, ale tak psychika veľa robí. Ako je možne, že v spoločnosti stále takéto infividuá hrajú prím?
Keď robíš v zdravotníctve určite máš kolegyňu -svedka ktora v ten deň tiež bola v robote a vie potvrdiť že ta čo tam nebola klame.
mozem sa spytat kde pracujes? nemusis mesto, len ci v nemocnici a tak. Strasne by ma zaujimalo kde si nevsimnu ze clovek nie je v praci. Ja som uz pracovala aj v hypermarkete ale neexistuje ze by mi niekto povedal ze bol v praci a nevedeli by sme to skontrolovat/resp nevsimli by sme si. Teraz pracujem na kontrolingu a mame ciernu ovcu ktora chodi do roboty max 1x do týždňa, ale mal by 3x. Robotu ma urobenu, cize velmi nic nemozme
pisala som uz vyssie. Vidis, ze je to mozne… Aj ja som si doposial myslela, ze nie. Bola som pri tom, ako sef ju konfrontovsl, ze v dany den nie je evidovana a ona sveto svete tvrdila, ze bola, len ze sa zabudla zapisat, a preslo jej to, podotykam viackrat. Mne bolo vtedy blbe sa ozvat, ved jasne ze si nebola, kedze dom za teba robila, lebo mna sa nikto nepytal, stacilo by sa pozriet za aktivity za dany den a hned by sa videlo, ze kto robil. Ale tych veci je viac. Strasne som sa sklamsla aj v inych veciach…A este taka kresťanka… Otrasne dačo
@autorka ja by som ti odporucila napisat ten anonym, ako pisala vyssie @luccija...ak teda nie si taka, ze pojdes do konfrontacie s nou alebo sla osobne za sefom. Ja by som toto neakceptovala...ako sa vsak poznam, ja by som nepisala ziadny anonym...sla by som priamo za nou s tym, ze co to ma znamenat, ze klame a ak sa to este raz zopakuje, tak pojdem priamo za sefom. Ci jej pride fer, ze ty/vy za nu robite pracu, za ktoru ona dostane zaplatene a ona si niekde vala sunky. Ak o tom ale vies ty, musia o tom vediet aj ine kolegyne, ci?
keď najbližšie nepríde (a zakaždým), tak choď za šéfom, že nie je v práci a potrebuješ posilu namiesto nej. ak vynechá 1 deň v mesiaci, tak to si šéf nevšimne. ak to je viac dní, po 2 týždňoch by som za ním išla že opäť nie je v práci , že aby to sledoval keď sa bude kontrolovať dochádzka.
V prvom rade by som za nu nerobila vobec nic.. A zapisuj si ked tam nebola, datum, odkedy dokedy. A potom jej to kludne ukaz, ze mas dokaz kedy tam nebola, a ze ked sa to nezmeni, ukazes to sefovi.
11.23.
Ako vies, aka je krestanka? Nosi krizik, v pondelok ti cituje nedelnu kazen, ci ako?
Mozno cirkev len zneuziva na obraz dobreho cloveka (aha, ta nosi krizik, ta by predsa neoyebavala s dochadzkou). Mala si sa ozvat hned, pretoze ona bola v nevyhode, veduci myslel, ze nebola a ty si vedela, ze nebola a teda to je mega drzost, tvrdit, ze bola, to si ani neviem predstavit, keby sa jej opytal nieco, co sa dialo v ten den.... (... co hoviril zakaznik xy, mohol na nu nachystat pascu.) Opytaj sa jej, kd3 sa naucila tak drzo klamat a napus sem, fakt ma to zaujima. 🙆
tak tam mate v tej praci riadny bordel, sef nic nevie, nekontroluje nic, henta klame, ty si ticho a muklujes za nu - ale - je ti uzko a bojis sa, aby sa ti nieco nestalo z toho chronickeho stresu
a stazujes sa na koniku 🙈
ide velka noc, mozno trochu cerstvej vody pomoze precitnut z tej nazvem to "letargie"
my sa v praci tiez zastupujeme, a ked jeden z nas vypadne, musi informovat nadriadeneho, ze dnes ma dovolenku/PN/OCR, proste nemozeme zostat len tak doma. A keby jeden z nas neprisiel do prace (sme traja) tak sa medzi sebou kontaktujeme, ze co sa deje, nie je mozne, ze len tak si niekto zostane doma. Ak by som nemala kontakt na dotycnu, opytala by som sa nadriadeneho, preco dnes nie je v praci aby som sa vedela zariadit a potom pri kontrole dochadzky by som pripomenula aj jej aj sefovi, ze to bolo vtedy, ked "nahle" vypadla, ze zrejme si to uz nepamataju, ale ty to mas poznacene. Nie je to bonzovanie, proste na rozdiel od nich, ty si len situaciu takto pamatas.
Nikde nemáte kamery?