Kolegyňa v práci

29. mar 2024

Sme dve 22 ročne baby robíme v jednej firme kde je poslednú dobu stále viac a viac roboty… strašne ma vytáča čo ona začala robiť za mňa je fér si robotu deliť keďže sme na rovnakej pozícii ale proste ona začala robiť to že povie že už nevládze že už je unavená hovorí to tam stále dookola ja už ani neviem čo mám na to hovoriť… nedávno bola “éra” že je chorá stále že dutiny ju bolia sopel ma hrdlo boli ale to čo sa jej páči robiť to robí stále bezohľadu na to ako jej je “zle” … proste začína na mňa ísť ťahmi že ona už nevládze od rana ma toho dosť je unavená nohy ju bolia ruky .. pritom nerobíme vo fabrike .. a takto to opakuje stále dookola
Aj včera ja som robila si nadrobit - robila som tam tu najhoršiu robotu s tovarom a vsetko okolo čo robiť nikto nechce asi o 4 som vsetko spravila a prišla som za ňou mala tam nedorobene roboty čo bolo treba urobiť od rana a povedala že už ju to nebaví a nevládze … tak ja som tam celý deň robila tu najhoršiu robotu čo nikto nechce robiť ešte som musela ísť aj do banky vložiť peniaze… a ona celý deň som ju videla sedieť na zadku za počítačom… ona nevládze…. Čo si myslite?

autor
29. mar 2024

Ja už normálne mám chuť na ňu vyletieť že z čoho si unavená??? Veď si nič nerobila… nechcem byt za kravu ale keby naozaj aspoň ma byt z čoho unavená… aj šéf povedal že ja robím oveľa viac

januska12323
29. mar 2024

Rob si svoju robotu ona nech si rieši ako chce.

muchotrafka298
29. mar 2024

Sprav si len svoju pracu a tym to bude pre teba koncit. Ju absolutne neries. Nech si robi tempom ako stiha, zvlada. Lebo dopadnes tak, ze ona nebude robit nic a ty budes robit za 2 osoby a za jeden plat.

danniiee8
29. mar 2024

S takýmto človekom si neporadíš. Presne viem čo zažívaš. Ja to mám tak isto v práci.. tiež mám človeka, ktorému je ,,stále zle, je unavený, všetko ho boli, nevládze,je na odpadnutie" .. tohto človeka volajú Spachtulienka. A vedenie je s tým fajn, nakoľko daná slečna sa vie vtrieť do zadku, my ostatné makáme ako sa dá a keď je jednej zle alebo je seknutá (máme fyzickú prácu) tak sme odpad. Ani ja neviem ako na to. Myslím, že s tým sa nedá už nič, rozmýšľam ísť robiť inde.
Buď si fixne rozdeľte prácu a každá robte svoju - napr striedajte sa po týždni na ,, ľahšej a ťažšej" pozícii, alebo neviem. U nás sa to tak žiaľ nedá..

deti95060810
29. mar 2024

tak keď to vidí už aj šéf tak si pýtaj vyšší plat...

ivik4
29. mar 2024

Sprav si len svoju pracu
Na druhej strane ty naozaj NEMOZES vediet ci ona skutocne nema dovod byt z niecoho unavena. Ja mam autoimunitne ochorenie,navonok vyzeram byt zdrava a pritom ked mam najhorsie obdobie tak by som len spala lebo mam minimum zeleza atd.Skus sa s nou najskor porozpravat ked Ta to tak serie a az potom povedat ze nema byt z coho vycerpana.
Ak to nezvlada,mala by mat inu robotu

muchotrafka298
29. mar 2024

Ja som tiez mala kolegynu, ktora bola strasne chora a slaba, nezvladala kancelarsku pracu, musela v kuse oddychovat. A realita bola vies aka? Ze chodila na skialpy, surfovat, pricom udajne nebola schopna sediet za kancelarskych stolom ani 10 minut. Neskor sa dokonca sudila s firmou, ked si dovolili ju pre neschopnost prepustit.

autor
29. mar 2024

@ivik4 no viem že unavená nieje…. Naša robota sa skladá z dvoch časti jedna je praca s ľuďmi z ktorej ma odmeny a ďalej tovar atd nebudem vsetko písať - to robiť nikto nechce
A vždy ked povie že nevládze je unavená tak vidím ako veľmi dobre robí tu prvú časť a z ktorej ma odmeny… skôr si myslím že je len vychcana a vie čo robí

muchotrafka298
29. mar 2024

No takze je to jasne, spravi len to, z coho ma odmeny a ty budes robit ostatnu robotu, z ktorej "nic" nema. Bohuzial takychto ludi je vela. Prehodia robotu, co nechcu robit na inych a v dnesnej dobe to tak je. Ze ked mas solidnu pracu, tak proste urobis aj navyse, ked o nu nechces prist.

ivik4
29. mar 2024

Tak mysliet si mozes
Neviem preco vela ludi ked nieco chcu vediet, sa nespytaju narovinu. Ked si si taka ista ze nemoze byt unavena, povedz jej ze pri tej a tej praci je ok a zrazu pri tej druhej je vycerpana, ze co toci za hluposti.
Sa jej bojis alebo co ked o nej pises na fore ,inak to s nou neriesis. Ste kolegine,nieje Ti nadriadena.
Za mna je drze to ze si si tak ista ze musi byt uplne fit.
Nik nevidi do cudzich domacnosti,rodin,problemov, zdravia

candii
29. mar 2024

@ivik4 nevidí, to je pravda ale v práci nikoho nemusí zaujímať aké má problémy, ak sa necíti dobre nech to rieši s lekármi a nie, že budú na ňu doplazat kolegovia. Mňa osobne by absolútne nezaujímalo aký má problém. Si v práci, rob tak ako sa ostatní. S druhou časťou s tebou súhlasím, treba ju priamo konfrontovat a vydiskutovať si to s ňou. Nie že ja budem stále robiť za niekoho ťažkú robotu a on si bude sedieť ..

ivik4
29. mar 2024

@candii jasne preto pisem nech autorka robi len svoju pracu a rovnako jej kolegyna ak naozaj nevladze, treba si hladat nieco ine a nie ze nerobi.
Mna len dokaze vytocit ze nech je hocijaka tema, ci uz deti, zdravie,peniaze tak najmudrejsi su ludia ktory s nami neziju , rovnake problemy nemaju a vedia tym padom vsetko najlepsie 😄

candii
29. mar 2024

@ivik4 áno, súhlasím. Chyba empatia, trošku pochopiť aj toho druhého ale tiež samoZrejme treba rozlíšiť vychcanstvo lebo potom.ludia aj zvyknú dobrotu toho druhého zneužívať

tejana
29. mar 2024

Ja by som jej povedala, že by mala navštíviť lekára a dať si spraviť krvné testy.. keď je Non stop taká uťahana od začiatku ...poprípade nech si nájde ľahšiu prácu. A že sa treba striedať, že nemôžem len ja robiť tu ťažkú prácu. Že treba byť trocha aj fér. Ja viem, že to hrá... Ale treba naznačiť svoju nespokojnosť.

cosmic_origin
29. mar 2024

Nabudúce jej povedz, že keď ju to tam nebaví, nikto ju tam nedrží a môže podať výpoveď a pošli ju do skladu.

purple_wolf
29. mar 2024

staraj sa len o seba a maximalne mozes povedat sefovi co si o nej myslis ... ked na nu vybehnes tak si len sama robis zle a kedze je za nieco platena a roboty neubuda tak veducemu povies svoj nazor ze preco a bola by si rada keby sa to riesilo

liz_lemon
29. mar 2024

@muchotrafka298 aj ja som mala podobnu, stale PN kvoli chrbtici, a potom sme zistili, ze robi vysokohorsku nosicku 😂

ovaaa
30. mar 2024

Presne ako píšu rob si iba svoju prácu za ktorú si platená. Ak má kolegyňa problém s únavou a nedáva to, mala by sa poobzerať po menej náročnej práci. Máš len jedno zdravie.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz