Kolegyňa sa cíti byť na koni

gomak
26. nov 2021

Prišla som na nové pracovisko aj moja kolegyna. Ona tam už ľudí pozná, raz tam už vypomáhala. Problém je v tom, že ona sa cíti byť na koni a ustavične ma komandíruje. Neviem, rozmyslala som ci sa v práci ozvat alebo nie nakoľko som nová. Nechcem vyzerať tak, že prídem a už idem žalovať. Ale zas na druhu stranu ma to už riadne štve.... Nepovedala som nič nakolko mi len teraz končí skúšobná doba. co by ste robili vy?

sona96
26. nov 2021

@gomak tak nemusíš ísť žalovať. Mozno sa stačí porozprávať s kolegyňou. Pokojne, bez výčitiek jej povedz, že ti je nepríjemné, že sa vyjadruje k tvojej práci, keď je tvoja kolegyňa a nie nadriadena. Alebo ju po práci zavolaj na kávu a tam sa s ňou o tom porozprávaj. Vedenie by som do toho netahala.

fleur1111
26. nov 2021

@gomak myslím si, že toto je vec, ktorú by ste si najskôr mali vydiskutovať vy dve. Za čo ta komanduje a akým štýlom ?

simca06022011
26. nov 2021

tak podla tohto popisu tazko radit, skor si to s nou vydiskutuj, hlavne teda ak nie je tvoja nadriadena, nema ta zaucat, nema neviem co s tebou robit... ak nema robit nic z toho co so popisala, a proste komandujte ta len tak, tak ja by som priamo ju schladila :D ale teda neveim co je to "komandovanie" konkretne..

dskjhfdlkdjhl
26. nov 2021

@gomak Uz si jej nieco povedala? Lebo ak nie, tak v prvom rade si to vydiskutuj s nou. Stazovat sa bez toho, aby si to najskor skusila sama vyriesit je take skolkarske.

gomak
autor
26. nov 2021

@dskjhfdlkdjhl Už raz som jej to dala najavo. Ja sa obávam, že ked jej toto poviem , naše vzťahy sa pokazia a možno bude žalovať u nadriadenej ona.... Ja proste neviem...

jana_eyre_2
26. nov 2021

@gomak a má čo žalovať? Normálne slušne sa ohrad.. inak sa to nezmeni

dskjhfdlkdjhl
26. nov 2021

@gomak Co znamena, ze si jej to dala najavo? A co znamena, ze Ta komanduje? Lebo stale to tak velmi hmlisto popisujes, ze v podstate ak chces naozaj radu, tak sa velmi neda poskytnut, lebo nevieme zatial, o co presne ide.

gomak
autor
26. nov 2021

No rada by som napísala viac , ale obávam sa aby toto náhodou nečítala ona. Mohla by sa v tom spoznať....

pribinak
26. nov 2021

Kto tá oficiálne zauca? Možno by som sa porozprávala s tym človekom, že sa ti nepáči správanie a komandicanie od kolegyne

Inak ťažko nejak presnejšie poradiť, keď nenapíšeš ani druh prace a pozíciu

gomak
autor
26. nov 2021

Jedná sa o mš a sme učiteľky.

nwnw
26. nov 2021

@gomak jednym uchom dnu a druhym von

pribinak
26. nov 2021

@gomak takmv tomto prípade by som kolegyni nič nenaznačovala ale priamo a jasne jej povedlala, že pokyny preberať od nadriadenej, ak budeš potrebovať pomôcť a poradiť tak sa aj sama obrátis na skúsene kolegyne ktorým doverujes a od nej nepotrebuješ zatiaľ nič

dskjhfdlkdjhl
26. nov 2021

@gomak Tak ja som si myslela, ze ucitelky v skolke su aspon o level vyssie ako tie deti, ktore su im zverene.

gomak
autor
26. nov 2021

@dskjhfdlkdjhl no ona si myslí, že robí všetko správne.... Zdobí triedu ostošesť, chce sa ukázať... Moju výzdobu opravuje, poukladá inak, príp. dozdobí atd..... Niekedy mám pocit, že nie som jej kolegyna , ale dalsie decko ....

agacela
26. nov 2021

Vsetko treba riešiť medzi sebou … hoci si v škôlke ale nie si dieta aby si žalovala… možno ma kolegyňa pocit, ze nerobíš dosť, alebo si tam stratena … nemusí to myslieť zle, len chce aby si sa dobre zabehla … učila som v škôlke a čo sa mi nepáčilo, odignorovala som … proste vzala som si z toho čo mi kto povedal len tolko, kolko som uznal za vhodne … netreba robiť problém kde nie je ;)

mpg
26. nov 2021

@dskjhfdlkdjhl Aj ja keď som chodila so synom do MŠ som si všimla, že medzi tými učiteľkami nie sú vzťahy vôbec dobré a vplýva to dokonca aj na deti. Ale treba sa nad to nejako povzniesť, tie učiteľky často riešia také veci, ktoré ani nie sú podstatné.

dskjhfdlkdjhl
26. nov 2021

@gomak Tak otazka je, ci to po jej uprave je lepsie naozaj, alebo to fakt robi len preto, aby si nieco dokazala. Kolegyne maju spolupracovat.

gomak
autor
26. nov 2021

@dskjhfdlkdjhl Nie, proste ona to chce mať tak ako sa to páči jej. No ja nezasahujem do jej práce. Lezie mi to na nervy, ale krotím sa....

dskjhfdlkdjhl
26. nov 2021

@gomak Inak, tiez robim v skolstve a ak by mi nieco vadilo, tak som pomerne komunikativna a viem si otvorit usta. Rozhodne by som ani neuvazovala o zalovani. Takze ak Ti nieco vadi, mas to vediet povedat-slusne a jasne. Ak to nevies, tak je to najma Tvoja chyba a zalovanim si nijako nepomozes-zacni trenovat.

gomak
autor
26. nov 2021

@dskjhfdlkdjhl Teba by sa páčilo keby niekto po tebe upravoval veci.... Ty to tak cítiš, tebe sa to tak páči a potom príde niekto a začne ti to upravovať atd...

dskjhfdlkdjhl
26. nov 2021

@gomak znovu, ak by sa mi ta uprava pacila, tak by som sa kolegyni aj podakovala a pochvalila ju, ak by sa mi nepacila, tak by som jej vysvetlila, ze sa mi to nepaci-co je na tom nezrozumitelne? Si dospela, ries problemy ako dospela a nie ako male dieta.

gomak
autor
26. nov 2021

@dskjhfdlkdjhl Bojí sa , že sa vzťhy pokazia a neviem potom ako budeme spolu fungovať dalej....

dskjhfdlkdjhl
26. nov 2021

@gomak Vztahy mate uplne mizerne, ked jej nevies slusne povedat svoj nazor, takze pokazit nemas co. Kazdy nazor sa da povedat slusne, znovu-ak to nevies, tak pracuj na sebe.

makova333
26. nov 2021

@gomak trenuj komunikaciu, pomoze ti to aj v zivote mimo kolegyne. Tvoj problem je, ze nevies slusne vyjadrit, ak ti nieco vadi. To, ze slusne povies, mne sa to paci takto ako som si to spravila, nezasahuj mi prosim do toho, nerobim to ani ja tebe, Samozrejme, kreativny napad rada privitam, ale v tomto pripade tu moju nastenku necham tak ako bola povodne. Treba komunikovat slusne, bez urazenosti vlastneho ega. A ak sa kolegyna urazi na slusnu komunikaciu, tak hold aj tak s tym nic nespravis. Ze bude zalovat na teba? A ako vies, ze teraz to nerobi? Pracuj na sebe dievca.

katkamatka7
26. nov 2021

@gomak Prechádzaš si počiatočnou neistotou na novom mieste. Sú tam zaužívané pravidlá, nepísané postupy, spoznávaš ich na vlastnej koži, ktorú zatiaľ nemáš hrošiu. Pozri sa na vás dve ako na malé deti. Čo by si si priala, aby tie deti jedno pre druhé spravili, ako by si im vytvorila podmienky na to, aby si rozumeli? Aký má kolegyňa dôvod? Opravuje viditeľné chyby v jej oku pred vedením, pretože Ťa chce uchrániť pred slovnou kritikou inej kolegyne ?
Ak sa necítiš na konfrontujúci rozhovor s ňou, použi znalosti z vyjadrenia detskej kresby a pokús sa nakresliť obrázok vyjadrujúci to, čo Ťa trápi a čo by si chcela. Prípadne napíš slovami na papier.

mamusa34
26. nov 2021

@gomak nič vzlom ale to je všade . A ešte keď si nová a máš lepšie výhody ako onaked nastúpila no koniec.. prešla som si tým .ale snažila som sa byť prispôsobiva .aj tak to nebolo dobre. Ale obľúbila som si ju aj tak

ivkazba
26. nov 2021

@gomak 🤦🏻‍♀️ Každá jedna tvoja odpoveď je plná strachu, lebo nechceš mať zlé vzťahy keby si povedala kolegyni, aby ťa prestala komandovať. A ty sa staráš o detičky? Keď sa nevieš postarať ani sama o seba? Keď toleruješ že kolegyňa teba nerešpektuje a chce mať všetko podľa seba? Nuž najvyšší čas, aby si začala na sebe pracovať.

luci310
26. nov 2021

@gomak veď si tam nová, v skúšobnej dobe, neriešila by som to, neskôr by sa to podľa mna upravilo aj samé, keď nie až potom by som to riešila

evabb35
26. nov 2021

@gomak pravdupovediac, na každom mojom pôsobisku som stretla takúto kolegyňa. Ale naozaj, takéto sú ozaj všade. Nuž, neozvali sme sa, ale vytvorila sa skupinka normálnych, priateľských kolegov a kolegýň /ich obetí, či ako to nazvať/. Ani si chudery neuvedomovali ako idú samé proti sebe a mali prezývku skrátka tak.

mariejenka
26. nov 2021

Ked nemá dosť svojej roboty? Ze este tebe "pomáha" by som sa jej podakovala,ze😂😂 ona mozno časom pochopí,ze jej nadsnahu nik neocení,a iniciatíva je blbosť. Povedat jej slušne jasne,a kym len také robi,ze prihodí kde tu vystrihnutý list z krepu,este...keby mi bsetko co som robila s deťmi da dole,uvidela by moju nAsetrivnu stranku.