Baby kolegyna odbehuje z prace takmer kazdy tyzden skor aj 2x. Ma 12 rocneho syna a chodi s nim k dr raz ma fyzio raz zubar raz prakticky tak na kontroly. Minule kaslal a uz letela k dr comi pride trochu moc. Ked sme jej naznacili sby si to strieskala na jeden den aspon dvoch dr povedala, ze sa neda ( no da sa to ja tak robim) stve ma, za nu musime
Dotahovat este robotu nie vela ale musime. Nik sa neozve lebo chcu mat klud v rodine radsej potiahnu za nu. Cakaju ze spinavu pracu za nich urobim ja.Mna trochu stve ze vyuziva situaciu, a navyse mne by to isto nepreslo, pritom na taku kontroku moze s chlapcom zajst napr aj brat kt s nou zije v dome.. baby aj vybtak mozte v kuse odnehovat z prace? Prejde va to??
Bohužiaľ brat nie je zákonný zástupca, čiže buď mama alebo otec musia ísť s dieťaťom. K ostatnému sa vyjadriť neviem. Bohužiaľ rodičia s deťmi to musia kadejako plátať.
Tak snáď má vedúceho/vedúcu a nejaký limit 7 dní doprovodu k lekárovi ako každý zamestnanec.
Nechápem toto staranie sa do druhých.
@kubkovamama nestarala by sa keby za nu nemusi robit ...
a co sa stane ak za nu tu pracu proste nespravis? mate podelene moje tvoje? ak nie kasli na jej robotu porob si ty co mas a hotovo .. a ked bude problem hold smola nemala si odbiehat .. ty si sprav svoje .. ak musis odbiehat nech ostane dlhsie a dorobi si
Na toto tam máte hádam nejakého vedúceho,on to nerieši? ked ideš ty k dr. máš vždy dokončenu prácu? kto potiahne za teba? U nás ak potrebujem odísť skôr tak potiahne hocikto z kolegýň,rovnako ja za iného,preto sme to,čomu sa vraví super kolektív.
@bilberryday ona si jedno pecko doprovod rozdeli tak ze koncime o 14:00 , a ona konci o 12 tie 2h vysklada na 8x a ma jedno pecko.co na inych usekoch napr nemozu ani moj brat v robote co vravel tak
Nemoze robit jedno pecko jeden dena je jedno o ktorej ide
Prec
Kolegyňa ma toho istého šéfa ako ty. Je to predovšetkým jeho záležitosť aby riešil, tak bud o tom vie alebo nevie a treba mu to oznámiť, nech rieši ak kolegyňa niečo porušuje. Ak neporušuje, môžte si akurát tak po nadávať, aj to potichu.
Ale zo zákona má nárok na 7x počet hodín na pracovný deň na paragraf, môže ho vyberať aj po hodinách. Ak má tieto vyčerpané, ma nárok na ospravedlnenu absenciu bez náhrady mzdy.
A so synom nemôže chodiť hocikto, len jeho zákonný zástupca, takže to, že býva s bratom je v tomto prípade úplne irelevantné.
@lasona muz chodi na tyzdnovky a aj ked
Bol cez tyzden doma s chlapcom
Nesiel
Lebo ze ona vie lepsie dr vysvetlit
@syslik81 bingo
@syslik81 neexistuje mozem ju max oddrbať ale urobit sa musi, ja ked som sla
Skor tak som si dorobila any nedebali namna ona ani len snahu nema
Kludne moze chodit aj na hodinu,kym si to cele 1 P nevycerpa. Ked to nevadi zamestnavatelovi,teba to trapit nemusi,chod aj ty,nebudes za nu robit🤷♀️
@janinah ja skor nechodim iba minimane. Ano bola
Som hlupa, ze som si nasilu dotahovala aby oni nemuseli no uz nebudem
@bilberryday prečo len pol dni. Môžem byť len hodinu a odráta sa mi hodina
Preco myslis, ze tebe by to nepreslo? No zial, s detmi do 18 rokov musia vsade chodit rodicia. Kedysi to tak nebolo, teraz su taketo pravidla.
@autor nie vzdy si pacient moze diktovat, kedy chce termin u lekara, pokial nepresiahne pocet hodin, tak ma na to pravo, kludne si to moze rozdelit, ja tiez chodim s detmi k dr. casto, mas deti? Ak nie a budes mat a nahodou budes mat dieta s nejakym zdravotnym problemom, potom uvidis, co je to casto a bude ti jedno, co si ktora kolegyna mysli, zdravie dietata ti bude prvorade
@bilberryday ide o zákony, ktoré musí zamestnávateľ dodržiavať, P je na nevyhnutný čas u dr, ak som hodinu, odráta sa hodina a zamestnávateľ to musí akceptovať
Závisí od zamestnávateľa. Keď jej to prejde a tebe by to neprešlo, tak je tam už určitá protekcia zo strany zamestnávateľa, nie? V tom prípade je to úplne jedno či to mne na mojom pracovisku prejde alebo nie... Ak by mi to nejak extrémne vadilo, povedala by som to jednoducho nariadenému 🤷🤷🤷. A ak by som na to nemala gule, tak buď mlčím a snažím sa to vytesniť, alebo si hľadám inú prácu.
Paragraf je na dobu nevyhnutné nutnú na cestu na ošetrenie, ošetrenie a cestu na pracovisko. Ak to stihne za hodinu, tak sa jej odrata hodina. Všetko je v súlade zo Zákonníkom prace
@zuzana76 moj brat ma dieta a veru nemoze lietat z prace hote dole
@bilberryday taký zamestnávateľ nech si prečíta zákonník práce. Paragraf je len na nevyhnutne potrebný čas návštevy lekára. Ak niekomu stačí hoc aj 30 minút, zamestnávateľ je povinný to akceptovať.
@bilberryday presne ono leby ze ma porobene nepoviem ale za nu dotahovat?? Veduca je rada ze sa snami nebabrre
@bilberryday interná smernica nemôže ísť nad rámec zákona a toto nemá oporu v zákone. Ak to tak bolo, tak sa bolo treba dožadovať svojich práv.
povaha mojej prace mi v pohode dovoluje si odbiehat a vybavit veci, pokial si potom tie hodiny nadrobim, moju pracu ale nikto nespravi za mna a dokoncim si ju v ten den alebo na druhy den zostanem dlhsie a pod. (ak teda necerpam oficialne P)