Prosím vás poraďte,čo by ste robili na mojom mieste..
Neviem ani ako začať.
Na začiatok snáď že proti kolegyni nemám nič a rada s ňou robím.
No nastáva problém ktorý sa mi nepáči.
Totižto ona nepracuje cez víkend. Skoro nikdy. ( Možno 2x za rok) Dôvod netuším, my ostatné/ ostatní musíme robiť aj cez víkend. Včera mi povedala,že od nového roka bude robiť každú sobotu. Ja prekvapená že čo ze sa stalo ( naivne som si myslela že vedúce ju už konečne presvedčili že aj ona musí robiť ako my)
A nakoniec z nej vyšlo že od nového roku budú platiť extra peniaze za víkend,tak zrazu ide robiť v sobotu.
Mám 100chuti o tom povedať hlavnej šéfke, že či si myslí že je to v poriadku .
Mne sa to nezdá byť v poriadku.
Čo by ste robili vy? Nechali to tak?
Ďakujem za reakcie.
Pekný večer
Ja by som sa tešila,že tým pádom budem mat ja viac voľná cez víkend.peniaze nie sú všetko.
Povedz jej, že môže robiť aj v nedeľu, aspoň vy budete mať viac voľna
Ma rozum ,kto by robil viked bez priplatku
Ty si doteraz robila bez príplatku?
Ja aj chápem, že ťa to štve, ale kto si ako zariadi, tak má, niekto si proste môže dovoliť diktovať podmienky, niekto sa vie dohodnúť a niekto sa vie ozvať, ak ti nevyhovovalo robiť víkendy, mohla si sa tiež skúsiť dohodnúť, zjavne tam bola nejaká cesta... teraz to už nemá zmysel riešiť, doteraz ti vadilo, že ich robiť nebude a teraz keď začne, tak čo? chceš jej to zakázať? lebo spätne už ich neodrobí... šéfka asi nebude hlúpa a určite jej došlo čo je vo veci, zrejme s tým nemá problém...
S kolegyňou nemôžeš robiť nič, ak sa ti niečo nepáči/nepáčilo mala si to riešiť s vedúcou ktorá predpokladám zadeľuje služby kto kedy bude robiť.
AUTORKA, ak mozes, uprednostni cas pred peniazmi. Na tomto svete sme len na chvilu a peniaze/majetky si do truhly nevezmeme. Cas je najvzacnejsia komodita, moct sa neponahlat, moct si trosku aj polenosit, ale hlavne byt s ludmi, s ktorymi sme radi a/alebo robit s nimi volnocasove aktivity, poznavat, cestovat...
Uz si rozmyslala nad tym, ze ma inu zmluvu ako Ty, iny uväzok ako Ty, iný plat ako Ty... proste si to u vedenia vybavila INAK AKO TO MAS TY atď.
Ja som raz pracovala na 6hodín, lebo som sa tak dohodla a tak som mala zmluvu(inak by som z materskej skor nenastupila) - az kym do toho nezacala rypat kolegyna, ktora dobrovolne pri zmysloch podpisala 8hodinovu zmluvu a zrazu jej zacalo vadit ze ja robim inak. Milujem ludi ktori sa porovnavaju, hoci si svoj uvazok sami vybrali. Sef uz na nu nemal nervy tak chcel zmenit zmluvu mne, zial sa preratal a dala som vypoved. Veru stastny nebol a kolegyna - sa pohadala s celym svetom a odisla skor ako ja.
Nejde o peniaze vôbec, ja doprajem,ide o to že asi chcela mať voľné víkendy ( má štyri deti ) a áno aj my ostatné máme deti.
Ja by som hej víkendy nechala,ja budem radšej doma. No nedalo sa dohodnúť. Vedúca povedala že každá musíme robiť cez víkend. Štvalo ma to aj v tedy že ona nikdy nerobí. Raz som chcela dva víkendy za sebou mať voľné. Povedala že to nie je možné že nemá kto robiť. Povedala že ona by mohla aspoň raz pracovať víkend, samozrejme že nerobila a zrazu... 😏
Za to som chcela to prebrať ale s hlavnou vedúcou.
Ale zas nechcem pôsobiť ako..
Nie,do teraz sme nemali žiadne príplatky ( zahraničie)
Sľubovali okolo októbra príplatky a nikde nič, tak nakoniec až od nového roka.
A nie, nedeľa nebude platená viac ako sobota.
@asfodelka nie nemá inú zmluvu. Všetké musíme robiť víkendy!! Hodiny má samozrejme každá inak. Ja mám 35h týždenne a ona 30.
@maranco áno zadeluje, ale je to nefér. A teraz ešte viac keď zrazu bude môcť pracovať cez víkend
@koniarova áno, ako aj každá iná
@lenusik26 každý kto nemá na výber
@kavasmliekom mohla by
A sme doma - tak ak ma menej hodin, ma iny plat. A kedze jej to toleruju ma zjavne protekciu, ktoru Ty nemas 😉 alebo je mozno sikovna a nechcu o nu prist, lebo je pre nich niecim zaujimava.
@asfodelka 😂😂 to určite nie.
Vysvetli mi prosím ta čo má spoločné s tým že má menej hodín. Ešte raz. Víkend musí robiť každá z nás.
Tak sama pises ze nemusi robit vikend😅 zjavne to pravidlo nie je. Robia ho len tí zamestnanci, ktorí sa nestazuju a pridu. Ak by bola neschopna ver ze uz tam nerobi. Nechapem, ze minas svoj potencial porovnavanim sa s inou osobou. Preco nehladas pracu s ktorou si ztotožnená, kde by Ti vyhovoval cas, plat a nemusela by si nikomu závidiet.
Ja by som to nechala tak. Určite by som inú kolegyňu nerozoberala pri hlavnej šéfke keď to mňa negativne nezasahuje. Veď konečne bude robiť víkend a ty budeš môcť byt konečne aj víkend doma, zober si z toho toto pozitívum.
@asfodelka prečo hneď musíte všetko otočiť. Nikomu nezávidím, platovo som spokojná aj práca je fajn . Zvykla som si na to že ona nemusí, dobre. Ale zrazu môže? Nepáči sa mi to.
To ze sa Ti to nepaci, ta emocia je zavist. Ci sa Ti to paci alebo nie 🤷♀️
Ale čo chceš dosiahnúť tým, že to preberiete? Chceš ty už nerobiť víkendy? Alebo chceš robiť tie jej soboty? Alebo si chceš len zafrfľať, že to nebolo fér?... lebo zmena zjavne nastane a to čo vidíš ako problém sa vyrieši, z iného dôvodu ako by si si predstavovala, ale ona tie soboty začne robiť, čiže neviem čo by si chcela tým rozhovorom presne docieliť... ak chceš riešiť svoju pracovnú dobu a to ako si s ňou spokojná/nespokojná, tak jasné, smelo do toho... kolegyňu už naozaj nemá zmysel rozoberať
@20erika07 aj ja si to hovorím, ale nie je to fér voči ostatným čo robili cez víkend.
Chcela by som aby začala pracovať hneď.
@lindous nechcem robiť jej soboty. Nech si ich nechá.
Odpoveď čo by som chcela máš vyššie v poslednej vete.
A vadí to tak veľmi aj ostatným, keď sa na nich odvolávaš alebo len tebe? Prečo ste to nezačali teda riešiť už dávno? Chápem, dorazilo ťa, že zrazu môže, keď jej to vyhovuje, ale teraz už by som to neriešila a nerobila zbytočne kvôli 6 posledným víkendom v roku dusno...
Autorka: keď kolegyňa nerobila víkendy, tak si nebola spokojná. Teraz keď bude robiť víkendy, tak si zase nespokojná. Tebe nie je ľahko ulahodiť, že?
@lindous jednej ( už odišla) to tiež vadilo.
@zltalienka nebola som a nechala som to tak, ale toto ma dorazilo
@zltalienka ona ich bude robit az od noveho roka, ked budu priplatky. Teraz do konca roka vikendy odmieta. Zrejme o to ide AUTORKE.
@madeincssr presne tak.
Odmieta, aj ked sa jej pýtali ci príde pomôcť aspoň.
Nedeľa sa oplatí viac.Tam sú väčšie príplatky ako za sobotu