Ahojte, stretli ste sa niektora z vas s takouto situaciou? Mam kolegynu, ktora v robote takmer nic nerobi, samozrejme kazdemu hovori ze vsetko je len na nej. Pracujeme v statnej sprave takze musime ai zaznamenat odchody, obedy, prichody...velmi ma stve ze ona chodi x krat fajcit a pride o vyse hodinu, alebo odide o 14 ale vrati sa pipnut o 18, takze ma hodiny. Viackrat sme aj veducej povedali ze sa nam s nou zle robi, nie je na nu spolah, ex kolega aj odisiel kvoli nej lebo ho to urazalo ze ju platia za nic, a pomaly nikto a tym nic nerobi. Hneva tp aj mna a vidim ze sefka s tym nechce tiez nic robit, tak neviem ci asi mam aj ja ist prec.
Napíšte nadriadenej a jej nadriadenej mail s tým, že žiadate rieisit situáciu ohľadne kolegyne
Podpíšte sa tam všetci
@pribinak vraj sa to uz riesilo na vysokych miestach este ked ani ja som tam nerobila a pozri vidis, nic, nepomohlo...ja som si taketo nieco nedovolila ked som bola v praci kde sme sa manualne zapisovali do knihy
Pozri sa, kde zijeme. Vsetci sme si rovni, ale niektori sme si rovnejsi. Zial.
asi tam niekto za nou stoji, ked sa to neriesi
@liz_lemon ocividne ano
No vies, staci ze ma veduca zaujem, skontroluje ju na pracovisku par krat, nie je tam... riesi, jedno druhe tretie upozornenie.. zbohom. Ale viditelne sa tam zatvaraju oci nad tym. Kto za nu robi jej pracu? ako ma urcene co ma robit? Ziadala by som teda, rozdelenie prace, ja by som za nu nerobila...
@simca06022011 nerobi to...meska aj rok s projektom...veduca jej len povie ze uz to malo byt ale nijaky postih...eate nam sa mota do agendy a pise sefke maily ze kde sme urobili chybu
Na vašu šéfku ste už staznost písali? Nevie kde ma zamestnanca, keď podľa knihy ma sedieť na stoličke a pod, je nekompetentna v prerozdeľovaní prace… keď nič nepomáha, asi by som šla už primitívnym zbraňami ako sú žuvačky na stoličke pre kolegyňu a pod 😁 ja neznášam také lenivé hnidy
tak to nechaj na sefku.. za nu veci nerob, pripadne riesit treba okrem kolegyne aj sefovu.. projekt nikomu nechyba? :D
@simca06022011 chyba vsetci sa nan pytali ale vraj ona ma toho vela
ako funguju tie pipacky, ked odide o 14 a vrati sa pipnut o 18? Cize ak je realne v praci 8-14, t.j. 6 hodin a ako potom dobehne tie 2h o 18h? V zivote som pipacky neriesila, tak ma zaujima ze ako to v praxi prebieha, ved ak sa raz odpipne tak to ju bud niekto musi naspat pipnut, ci?
Ale k veci - ked si to uz riesila a nadriadeni to idignorovali, tak bud sa stazovat este u nadriadenych vyssie (teda u manazmentu tvojej sefky) a hlavne nerobit za nu jej pracu, nech to padne na hubu. Ak je to vsak pre teba cele tazko akceptovatelne, tak sa poobzeraj po inej praci, lebo zase toxicke pracovne prostredie este nikomu nic dobre neprinieslo.
no tak zacnite aj vy pisat emaily, daj si papier na stol, a pis si presne, odkedy dokedy tam nie je, kedy sa vrati... a piste.. ze nie je na pracovisku, nestiha, chyba jej urobena praca... ked pise ona, mozete aj vy :D Ak ma vela prace, treba teda konfrontovat rovno tento jej argument. Akej prace... kedy bude projekt hotovy atd? Nadriadeny si kludne moze dat ukazat co presne robi.. keby chcel. na toto su najlepsie porady hromadne a konfrotnovat to tam, aj so sefmi, kolegami... to sa neututle ako nejake "za chrbtom" dohovaranie. Ma pracu, ok, aku, ked stiha napr. nebyt za stolom 2-3h denne? Keby tie hodiny tam sedela, tak by aj pracu stihala...
Ak nepochodis, tak jedine to ignorovat, robit si svoje.. priapadne urgovat nedokoncene veci ak sa to tyka aj teba. Alebo zmenit pracu, ale to ja by som skor ignorovala tu zenu. Ved est eje to lepsie ak chyba v kancli, aspon nekazi vzduch lamentaciami, ako ma toho vela:D
Páni! Moj muz ma takeho kolegu, vytaca ho do nepricetnosti. Nikto neriesi, dlhodobo. Nerobim tam ake podla toho co muz hovori o je dochadzke - pride o 14:30 do orace, ze sorry zaspal som 😂 Kancelarska praca. Ked je meetin, porozprava co vsetko vyriesil, zabudne len pripomenut, ehm imaginarne. Realne tu oracu urobili iny kolega s mm 😁.
Tiez som mu povedal, prd na to, on tam ma niekoho dobre postaveneho a ked povie, ze krava lieta, tak lieta.
Nic neurobis, soravodlivost necakaj, zmen pracu alebo sa s tym zmier.
Pre neznalé - v štátnej správe ešte častokrát fungujú knihy príchodov a odchodov, nikde sa nepípa, človek sa zapíše keď príde a keď odchádza, ani obed sa tam častokrát nezaznamenáva. Čiže ak ste obľúbené u vedenia, máte vyhraté a odpracované. Ak sú pípačky - vedúci zamestnanec má prístup a vie to krásne upraviť, aby všetko sedelo.
Pre autorku - mala som v bývalej práci takú kolegyňu. Prišla na 8, u sekretárky sedela do 10, o 11:30 zmizla, vrátila sa o 14 a zasa zmizla, v knihe na druhý deň odpísaná o 18 🤷🏼♀️ tiež sme my “nerovní” nevedeli, čo máme robiť, nuž sme na to začali upozorňovat - chodiť za nadriadenými, že nám kvôli nej volali, že nedvíha telefón, nie je na pracovisku, neodpisuje na maily. Čím viac Vás bude a čím väčší tlak budete vyvíjať, tým lepšie. Bežne som ráno na ich rannej kávičke poznamenala, (samozrejme pred vedením) že som ju poobede hľadala a ona nikde. Netreba strkať hlavu do piesku, toto je štátna správa, nie súkromná firma …
@raffaella ja som to pochopila tak, ze o 14 odide, ale nepipne sa, 4 hodiny tam nie je a potom sa vrati naspat o 18 odpipnut odchod. Cize realne tam nie je, ale hodiny jej naskakuju
@eleanor2510 aha. Ja som predpokladala, že je tam turniket cez ktorý aby prešla musí pipnut svojim badgeom. Ale tam asi štátna správa ešte nedošla 🤷
@raffaella nie, tá je v 19. storočí 😂 ale u mňa na bývalom pracovisku vrátnik fajčiarov bežne púšťal mimo turniket, že veď idú “len” fajčiť. Nevadilo, že sú preč aj pol hodinu. Keď si to porovnám v bankách a inde, je to nonsens, tam sa cvakajú, aj keď im kuriér donesie balík …
Ja by som odišla. Niečo podobné som mala v robote a teraz s odstupom času ľutujem, že som si tam zbytočne nervy ničila. Jasné, že šéfovi som svoje hovorila, ale to bol hrach na stenu.
@pribinak 👍
Tiez robim v statnej spolocnosti, a je to to iste. Piseme si prichod a odchod do knihy. A tiez mame ludi, co robia, a ludi, co "robia". Zalezi od sefky. Ale vacsinou je to tak, ze ti spriateleni sa moc nenarobia. U nas je to tak, ze nasa kancelaria moc nerobi, ale mame druhu kancelariu, kde makaju ze dost. Mozno by som to skusila nahlasit na prislusne ministerstvo? Nejaky podnet? Alebo inspektorat prace? Alebo skus napisat z anonymneho mailu na tvoju sefku a sefa vasej sekcie, a do kopie daj napriklad tasr, situ a markizu. Alebo este lepsie dennik n a smecko, aktuality.
Nerieš
Samozrejme pohybujeme sa na tenkom lade lebo zase nemozeme argumenrovat tak a tak...to zase by bolo zle ze sa jej starame do dochadzky...ale uz aj ostatni vidia ze ona stale neni v kancli