Kolegyňa mi lezie na nervy

marher
30. nov 2022

Dobry den prosim vas o radu. V praci mam kolegynu, ktora mi neskutocne lezie na nervy.

Je emocne velmi nevyzreta ked ma viac prace huci, trieska do veci, vulgarne nadava.
Som clovek so 14 rocnou praxou v odbore ona s rocnou. Vo firme som nova ( 3 mesiace) ale neustale ma poucuje povysuje sa, skace mi do reci, rozkazuje, zadava mi ulohy ako keby som bola jej podriadena.uz som sa s nou rozpravala slusne ale mam pocit ze jej hlava to neponala.

Z roboty chodim taka nervozna ako nikdy. Vyslovene uz spomienka na nu mi vyvolava zlost.
Stretli ste sa a tym ako by ste takuto zensku nevymachanu riesili?

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
terezka1947
30. nov 2022

@marher ja mám kolegyňu,kt.je dosadena šéfom,bez vzdelania,praxe,ale už to tiež nezvládam. Robím veci za ňu,lebo šéf nech čokoľvek poviem,nemám pravdu a mám to zariadiť za ňu. Už vyše roka ona šéfuje mne,nie ja jej. A normálne už rozmýšľam o výpovedi,hoci svoju prácu mám veľmi rada.

marher
autor
30. nov 2022

@terezka1947 jooooj to je strasne. Drzim ti palce aby si nasla odvahu na rozhodnutie a potom dobru pracu.

lilly16
30. nov 2022

Keby mi praskli nervy, povedala by som jej svoje..tiež mám trpezlivosť len jednu..na niektorých ľudí asi nepomôže byť milý..skús sa porozprávať s nadriadeným alebo sa prerad inde ak sa ti dá..držím palce

beata_k
30. nov 2022

Joj mala som taku kolegynu. Vydrzala som kym si nebola ista svojou pracou, ze ju viem dobre vykonavat. Potom som ju zrusila. Nie dramaticky. Ale vzdy ked uz uz na mna chcela nieco skusit som jej povedala, ze "Dakujem, ale to uz viem" Po case jej doplo a skludnila hormon.

terezka1947
30. nov 2022

@marher vieš,ja som strašné smutná,sklamaná,lebo robím tu roky a vždy sme boli dobrý kolektív,šéf bol prísny,no férový. Teraz sa stavy zredukovali,zmenil šéf,kt.o našim obore nemá šajnu a dosadil priateľku.
A stále dúfam,že zistí,že robím ozaj iba ja a zmení sa niečo. Neberie mi hlava,že kvôli jednej osobne mám nechať všetko,to,čo mám rada. Ale už začínam mať zdravotné problémy z toho psychického tlaku a podpasoviek.

marher
autor
30. nov 2022

@terezka1947 terezka obavam sa ze ked je dosadena sefom tak sef velmi dobre vie ze ona je kon vystavny a ty kon tazny...neviem ci tu je predpoklad ba zmenu

aurorastone2
30. nov 2022

@terezka1947 ja by som si asi hľadala niekde inde, ved to musí byť hrozne 😪, a potom aby ta aj na kolenách neprišiel prosiť keď mu tam ostane neschopná priateľka ktorá nič nevie

wikiwiki
30. nov 2022

No ako buď sa budeš vedieť odosobniť a budeš číhať, keď ona niečo pokazí alebo si proste nájdeš miesto inde. Len to je v celku dosť riskantné, keďže aj na tom novom mieste sa proste niekto takýto môže nájsť

franica
30. nov 2022

@terezka1947 nevieš si vybrať dlhšiu dovolenku alebo hoci aj PN? Lebo deň-dva sa všade prežije, vykryje, ale keby si tú kolegyňu nechala v tom dlhšie samu, tak by bolo aj šéfovi jasné, že práca nie je dobre spravená a že väčšinu ťaháš ty

terezka1947
30. nov 2022

@franica no,práve nad tým uvažujem. Lebo celý rok tam,mala som od januára až 2t voľná,žiadna PN,OCR s deťmi,len aby som stihla prácu. A naozaj už psychicky nevládzem. A uvidíme. Keď to nepomôže,či chcem,či nie,musím si hľadať novu prácu.
A verím tomu,že firma zistí,čo stráca.

marty_4
30. nov 2022

necitala som vsetky prispevky, ale neriesila si to s nadriadenym? ostatne kolegyne sa nestazuju? podla mna je divne, aby ty si si hladala novu pracu, co si tam roky a predsa asi vies lepsie ako tam co chodi.

som_realistka
30. nov 2022

treba to riešiť s nadriadeným, a ak je to jeho známa-priateľka a nebude ochotný nič zmeniť, tak riešiť s jeho nadriadeným, neviem akú máte hierarchiu. Alebo sa len vyzbrojiť silnými nervami a buď ísť na dlhšiu dovolenku, tú ti ale môže šéf neschváliť, alebo ísť na PN. Toto sú veľmi problematické situácie. Držím palce aby sa Ti to podarilo vyriešiť k Tvojej spokojnosti.