Kolegyňa ma v práci využíva

1. aug 2023

Zmenila som prácu a pracujem tam 5 týždňov.Včera mi ochorela dcérka a dostala angínu a má horúčku.Volala som ráno šefke aj kolegyni že musím ísť s dcerkou k pediatrovi a že ostanem doma,že 4 ročná dcérka má horúčku.Obidve podráždené.Šefka nahnevaná že musí za mňa robiť a že dokedy budem doma.Kolegyňa mi odvrkla že čo teraz, že sama si neporadí...
Som v tejto práci nespokojná. Kolegyňa ma využíva na ťažkú prácu, vždy mi pridelí prácu kde sa narobím fyzicky viac ako ona.Plus chodí často fajčiť a sedí tam s mobilom v ruke aj 15 minut.Najprv som to brala tak že dobre, som tu nová, asi si ma chce preveriť či viem pracovať kvalitne, proste či som schopná.Vidí že som pedant a pracant, mám to v povahe, vždy podám maximálny výkon.Ale celý život ma v každéj robote ale aj v rodine vždy niekto využil.Aj môj ex ma využival.Ako mám toto zmeniť? Zase na druhú stranu už som zažila v iných prácach že takých čo sa nesnažia a nepodajú kvalitný výkon vyhodia ich.Pracujeme pod kamerami takže si ani nemôžem dovoliť flákať robotu ale neviem či záznamy pozerá šefka každý deň, inak by videla že kolegyňa robotu fláka.Ďalej sa mi nepáči že kolegyňa ohovára šefku ale pred ňou sa pretvaruje.Povedala som šefke či by bolo možné zakúpiť nám kvalitnejšie pomôcky na prácu a obe sa zasmiali a šéfka prevrátila očami. Hlavne že kolegyňa ju keď odišla ohovárala že šefka šetrí a že jej to je jedno s čím pracujeme a že sa dvojnasobne narobíme.A takto to je stále.Vždy keď príde šefka tak kolegyňa úsmevy a pretvarky a keď odínde ohovára ju.Neviem si predstaviť ako tam mám vydržať pracovať do budúcnosti.Kolegyňa je falošná a bohvie čo o mne šefke hovorí, so šefkou si tykajú aj volávajú.
Najradšej by som pracovala sama a mala už pokoj od kolegov a nadriadených.

valeria_h
1. aug 2023

A práca Ťa baví? Vieš takéto žabomyšie vojny som tiež zažila, takže buď sa nejak odosobniť od toho a robiť si svoje alebo odísť. Ak máš mať nervy každý deň, tak to za to fakt nestojí.

domkakvet
1. aug 2023

Pracujes tam 5 tyzdnov a uz vynechavas z prace, toto nemaju nikde radi, tu je to tak nikoho nezaujima ci je clovek chory, za dalsie aj ked chodi na 15 minut fajcit asi za ten cas odrobi viac ako ty, ked ze ty uz mas v praci vynechane a nie na 15 minut ale na viac, po 5 tyzdnoch riesit kto viac urobi je od veci a ak sa ti nepaci mozes odist.

jana_eyre_2
1. aug 2023

V každej jednej práci kde som kedy bola boli intrigy.. ale ak by mali byť dve proti jednej, neudržala by som sa tam.. natoto je skúšobna doba, nech vidis či ti práca a kolektív vyhovuje.. evidentne nie, tak to využi a skús si nájsť prácu inde.. intrigy budú asi vždy a všade, ale vo väčšom kolektíve sa ľahšie zvládajú, pretože je väčšia pravdepodobnosť že nebudú všetci proti tebe a nájde sa pár ľudí ktorí nemajú potrebu intríg.. neviem teda ako inak by som poradila ako nájsť si inu prácu..

Ale tak či tak - chýbať 15min denne je iné ako chýbať celý týždeň, aj keď viem že to ľuďom lezie na nervy.. u nás v práci su tiež konflikty práve za to že nefajčiari vidia ako fajčiari chodia na prestávky.. mne je to jedno, ja si robím a neriešim nikoho.. každý je za seba zodpovedny..

ropucha6
1. aug 2023

Vsak mas skusobnu dobu, ked si nespokojna, kludne mozes odist. Ono v kazdom kolektive je nieco, zalezi od teba, ci zatnes zuby alebo budes hladat nieco ine…kazdopadne choroby v skusobnej sa nevidia radi, mozno sa s tebou rozlucia aj oni.

barborachors
1. aug 2023

kamery mozu byt aj slepe, sefka ich moze pozerat len namatkovo a obcas. Henta mazacka nech si zaraba na rakovinu, kolko chce, neries ju...
Nepretrhni sa, ked ta nevidia a ked ta vidia, vtedy zamakaj. Robia to tak vsetci. Ked zacne zasa ohovarat, odid inam, ze mas robotu alebo zmen temu. Nedrz ako hluchy dvere. Pochopi aj debil, ze ta to nezaujima. A s tym vynechavanim zial maju baby pravdu, akakolvek absencia v skusobnej sa berie negativne.
A to je jedno, ci robis v korporate alebo na predajni.

luccija
1. aug 2023

Ak más možnosť odíď, pokým to je jednoduchsie

lilitela
1. aug 2023

Asi si treba zvazit, ako velmi ta to ubija. Co sa tyka dietata, to by som neriesila vobec, ci to niekoho stve alebo nie, vedeli ze mas dieta, aj tebe sa moze stat ze ochories; ak sa da, skus ostat doma s dcerou iba 3 prve dni, a ked sa jej prilepsi, tak nech ostanu manzel alebo niekto iny, ak mas moznost, napr. stari rodicia. Co sa tyka ohovarania, tak uz to vies, ze je taka, takze jej nic nehovor, a ked ona ohovara, mas 2 moznosti, bud pocuvat a dozvediet sa rozne info, ktore ti moze odkryt situaciu, aby si sa lepsie rozhodla, ci ostat alebo odist, alebo vzdy ked zacne ohovarat, povedat, prepac musim na WC, ci inde, a proste takto prerusit to ohovaranie, ktore moze byt aj cele prekrutene, takze ani o nic neprides, ked to nebudes pocut. Castokrat sa clovek nasiera v praci prave kvoli takymto neoverenym info. A ze ohovaraju teba? No tak skvela prilezitost na to, aby si trenovala, ze ti to moze byt ukradnute, co dve cudzie baby hovovoria. Co sa prace tyka, rob iba tolko, kolko ony dve a neries, ci ta vyhodia alebo nie, nebudes sa citit ani zenuzivana, ani by ta nemali vyhodit. A ked ta vyhodia, tak to nebola ta spravna robota. Ak ta to ale cele velmi stresuje a nevies zmenit svoje vnimanie, tak treba hladat inu robotu.

autor
1. aug 2023

@valeria_h Áno, práca ma baví a stále si v duchu hovorím že do práce chodím pracovať a nie sa kamarátiť s kolegyňami.

buberova
1. aug 2023

To že neboli nadšené že ostávaš doma sa nemôžeš čudovať

autor
1. aug 2023

@domkakvet Ale ja žijem s deťmi sama, nemám tu svoju rodinu.Dcérka je ešte malá tak ako som to mala urobiť? Ešte teraz má teplotu a odvčera ani nič nejedla čo ju tak bolí hrdlo.Dala som jej prvú dávku antibiotík ale doma s ňou musím byť minimálne týždeň.Takže viem že viem šefka s kolegyňou sú na mňa nahnevané.

autor
1. aug 2023

@jana_eyre_2 Moja kolegyňa chodí fajčiť 2 až 3x za hodinu.Ja zatiaľ pracujem, sme pod kameramy a práca je manuálna, takže sadnúť si nemôžeme.

autor
1. aug 2023

@barborachors Ďakujem 😊

autor
1. aug 2023

@lilitela Áno, stresuje ma to a stresuje ma aj vyjadrovanie vulgárne šefky aj kolegyne.Obidve sa vyjadrujú vulgárne a šefka navyše panovačne a pyšne.Ju ale vidím raz do týzdňa takže to nejako vydržím.

iwesska
1. aug 2023

Uz by som tam nebola.Resp.po OCR by som viac nenastupila Stoji ti to za to,ked po 5.tyzdnoch mas taketo nervy? Je uplne jedno,ci by si bola chora ty,alebo mas chore dieta, sama vidis,ze tu to netoleruju a vzdy s tym bude problem. Ozaj o to stojis.Aj o tie ohovaracky a kolegialne vztahy? Kazdy normalny sef pochopi, ze mas chore dieta, len blbec nie. Velmi skoro vyhoris,ked tu zostanes. Kolektiv je v praci dost podstatny.

autor
1. aug 2023

@iwesska Keby sme tam boli viaceré kolegyne tak to neriešim pretože práca ma baví.

domkakvet
1. aug 2023

Ja nepisem, ze si mala deti niekde nechat, ale ze sa nemas stazovat.

lilitela
1. aug 2023

Podla toho co pises, ine vychodisko nieje, ze by si pracovala "sama", alebo robila cast z domu, kedze je to manualna praca. Ja by som tam nepracovala, ale neznamena to, ze musis odist hned. Ja som takto tiez trpela, osud to nakoniec zariadil za mna, z organizacnych dovod sme museli odist viaceri, ale trvalo to niekolko mesiacov, dnes si uvedomujem, ze to nebolo spravne, mala som to riesit hned a nie cakat, ze snad sa zmenia okolnosti.
Da sa hladat si inu pracu a tesne pred ukoncenim skusobnej odid, aby si mala dovtedy isty prijem. Ak ta bavi praca, hladaj si podobnu, verim, ze najdes aj prijemnejsiu firmu s podobnym zameranim. Drzim palce

macekovam
1. aug 2023

chod na ocr.. mas na nu narok.. 10 dni a hotovo. v praci sa zariadia neboj.. ty komunikuj pokojne ..lekar rozhodol o domacej liecbe dietata a nema s kym zostat.. ze ta to mrzi a vratis sa ked sa stav dietata zlepsi.ze cerpas OCR

bmolko
1. aug 2023

tie dve ochechule nemaju deti alebo nebyvaju sami chore?

autor
1. aug 2023

@bmolko Obidve majú už dospelé deti.

autor
1. aug 2023

@macekovam Ďakujem.