Kolegyňa je pomalá a nie je samostatná

4. feb 2022

Ahojte. Možno mi poradíte. Ide o našu kolegyňu v práci. Pracuje s nami už vyše 2 rokov no stále jej práca nejde. Je pomalá a nie je samostatná. Keď ju požiadame o pomoc, nie je ochotná. Takmer vždy jej treba radiť a jednu vec opakovať aj 4x aby to pochopila. Už sa to preberalo aj s nadriadeným, rozprával sa s ňou o tom. Ona sa urazila. Uráža sa ako malé dieťa. Keď jej končí zmluva, plače že má dieťa. Preto je predĺžili zmluvu. No nie je ochotná sa učiť ani pomáhať. Rozprávať sa o tom nemá zmysel, lebo sa urazí. Čo robiť, alebo ako jej ešte pomôcť aby sa konečne začala snažiť?

pribinak
4. feb 2022

Neciem aký druh zamestnania to je, čo robíte a koľko vás je v time, ale tak požiadajte o zvýšenie platu, aby ste neboli na rovnakej úrovni

marca12
4. feb 2022

Ze je pomala asi nezmenite,ale apelovala by som na nadriadeneho,nech jej castejsie vycisti zaludok. Nech sa zduva kolko chce,ale vy nemozte na nu doplacat,ked ju to ani netrapi. Normalny clovek si vezme ponaucenie a snazi sa a necaka,co nu spadne z neba.

blancheporte
4. feb 2022

Mame nieco podobne v praci....akurat s tym rozdielom,ze mame 2 take kolegyne.A tie su take vychcane,ze akonahle pride viac prace hned sa hodia na pnku.Na 3 tyzdne.Robia to tak aj 6 krat do roka.Potom veduca nam rozdeli ich nedokoncenu pracu.Takze im vsetko urobime a oni odpocinute po troch tyzdnoch pridu za prazdny stol.Odmeny maju take iste.Smutne!!!

pribinak
4. feb 2022

@blancheporte však sa ozvite a dajte to vedúcej na papier

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikpa
4. feb 2022

Mala som takú kolegynu. Keď sme ju konfrontovali tak sa pustila do plaču, hrala nam tak na city, že ešte my ostané sme mali výčitky akoby sme jej volako ublížili. Trpeli sme to 3 roky lebo nam jej bolo ľúto a boli sme pekne sprosté. Nakoniec odišla sama.

anjelicek26
4. feb 2022

Bohuzial takychto zamestnancov deti-nedeti ziadna firma nepotrebuje... kazia moralku celeho timu a praca stoji..tiez mame takeho exota v kancelarii, mame 3-4x viac uloh ako on a jeho veci stoja do bodu, kym to vybuchne a musime urgentne riesit za neho, hadzat sa na PN je tiez jeho pravidelne hobby... nie, chory nie je. Pri troch detoch ako "zivitel rodiny" presiel v nasej firmy za desat rokov co som tam cez 5 oddeleni bez vypovede, ktoru by si teda viac ako zasluzil... mi dviha tlak len co na neho pomyslim 😵

gladys_07
4. feb 2022

No toto si musi nadriadeny poriesit, za to je plateny. Ak ste uz komunikovali nespokojnost a on je napriek tomu “makky”, treba ho nechat si to vyzrat. Tym myslim odmietnut robit pracu za kolegynu, nech on ako nadriadeny ma problem. Lebo ak vy za nu odmakate, on/ona v podstate nema problem. To ze si vy sem tam na nu posomrete, no je tam toho
Tiez som mala takeho exota v praci, uz su to roky. Pravidelne sa aj pocas uzavierky o 5 dvihal domov a bolo mu jedno ze my ostatni krv potime. “Jeho rodina je jeho priorita” a boli sme vybaveni. Podotykam ze mal zenu na materskej a ostatne vyhody ako home office a flexibilnu pracovnu dobu sa nestitil vyuzivat. Velmi rychlo sme sa s nim lucili. Ked je rodina tvoja priorita tak kurnik makaj, ak chces aby sa mali dobre.

dkethe
4. feb 2022

Praca jej nejde, stale ju musite doucovat, a aj tak nechape... Nuz veru, nemoze byt kazdy 'hlavicka' a pani zjavne praci nerozumie. Nechapem naco jej vedenie predlzilo zmluvu, to je velka chyba a zataz pre vas kolegov. Moznym riesenim je reorganizacia prace - delegovat na nu tu najjednoduchsiu robotu. Plat jej ponizit asi nemozu, ale ak mavate bonusy, ziadny nedat.

gabika0825
4. feb 2022

A ako to chcete riešiť vy? To by si mal poriešiť zamestnávateľ. Vy s tým nič neurobíte jedine že dáte nejaký feedback zamestnávateľovi keď sa bude pýtať na nejake veci ohladom spolupráce v kolektíve, popripade sa ozvete na poradách so šéfom/ šéfkou. Keď jej predĺžili zmluvu zrejme z nejakého dôvodu to urobili. Keby boli až takí nespokojní tak to neurobia. Ak vás to veľmi irituje, treba odísť. Zamestnávateľ asi nie je moc férový keď toto dopustí, bez zvýšenia vášho platu a platu ostatných ktorí naozaj makajú.

pinkgirl
4. feb 2022

Evidentne na tú prácu nemá vlohy. Do bežnej agendy sa človek zapracuje cca za rok. Ak prácu nezvládla doteraz, tak ju ani nikdy nebude ovládať. Nadriadený by jej mal dať výpoveď a prijať šikovnejšieho človeka. Treba to riešiť cez vedenie.

andrejka1974
4. feb 2022

Je to chyba vedúceho proste sú ľudia čo na to nemajú ,ja som tiež nestíhala v práci ale uvedomila som si to a v skúšobnej dobe som odišla po dohode s vedúcim povedali mi to oni že na to nemám ale ja som si to tiež uvedomovala a súhlasila som s odchodom bez sĺz so zdvihnutou hlavou proste mi to nešlo

elizabet173
5. feb 2022

požiadaj o zvýšenie platu a tiež začni pri tom plakať

mogaa
5. feb 2022

nuž nepomôže ona, nepomôžte ani vy jej....treba to riešiť s nadriadeným, nie s MK

iwesska
5. feb 2022

Ja som zistila,ze cim je clovek sikovnejsi,len na to doplaca. Ma z toho 💩, akurat viac roboty. Potvrdilo sa mi to vo viacerych pracach. Ja by som si ju nevsimala. Nepomahala by som jej, povedala,ze sorry,svoje potom nestiham a nechala ju pracovat uplne samostatne cely mesiac,nech sef zisti,aky je z nej realny uzitok. Toto nikam nevedie. Naco ju stale zachranujete?!?

kamatopo
5. feb 2022

Keď není ochotná ona pomôcť tak nebuďte ochotní ani vy . A keď párkrát niečo zbabre lebo jej to nebude mať kto vysvetliť tak ani plač a ani urážanie nepomôže. V práci ste zamestnanci a nie psychologická poradňa .

ursula22
5. feb 2022

u nás v robote, v kancelárii baby pijú ráno o 7.00 h dosť pravidelne. Potom robia blbosti v papieroch, niekedy sú schopné normálne robiť až po jedenástej. Vedenie sa tvári, že sa to nedeje, odmieta testovane na alkohol.

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz