ahojte, chcem sa opytat,teda zaujima ma ake mate vztahy s kolegami,skor ked ste v kancelarii 8 hodin denne,co je teda fakt dost 🙂 sme zmiesany kolektiv,open office cca 10 ludi,vsetci vo veku 30-35,niekto slobodny,vydate...to na predstavuju. Kolektiv je velmi fajn,aj sme kamarati,zasmejeme sa porozpravame,mame sa na socialnych sietach,ale ja nemam potrebu si stale aj po robote vypisovat,a hovorit vela veci,ani sa v kuse v robote rozpravat,nikedy som len ticho,lebo nemam ani.co povedat a ani sa mi nechce,len ma tak zaujima ako to vy mate 🙂 inak robota super aj kolegovia,ale neviem sa ja asi tak skamaratit na 100% s kazdym, teda ostatni mi pridu,ze hned su taki kamarati,ak to chapete ako to.myslim 🙂
Ja sa nechodim do prace kamaratit. Ano, obcas, ked je cas, tak si spolu posedime pri kave a podebatime. Mame vsak tu vyhodu, ze kazdy ma svoju kancelariu. Ale teda takto pri kavicke sa bavim s tromi kolegami, s ostatnymi riesim cisto len pracovne veci. A mne osobne to nevadi, ak to vadi im, tak mne je to jedno. Na socialnych sietach nie som a neviem, ci kolegovia su (ani o tych troch, s ktorymi kavickujem to neviem).
my sme myslím fajn kolektív, ale nemáme potrebu si vypisovať po sociálnych sieťach, ozaj len v pracovných záležitostiach, občas si zavoláme, občas vybehneme na kávu, či večeru. Nech si píšu, nerieš to
Mame prijemne vztahy, ale ja tiez nemam potrebu sa s nimi kamaratit a travit volny cas. Raz za cas teambuilding je fajn, ci kava po praci. Ale inak...nie.
Podľa mňa je fajn mať kolegov, s ktorými si človek rozumie, a aj som si našla 2 kamarátky (kamaratime sa už 5-6 rokov) z práce (brigáda) ešte keď som začínala na vysokej škole. Ale nejde mi do hlavy, že niekto vyslovene očakáva, že keď sme kolegovia, budeme odrazu aj super kamoši. Ja rada spoznávam nových ľudí, ale kamarátov/kg mám väčšinou ešte z čias detstva, dospievania a s nimi najradšej trávim čas. Alebo s ľuďmi, ktorých spoznám cez partiu a spoznáme sa atď. A ak mám kolegyne, ktore kamarátky nemajú a vyslovene im potom vadí, prečo ja nie som extrémne kamarátska, prečo po práci nechodím s nimi von, atď... To mi trošku prekáža. Mám predsa záľuby, kamarátky. Ale niektorí ľudia majú očividne kamarátky len v práci a ďalej nie...
My si celkom piseme, stretavame sa dost casto aj mimo officu. Samozrejme kazdy podla svojej chuti, niekto castejsie, niekto menej.
V bývalej práci som mala veľmi dobré vzťahy s kolegyňami aj sme si vyšli po práci, teraz mám čisto pracovný vzťah s kolegyňami, nemám potrebu sa s nimi stretavat, pretože tam prevažujú ohovaracky,... 🙂
ahojte, stretli ste sa niekto s tým, že máte jedného kolegu/kolegyňu a máte pocit, že sú dobré vzťahy, rozprávate sa o všeličom možnom a zrazu zistíte po pár rokoch, že sa Vám nezdôveruje, keď napríklad nepríde do práce, povie iba šéfovi? ja som vždy písala najprv kolegyni, keď som vedela, že neprídem, poprípade som jej to povedala dopredu ako prvej.. a ona v poslednom čase všetko zatajuje...ide na dovolenku, nepovie mi nikdy dopredu, len zrazu sa to dozvedám ráno od šéfa..robí si školu a ja sa dozviem od šéfa znovu ráno, že nepríde, lebo má skúšky...a pritom je to celkom úprimná osoba a fakt som mala pocit,že si hovoríme aj viac ako len bežné veci..boli sme párkrát aj mimo práce u nich a oni u nás..príde mi to čudné a neviem, čo si myslieť..je to z jej strany nedôvera, alebo??
@livi Mám presne to isté. Začni robiť to isté čo ona, niektorí ľudia si nevážia ústretovosť a snahu o dobré vzťahy. Nevnucuj sa jej. Ja som začala zrkadliť správanie kolegyne. Najprv bola zaskočená, ale ja ju teraz beriem len ako kolegyňu, s ktorou sa bavím iba o služobných záležitostiach. A je mi dobre.
my máme tiež fajn kolektív, aj pokecáme ale potom pracujeme. Mimo prácu nemáme potrebu sa stretávať a ani sa kontaktovať cez soc. siete.
Tak ich nechaj nech si vypisujú, ty sa zariad po svojom.