Stalo sa vám v práci, že niektorí kolegovia nechápu, že nechcete byť po práci stále s nimi? Mám super prácu, skvelo platenú a v mojom odbore. Kolektív mám dobrý, ale mám len 1 kolegynku, s ktorou rada trávim čas aj pomimo a s ňou si idem aj sadnúť 2-3x do mesiaca na kávu. Ona má inšpiruje a je to pozitívne naladená osoba, rada s ňou som. Každý deň končím 16:00, potom mám 2x do týždňa cvičenie v meste, idem von s kamoškami alebo s partnerom na večeru, kávu. Mávam aj online kurzy jazyka. Cez víkendy som rada doma, oddychujem od psychickej práce. No kolegovia stále tvrdia, že čo sa tak ponáhľam domov, že nech s nimi ostanem v piatky piť. Už som z toho úprimne zúfalá. Stále si nájdu zámienku, aby ostali v práci. Tento mesiac už 3x. Nemám ešte deti a tak tvrdia, že na čo ísť domov. 100x som povedala, že mám svoj život a záľuby. Hlavne jeden kolega to stále iniciuje. Zistila som od neho, že on nemá po práci záujmy a doma sa nudí. Pritom je to mladý chalan. Už nemám síl stále im hovoriť, že nie každý túži po práci piť a nemať nič iné na práci 😓😓😓
kolega chce asi vyplnit svoj prazdny cas vyplnenim tvojich utrob. 🙂
Ked nemas sil hovorit tak si to napis na celo 😀 akoze co ti ine poradit? Ta nejak nutia do toho? Nedostanes odmeny ked s nimi nepojdes piatky pit alebo? Bud trochu asertivnejsia, nejdes a hotovo. Preco ta to trapi? Zjavne mas zaujimavejsi zivot ako oni, to oni by mali vyplakavat ako si najst konicky a mat zmysluplnu napln po veceroch, nie ty, ze ta volaju a odmietas 😀
Nerozumiem. Ved normalne povies "dakujem ale vidime sa zajtra, dnes mam program s partnerom/kamoskou/mam cvicenie/anglicky jazyk".
Ved bud rada za dobry kolektiv na pracovisku, to je v dnesnej dobe celkom vzacnost. Ci by si bola radsej keby sa s tebou nebavili, ani sa na teba nepozreli, a poza tvoj chrbat riesili veci bez teba? 😃 Pozri, ak nechces ist tak bud asertivna a povedz priamo, ze nejdes. Neboj, oni nie su blbi a casom im to dojde, prestanu ta volat 😉
To su mi problemy... 😃
velmi podobne formulacie, zeby ta ista osoba? stale nevyriesila?
Obcas s nimi chod, nech sa uplne nedistancujes.
Ale ak bude kolega vyryvat preco nie vzdy, tak mu povedz: “pozri, na travenie volneho casu mame obaja iny nazor a najskor sa nikdy nezhodneme. Tak to neriesme, iba co sa pohadame.”
Ja mam tiez takych kolegov, su to mladi ludia, ktori nemaju rodinu, partnerov, zaluby. Oni len sedia v praci a potrebuju si vyplnit cas ked im skonci pracovna doba. Vacsinou nemaju ani kamaratov, s ktorymi by travili volno, takze iniciuju taketo pitie po praci, bezne niekolkokrat do tyzdna. Ked chces raz mesacne s nimi chod a uvidis. Rozhodne s nimi nemusis travit cas denne, pokial Ti to nevyhovuje. Ja tiez hovorim, ze sa do prace nechodim kamaratit, ale zarabat peniaze.
Tak im vzdy povedz, ze ides domov a zit svoj zivot a nech sa bavia. No co ine sa asi tak da?
Svoj cas travis plnohodnotne a mozes sa uplne vykašľať na to, co si kto mysli. Kolegov by som odbila, ze moj cas vyplnam inak ako pitím kazdy piatok, ze ich mas rada a tešíš sa dobrému kolektívu ale chces byt aj s muzom a mat svoj klud. Okrem toho, ze su to podla mna vyhodené peniaze do vzduchu, chodit niekam chlastat kazdy piatok. Myslim, ze kazdy rozumný clovek toto musi pochopit, ze ked budes mat chut sa pridat sa pridas ale nech na teba netlačia ak to citis inak. My sme tiez super kolektiv ale nechodime chlastat spolu, lebo kazdy mame rodiny a sme radi, ze v piatok mozeme byt s rodinami. Cez tyzden je to vzdy hektické, milion povinnosti a vikend to je taky klud. Muz ma tiez super kolektív ale on to tiez tak berie.
Keď nemáš silu im to stále hovoriť, tak im to nehovor. V piatok o 16:00 sa zdvihni, povedz "Ahojte kolegovia, pekný víkend, vidíme sa v pondelok." a choď domov.
nechapem, kde je problem - nejdem mam iny program, pekny zvysok dna a zavriem dvere 🤷♀️ nediskutujem, nevysvetlujem
To su mi problemy, chudatko… 😀