Kolega sa o mňa zaujíma, nosí mi obedy, dáva komplimenty. Ja som však zadaná

2. máj 2023

Ahojte, pracujem v jednej firme už dlhšiu dobu ale momentalne ma preradili na iné oddelenie. Predtým sme sa s kolegami trosku poznali, parkrat som ku nim chodila na zástup.

Ide vsak o to, že jeden kolega má ku mne bližšie a všetci si to všimli a teraz nás podpichujú. Ja som vsak zadana, ten kolega o tom vie ale vidim na ňom, že má ku mne naozaj veľmi blízko. Zaujima sa o mna, pomáha mi, nosí mi obedy, stale ku mne chodí, dáva mi komplimenty,atd. Už mi aj jedna kolegyňa vravela, že odkedy som ku nim prisla sa zmenil, je stale vysmiaty a už nebýva smutny. Ku nikomu inemu sa nespráva ako ku mne. Trosku ma to trápi pretože viem že je to citlivý a veľmi dobrý človek a nechcem mu ublížiť, tým že mu to nebudem opätovať, ale je to pochopiteľne, keďže som zadana.

Dalsi kolegovia ma normalne vystrašili, lebo sa tak zasmiali, že vzniká nová láska. Keď som povedala že urcite nie tak povedali, že nevravia o mne ale že z jeho strany.
Povedala som mu, že mam priatela, pár dni po tom sa stiahol no potom znovu… neviem čo mam robit.

marca12
2. máj 2023

Musis byt priama a stiahnut sa aj ty. Neprijat jeho obed,neopatovat mu usmevy,neflirtovat. Ak sa ty chytas na jeho strunu,prakticky ho namotavas a on si robi nadeje

melanta
2. máj 2023

Na rovinu mu povedať, že si neželáš, aby ti nosil obedy, dával komplimenty. Že sa má k tebe chovať rovnako ako ku všetkým ostatným. Ak ti donesie obed, neprijmi ho. Ak ho tam nechá, vyhoď ho. Minimalizuj komunikáciu s ním len na najnutnejšiu pracovnú tému. Ty nerieš, či jeho zraníš alebo nie. Je to dospelý muž. Ak nemá toľko rozumu, aby vedel, že zadanej žene nemá takto dvoriť, tak mu to treba povedať na rovinu. Ak to nepomôže, máš nadriadeného. Ak mu totiž povieš, že si to neželáš a bude v tom pokračovať, tak je to normálne podľa zákona obťažovanie.

pribinak
2. máj 2023

Ty si tá, ktorá tomu musí dať STOPKU.

Poďakuj sa mu, pochvál ho, že je milý, ale že NIE. Si zadaná, máš priateľa a vzťah a cítiš sa neprijmne.
Jednoducho už žiadne darčeky a pozvánky prijímať nebudeš.

A bolo by fajn, ak by neprichádzalo k situáciám kde s ním budeš sama.

tanyan
2. máj 2023

Ja by som to nevidela tak čierno. Si mu sympatická a robíš jeho dni krajšími. Ak si momentálne slnkom v jeho živote, tak svieť a urob jeho život krajším - vo všetkej počestnosti... Možno ti bude ako dobrý brat alebo kamarát.
Pokiaľ vie, že máš vzťah a si v ňom spokojná, tak to musí rešpektovať, ale napriek tomu môžeš byť jeho obľúbená kolegyňa.

mladena
2. máj 2023

no veď vie o tom že si zadaná tak keď ti nosí obedy tak to je jeho problém či nie? Proste by som častejšie medzi rečou spomenula priateľa, manžela v nejakom pozitívnom zmysle, však to len pako by potom ďalej sa vnucoval. Nie je to skôr tak že ti to celkom lichotí a nechtiac ho povzbudzuješ?

diamondsspaces
2. máj 2023

Povec mužovi nech mu to vysvetli a máš pokoj ;) lebo niektorím nestačí len povedať, keď sú posadnutí....

autor
2. máj 2023

@diamondsspaces nechcem aby sa to dozvedel lebo ten by tam narobil take halo že by som musela dať vypoved :D

siska53
2. máj 2023

Ja suhlasim s @pribinak

karolinakr
4. máj 2023

Obedy by som nevyhadzovala, ale ked sa ti liška, tak aspoň na pol metra odstup