KM Allfinanz Team

19. nov 2024

Ahojte. Máte skúsenosti s prácou v tejto firme? Ponúkajú dohodu o spolupráci, nie TPP. Neviem čo si pod tým mam predstavovať. Ďakujem za názory.

sweet20
19. nov 2024

Zivnost

sweet20
19. nov 2024

Financny sprostredkovatel, poradca..

melanta
20. nov 2024

Budeš pracovať na živnosť. To znamená:
- koľko predáš, toľko zarobíš (provízie), áno, na úvod ti zrejme ponúknu fix, ale ten bude len na pár mesiacov
- odvody si pri živnosti platíš sama - prvý rok je povinné platiť len zdravotnú poisťovňu, sociálnu nie
- daňové priznanie si budeš podávať sama a sama si raz ročne zaplatíš daň, prípade si na to zaplatíš účtovníčku
- žiadna platená dovolenka, paragrafy, žiadne platené PN a OČR pokiaľ si sama nebudeš platiť sociálnu poisťovňu, žiadne gastráče
- keďže nebudeš zamestnanec, nebude sa na teba vzťahovať zákonník práce a ochrana z neho vyplývajúca
- tvojou úlohou bude - vybaviť klientov, ktorí prídu niečo riešiť na pobočku, obvolávať a zháňať klientov, ponúkať poistenie, možno aj hypotéky
- zárobkom bude provízia za predaj - pozor, ak klient predáš životné poistenie a on ho zruší do 2 rokov, vrátiš vyplatenú províziu.

Určite si sa už v živote stretla s niekým, ktorá robí finančné sprostredkovanie, čiže predáva produkty poisťovní a bánk. Kto je obchodník, môže zarábať tisíce mesačne. Kto ním nie je, pre toho to bude iba trápenie.

sweet20
20. nov 2024

@melanta ano, to je pravda, ze nie je to pre kazdeho, ale ak neskusis nevies.. mozno by som to pani skusila odporucit popri zamestnani,... a nie, ze da vypoved a ju to po mesiaci prestane bavit.. ako si napisala... ak by som si v tomto odbore neverila a nerobila to dlho, tak ani mi odporucania od klientov nepridu, ktori chcu pomoct svojim znamim, lebo su spokojni.. takze to aj trosku trva kym sa to rozbehne.. ak sa ti to nerozbehne na takej urovni ako by si chcela do 3 mesiacov, podla mna to nema zmysel.. ale clovek nikdy nevie, ci motyka vystreli a bude sa citit uplne super v tejto sfere.. takze za skusku nic neda

sweet20
20. nov 2024

@melanta a len ta poopravim, dnes na stretka nikoho uz netreba zhanat, na to sluzia call centra.. chodia navolane stretka a starat sa o tych klientov ak potrebuju riesit veci.. takze toto je podla mna mytus, ze navolavat stretka..

sweet20
20. nov 2024

@melanta aj ked je pravda, ze neviem ako to funguje v inych firmach, zase nechcem klamat

melanta
20. nov 2024

@sweet20 toto bude malá firma, možno bude mať call centrum, ale s veľkou pravdepodobnosťou nie. V každom prípade - ja nepíšem, že do toho nemá ísť. Áno, pokiaľ si nie je istá, nech to skúsi. Poznám ľudí, ktorí neverili a našli sa v tom a robia to úspešne roky.

sweet20
20. nov 2024

@melanta ano, take boli aj moje zaciatky, uz teraz si neviem predstavit robit to co som vyucena, sice aj trochu by som to musela oprasit.. ale toto je moj zivot..takze nech to skusi, nedava este vypoved v robote, ak ju ma.. nech vyskusa, mozno ju to ani nebude bavit