Kedy zamestnávateľ očakáva od zamestnanca plný výkon?

15. jún 2024

Baby, čo myslíte, kedy zamestnávateľ očakáva od zamestnanca plný výkon rovnaký ako od dlhodobého zamestnanca? Ide o to, že som zamestnaná od apríla a kolegyňa bola chorá vyše týždňa a vedúca ma nechala robiť papierovačky čo inak robíme dve, vôbec mi ani trochu nepomohla, pritom robila prácu, ktorú nie je tak nutné urobiť. Ja som ani na obed nešla, nech čo najviac urobím, presčasovala som, každý deň hodinu. Samozrejme, že prišli nejaká z ťažkosť z iného oddelenia, že som niečo neodovzdala. A teraz ma to trápi a zároveň som aj nahnevaná.

egonsk
15. jún 2024

niekto sa rychlo zabehne a niekto nie. Velmi zalezi od tvojich skusenosti, ale aj od narocnosti danej prace. Neda sa to teda zovseobecnovat.

autor
15. jún 2024

@egonsk jasné len očakávať, že urobíš za dvoch full prácu, konci mi skúšobná doba tak len premýšľam, ďakujem ale za názor

koniarova
15. jún 2024

A prečo si neotvorila ústa?

janinah
15. jún 2024

Presne takú tam zrejme potrebujú,čo bude držať hubu a krok.Vari si len nečakala pochvalu? Vo vlastnom záujme ozaj porozmýšľaj ako dalej...

mogaa
16. jún 2024

tak vo veľa firmách ak vypadne kolegyňa, tak jej kolegyńa robí aj jej prácu....vedúca nie je od toho aby robila prácu čo je na PN, ale určite videla minimálne to že si to ako tak zvládala sama a snažila si sa.....

mk1111111111
16. jún 2024

Ved pis na oddelenie, kde sa stazovali, ze je kolegyna PN a hotovo. Nemozes sa roztrhnut. Ak ste tam na to bezne 2, tak jedna to urobit nemoze. Ak nam niekto vypadne, tiez necakame, ze to spravia ostatni. Cast ano, ale cele isto nie.

duunlo
16. jún 2024

Podstatne je ako sa k tomu postavila tvoja sefka, ci si ta zastala, ked vie, ze si tam kratko a aj tak to musis teraz vsetko zvladat sama. Ked nie, tak sa vyser na taku pracu, mat debila sefa nie je ziadna vyhra.

autor
16. jún 2024

@duunlo sme malé oddelenie, tak by som očakávala, že pracujeme ako team, a tá sťažnosť prišla na naše oddelenie, len na oblasť čo som spracovala ja, tak preto to beriem na seba, sefka pomáhala kolegyni na veciach čo nie je tak nutné odovzdať, tak neviem či skúšala čo zvládnem či čo

dancingqueen321
17. jún 2024

Mozno to bola ukazka, ako to bude vyzerat aj po skusobnej…

lucia147852
17. jún 2024

To máš ukážku toho, ako to vo firme bude vyzerat ďalej. Ja som kolegom vramci možnosti vždy pomohla aj ako šéfka, keď bolo toho moc. Takisto to robila baba predomnou. Ale nebýva to ani náhodou pravidlo. Bohužiaľ

carrot_apple
19. jún 2024

myslím, že po mesiaci (ak by bolaPN kolegyna)je na to v zákonníku práce už aj paragraf, ak by prešiel ten mesiac, ozvala by som sa , že chcem za to zastupovanie finančnú odmenu...inak by som to už nerobila