Kedy ste začali podnikať?

24. júl 2024

Ahojte žienky. Kedy ste začali s podnikaním ? Zaujímajú ma skôr staršie ženy, nie ak ste začali s podnikaním hneď po škole. A tiež podnikanie s nejakou vlastnou prevádzkou, nie nejaké online podnikanie a pod.
Mám 28 rokov a som stále na vážkach, či už nie je neskoro. Deti ešte nemám, partnera mam podporujúceho ( tiež podnikateľ), keby to aj nevyslo nestalo by sa nič strašne nakoľko nie som ani matka samozivitelka a doma sa zaobideme aj bez môjho príjmu- tým pádom nechcem mat ani veľké oči ako idem zbohatnúť, bude to len do plusu nejaká korunka ktorú prinesiem a partner na ňu nie je odkázaný. V hlave mám už plán a hovorím si, že do 30tky by som sa mohla aj rozbehnúť ( v zmysle absolvovať kurzy, nájsť priestory, naučiť sa čo treba okolo toho robiť začať hľadať klientelu atd..). Najviac sa bojim ako to nazvať -takeho toho medzipriestoru pretože budget na to nemám, pýtať od partnera isto nebudem a bojim sa len, že všetko zariadim otvorím a počas mesiaca nezarobim dosť peňazí na pokrytie potrebných veci. Viem že sú začiatky ťažké a mnoho podnikateľov sprvoti žije tak, že nemajú ani na svoju výplatu ale sú radi, že poplatia všetko potrebné. Ja sok zvyknutá vyžiť aj z mala čiže to by problém nebol, skôr toho sa obavám či už v mojom veku nie je na toto všetko neskoro, či nájdem klientelu ( pritom každá služba ktorú si predstavím viem vymenovať v meste mininalne 5 prevádzok a každá funguje) . Tak mozno hľadám akúsi podporu, či niektorá z vás začala neskôr s niečim takýmto a podobne

sajmi
24. júl 2024

No bez úspor by som určite nezačala podnikať.... Môj muž začal podnikať v cca 27 rokoch, ale na začiatok sa to bez € nezaobišlo

mmonika
24. júl 2024

Tiež keď som začala podnikať mala som aspoň nejaké úspory.. aspoň na prvé 2 roky na chod prevádzky , kancelárie. Bez toho by to nešlo..

dundulica
24. júl 2024

v 35

thirstymonk
24. júl 2024

Začal som podnikať v 25 bez úspor, ešte s hypotekou na krku. Bol to risk jak hovado, ale oplatilo sa a nebanujem.

lenkakravcova
24. júl 2024

Závisí od odboru. Keď chceš podnikať ako kaderníčka, tak to môžeš risknúť s budgetom na 2 mesiace. Ale ak chces niečo predávať, tak minimálne 5.000€ ti bude treba na všetky povinné platby, tovar atď. Záleží teda aký odbor chces.

patrisaa
24. júl 2024

Mala som 23 keď som začínala podnikať vo vlastnej prevádzke. Našetrila som si rezervu, aby som vyžila pokiaľ sa mi naplní klientela. Do podnikania by som šla len s vedomím, že danú službu viem ponúknuť na 100% a s dostatočnou rezervou.😊 Finančne som sa pripravovala vopred na všetko.

lilyianka
24. júl 2024

My sme začali podnikať- ja som mala 34r,muž 36, on ešte robil,ja na MD s par mesacnym dieťaťom a do toho korona.....

jarnajar
24. júl 2024

Že staršie ženy... ja že pomýšľaš na profesijnú zmenu a podnikanie okolo 50 a ty máš 28 😀 veď to reálne pracuješ pár rokov a máš pred sebou 40 rokov aktívneho pracovného života. Pravdaže nie je neskoro.

estellas
25. júl 2024

Vôbec nie je neskoro. Podľa mňa podnikať po škole je ťažšie. Na podnikanie musíš mať úspory, po škole väčšinou veľa nemáš. Ľahšie je to keď máš našetrené.