Zdravím vás, vie mi niekto poradiť kedy sa oplatí čerpať dovolenku? Respektíve ktorá z možností je finančne výhodnejšia? Dovolenka po MD (čiže akože nástup do práce plus k tomu rodicak) alebo až po ukončení RD (čiže po nástupe do práce). Alebo existuje ešte iná finančne výhodnejšia možnosť? Ďakujem
Ak by si nechcela po rd nastupit do prace. Ale ist na podporu tak je lepsie necerpat dovolenku medzi md a rd
urcite necerpa medzi MD a RD, po nastupe do prace ju budes potrebovat, lebo deti byvaju aj chore, ked nastupia do MS...dovolenka tt neprepadne, ak by ti PP koncil, tak ti ju preplatia
Ja to teraz riesim ale umna takto: rd mi konci v auguste no od marca nastupujem spat do prace,mam tsm vraj vela dovce,takze dva a pol mesiaca doma na normalnej dovolenke s rodicakom,potom plat s rodicakom do septembra a potom uz len plat..teda ak pandemia nerozhodne inak...
V tvojom pripade, nechala by som si tu dovcu na navrat do orace, a to:
- pre pripad dalsieho tehu aby som neporusila retazovy
- ked nastupis do prace,vdaka dovolenke mas volno ked budes mat dieta v skolke v adaptacnom rezime, ked schyta prve choroby v kolektive, ked by bol problem s adaptaciou v skolke...