Kedy oznámiť tehotenstvo v práci?

vivi142
4. jan 2025

Ahojte, som v 4.mesiaci a zatial nikto okrem rodiny nevie ze som tehotna. Cely den som ale strasne unavena, zvraciam a neviem ako to vydrzim v praci teraz ked koncia zimne prazdniny... Ano, viem, tehotenstvo nie je choroba, ale naozaj je to na nevydrzanie. Navyse ucim deti z osady a nie je to tam vobec lahke. Oznamili by ste to zamestnavatelovi na zaciatku 4. mesiaca? Dakujem.

timusenka222
4. jan 2025

Dobry deň. Tiež som pracovala v školstve, ja som mala situáciu však trosku inú. S pani r. Som si dobre vychádzala, preto som jej po potvrdení gynekológa oznámila tehotenstvo, a to v rámci príjemného rozhovoru. Následne prišli letne prázdniny, celé som ich prevracala a prelezala v posteli. Následne som dostala lieky proti nevoľnosti a dokázala som od septembra (v tom čase v 4.-5. Mesiaci) fungovať.
Nechcem, aby to znelo vypočítavo, ale myslím, že vedenie na vás dokáže v tomto stave prihliadať, takze za mna : čím skôr, tým lepšie. Želám prijemne prežitie zvyšku tehotenstva ❤️

kiki68
4. jan 2025

Ihned, ved ked tam mas rizikove infekcie ( zltacka, parazity atd ), tak by to malo byt ihned, nakolko budes preradena na miesto, kde pracu mozes vykonavat. Alebo sa nejak dohodnete a nemozu Ta uz prepustit a musia tolerovat to, ze budes viac PN.

nikaeli
4. jan 2025

Pracujem s deťmi s PAS. Keď som bola tehotná s dcérou, mala som pohodovú skupinu a cítila som sa výborne, učila som do nástupu na MD. Pri synovi som mala skupinu detí, ktoré mali rôzne problémové správanie a objavovala sa aj agresivita. Naviac som mala problémové tehotenstvo, krvácala som do polovice tehotenstva a keďže som bola po MMT, aj po MA, bola som celé tehotenstvo PN. Na tvojom mieste by som to po návrate do školy oznámila. U nás napr. tehotné kolegyne nechodievajú na dozory a prvostupniarky neučia telesnú.

jamidea
4. jan 2025

@vivi142 urcite oznamila. Nemas co stratit

jeennyv
Včera o 21:11

Moja znama pracuje v skole, su tam deti z osady..uz musela byt ocko proti zltacke atd…cize hned oznam a ked si tehu dovi a pn

vivi142
autor
Včera o 21:15

Dakujem vam ❤ nechcela som na PN, viem, ake je to tazke zastupovat v tychto triedach.. ale zdravie mame len 1