Kedy mi zamestnávateľ vyplatí PNku?

aduskatt
2. apr 2011

od . 15.3 do 25.3.som bola PN, samozrejme doklad o zacati PN som poslala zamestnavatelovi, aj mi mzdarka potvrdila, ze ho dostala. Koniec PN som poslala po uzavierke miezd, , ktorá bola 25.3. Na moje velke prekvapenie mi v mzde nebolo zohladnených tých 10 dni PN s tym, ze este nedostali ukoncenie PNky. Myslim si vsak, ze kedze zamestnavatel plati prvych 10 dni, mali mi to zaplatit a nie vo vyplatnej paske evidovat 100 hodin neplatenej nepritomnosti. Vraj mi to zaplatia v dalsom mesiaci...a to sa mam ist teraz past? Neviete mi poradit, ci ma mzdarka pravdu,. ked mi nezaplatila PNku?

aduskatt
autor
2. apr 2011

že by nikto nemal s tym skusenosti? ☹

tibinka22
2. apr 2011

@aduskatt
ale ked si ho poslala az po uzavierka miezd, tak oni nemali vsetky doklady a ked nemas doklad, nemozes vyplacat, len tak... neznamena, ze ked si poslala zaciatok, tak ze na tej PN skutocne si.... PN sa mohla aj na druhy den ukoncit a Ty si mohla byt svojvolne doma... neviem ci ma chapes, co Ti tym chcem povedat, aj ked to pisem tak rozsiahlejsie... cize postupovali spravne... mna to velmi mrzi, viem aka je kazda koruna ( teda euro) dolezite, ale zamestnavatel postupoval spravne...

aduskatt
autor
2. apr 2011

@tibinka22 takze ak by som bola na PN este aj v aprili, tak sa pojdem past aj v aprili?..zaujimave, v kazdom pripade dakujem za odpoved......

tibinka22
2. apr 2011

nie, ak by Ti PN prechadzala do dalsieho mesiaca, tak sa nosi prechodny listok z mesiaca do mesiaca...ale od 11. dna vyplaca Socialna poistovna...a aj ta musi mat vsetky doklady vcas, inak nevyplatia... az po doruceni vsetkych potrebnych dokladov...

tibinka22
2. apr 2011

@aduskatt
ale este mi nejde do hlavy, ako moze byt uzavierka miezd 25. ked mesiac este neskoncil 😕

aduskatt
autor
2. apr 2011

@tibinka22 no, urobia uzavierku s predpokladom, ze tych 5 dni odpracujes..a ked nie, tak v dalsom mesiaci robia korekcie

aduskatt
autor
2. apr 2011

@tibinka22 no jasne, ale u nas aj mzdarky deklaruju, ze predpokladaju, ze poslednych 5 dni odrobis, ak nie, dalsi mesiac korekcia......proste som dopadla tak, ze vdaka tomu, ze uzavierka bola 25, moje ukoncenie PN im doslo 27 a ja sa mozem ist past, lebo mi z vyplaty ostalo 150 eur na stravu pre trojclennu rodine....mozem sa vykaslat na to, ze mi daju dalsi mesiac 300 eur doplatok................ale tak zrejme podla toho, co si napisala vyssie je to v poriadku

tibinka22
2. apr 2011

@aduskatt aha .. lebo my sme to tak nemali, preto vravim, ze vsetky firmy maju ine pravidla a musis im vcas dorucit vsetky doklady, ako aj Socialnej poistovni 😝

aduskatt
autor
2. apr 2011

@tibinka22 jednoducho to vyzera tak, ze ked sa 25 robi uzavierka a ty 24 koncis PN a dojde im to az 26, si v prd.. 😝

aduskatt
autor
2. apr 2011

@tibinka22 socka mi bude platit len jeden den, to ma nevytrhne🙂

tibinka22
2. apr 2011

@aduskatt asi tak, ale velmi zly system... to nemaju s korekciami viacej roboty ako keby pockali na koniec mesiaca, ja viem, ze mzdarky za to nemozu, ale zamestnavatel ma divne pravidla 😖

tibinka22
2. apr 2011

@aduskatt jasne v tomto pripade ano, ale vravim, ze vsade existuju tie pravidla

aduskatt
autor
2. apr 2011

@tibinka22 tak toto ja neviem posudit, ale je ten system uplne od veci....no s tym ja nic nenarobim, len ma to dobre vytocilo teraz

tibinka22
2. apr 2011

@aduskatt to ti verim, aj mna by to vytocilo... tak drzim palce, nech to nejako dobojujete a nech sa Ti to uz nestane 🙂

aduskatt
autor
2. apr 2011

@tibinka22 vdaka, aj za ochotu odpovedat🙂

jankaem
26. sep 2012

dobrý deň,chcela by som sa opytat som na pnke a budem prechadzat z mesiaca do mesiaca ale pnka mi bude trvat nadalej je potrebne pri kazdom novom mesiaci priniest do soc.pois. papier na peniaze za pnku. A dokedy to mam stihnut odovzdat ak k lekarovi chodim na kontroly 1 mesačne a vždy okolo 10 dňa v mesiaci.Lebo mi zistil tehotenstvo a to su vlastne poradne.ďakujem

mami.sk
6. feb 2013

@jankaem ja som takto bola PN v tehotenstve. Keď lekárka zvážila, že budem PN do ďalšej poradne a tá bola až v ďalšom mesiaci tak mi vždy vypísala "lístok na peniaze". Ten som pred koncom mesiaca odniesla do práce. To preto aby som nemusela bežať k lekárke pred koncom mesiaca pre ten lístok 😉
PN som nakoniec bola od 5. mesiaca až do pôrodu a každý mesiac som ten "lístok na peniaze" musela doniesť, ináč by mi nevyplatili peniaze zo Sociálnej poisťovne 😉

renata1512
27. okt 2015

Dobrý deň, chcela by som spýtať, ak mám nahlásený paragraf (LP) v práci, do koľkých dní ho musím odovzdať u zamestnávateľa. Ďakujem

katka1981
27. okt 2015

@renata1512, zavisi od dohody so zamestnavatelom, u nas staci do konca kalendarneho mesiaca. Zo zakona do 3 dni.

farbarka
29. feb 2020

Ahojteee všetci 🙂 chcela bi som sa spitat niečo, má niekto skúsenosť podobnu ako ja?
Nastúpila som do práce cca pred tyzdnom, ale bohužiaľ musím ísť na marodku, len neviem ci ma zamestnávateľ teras nevyhodi s práce tým pádom uz asi nebude ani marodka, neviem co mam robiť, bojím sa ze ma vyhodia s práce. Ale žiaľ môj zdravotný stav mi na teras nedovoľuje pokračovať v práci.
Viete mi nejako poradiť?
Ďakujem veľmi pekne.