Kedy mám podať výpoveď?

8. jan 2024

V praci sa chystam dat vypoved, potrebujem aby 31.03 bol moj posledny den v praci. Mam mesacnu vypovednu lehotu, najneskor to teda musim oznamit na konci Februara. Rozmyslam ale nad tym, ze im to v praci oznamim uz teraz, ze bude odo mna korektne, ked im dam dostatok casu na najdenie noveho zamestnanca. Osobne neviem, ake to bude mat vyhody a nevyhody, ked im to dam vediet takmer 2 mesiace predtym,ako je to nevyhnutne . Pocula som rozne rady od priatelov a rodiny, niektori mi radia, ze kludne povedat skor ked viem ze odchadzam, ini zas radia cakat do poslednej chvile, v zmysle, ze atmosfera v praci sa zmeni, ak budu vediet, ze odchadzam. Naivne si myslim, ze ak to oznamim hned na zaciatku roka, tak ma budu vnimat ako korektnu osobu, co im dala dostatok casu na najdenie noveho zamestnanca .Popravde ale neviem, ci moje uvazovanie je spravne.Co by ste mi poradili?

bublinka1426
8. jan 2024

mysli na seba.

ked mas mesiac vypovednu , asi by som neriesila ci za mesiac najdu za mna nahradu. ale zavisi samozrejme, od toho, co robis, ci to je nieco specificke ci nie.
a takisto nepozname ake mas vztahy so zamestnavatelom, ak dobre, vpovedz im to vopred. ale musis ich dobre poznat, aby to nevyuzili a nerobili dva mesiace dusno ci na teba nenakladali zbytocne.

a dnes uz nehraje prim korektnost. zial.

ale zo zakona staci 1 mesacna vypovedna doba,takze to nie je tvoja povinnost oznamovat skor

muchotrafka298
8. jan 2024

Pokial mas mesacnu vypovednu lehotu, oznam to v priebehu februara s tym, ze vypovedna lehota Ti bude plynut od 1.3. Moze sa stat aj to, ze ked das vypoved teraz, tak to budu brat tak, ze odchadzas k 29.2. Davaj si pozor hlavne na to, aby to zamestnavatel prevzal od teba do konca februara, neviem ake mate vztahy, ci v pohode Ti tu vypoved vezmu a podpisu alebo by mohli robit nejake prietahy, ze nie, len tomu to treba dat, nepodpiseme prevzatie. Lebo zamestnavatelia su rozni. Teba nemusi trapit, ze ci niekoho najdu a kedy, to nie je tvoj problem, kedze davas vypoved a k 31.3. odchadzas.

autor
8. jan 2024

@bublinka1426 vztahy mame velmi korektne aj s kolegami aj s managementom, preto som chcela im to ulahcit, aj kolegom, aj sefovi, aby neboli prilis dlho bez nahrady.

viestta
8. jan 2024

Nemusis davat vypoved, mozes podat ziadost o ukoncenie PP dohodou k pozadovanemu datumu, ked neodsuhlasia mas do konca februara cas na podanie vypovede

domkakvet
8. jan 2024

Vypoved musis dat najneskor vo februari, aby ty vypovedna lehota zacala plynut od marca, ale ja by som oznamila uz teraz, ked mate dobre vztahy, aby si to nepokazila tym, ze nebudu moct najst nahradu, ak ju potom nenajdu, uz ta to nemusi zaujimat.

hipuska
8. jan 2024

U nás sa to vo firne dosť mení. A teda, musím povedať, že najväčšie dusno býva prvy týždeň ( možno 2) od oznámenia. Kým sa s tým ľudia ako tak vyrovnajú.