Kedy je vhodné pred skončením rodičovskej hľadať prácu?

zaira301
12. okt 2013

Ahoj, prosím o radu niektorej z vás, kedy je vhodné si rozposielať žiadosti o prácu pred skončením materskej? Mám pol roka do skončenia materskej, chcem dať synčeka do školky avšak určite nenájdem prácu tak rýchlo....len neviem, či keď som ešte na materskej si môžem rozposielať žiadosti o prácu, nie je to skoro? A neviete mi poradiť akou formou sa teraz píšu žiadosti o prácu? Ako by mala takáto žiadosť vyzerať? Je niekde formulár na internete, podľa ktorého by som sa mohla riadiť pri písaní žiadosti? Veľmi pekne Vám ďakujem.

alienka000
12. okt 2013

ahoj, zalezi od profesie v ktorej posobis. Pokial si specialista v niektorej oblasti (napr. IT, bankove pozicie, manazerske,...) je idealne zacat spon par 2-3 mesiace skor, lebo je predpoklad, ze moze byt viacero vyberovych kol, proces dlhsi. Aj zamestnavatel ockava vacsinou pri takych procesoch nastup kandidata tak do dvoch mesiacov od spustenia procesu 😉
Pokial nerobis ziadneho specialistu, ale admin prace, pripadne manualne, za pokladnou a pod. to zalezi aj od toho v akom regione Slovenska hladas. Napr. kde je vyssia nezamestnanost, skus hladat skor - aspon 2 mes dopredu, pre pripad, ze ponuk nebude vela.
Idealne, ked si pol roka do skoncenia, zacni sledovat trh, urob si agenta na Profesii, ktory ti bude posielat ponuky...
Ziadost o pracu asi myslis CV. To mas vacsinou v kazdom inzerate zadefinovane, ci chcu len CV, ci chcu aj motivacny list a tak... Takze posli len to co chcu, lebo ine nebudu citat 😉 Foriem na CV najdes vela na nete, idealne ked si urobis potom aj aktivne CV priamo na Profesii. Personalisti, totiz maju k nim pristup a aj tam hladaju ludi a priamo ich oslovuju.
Tak snad som aspon trochu pomohla 😉

minnie55
12. okt 2013

Na to ti ťažko niekto dá odpoveď. Podľa mňa je to strašne individuálne a záleží hlavne na šťastí. Ale na tvojom mieste by som už začala hľadať. Dobrých miest je pomerne málo, takže chce to aj čas a trpezlivosť. Ja som sa k svojej súčasnej práci dsotala úplnou náhodou - bola som na materskej a vôbec som novú prácu neriešila, lebo som zamestananie mala, ale na profesia.sk som denne pozerala prácu pre manžela. A nakoniec ma tam zaujala jedna ponuka pre mňa a ups....vzali ma 🙂 takže to bolo pre mňa absolútne nečakané a musela som narýchlo vybavovať jasle pre drobca.

acer11
12. okt 2013

ani nezačínaj....dáš potomka do škôlky a každú chvíľu bude chorý 😉

sense
12. okt 2013

mozes zacat uz teraz....a apropo nie kazde dieta je kazdu chvilu chore po nastupe do skolky....

lucyfuk77
12. okt 2013

...mas istotu, ze ti ho do skolky zoberu??

katussamus
12. okt 2013

no ako bolo písané je to individuálne mne Rd končí v januári a prácu si hľadám už 10 mesiac ☹ poslala som už desiatky životopisov a bola na niekoľkých pohovorou, je to u nás ťažké málo ponúk a doslova stovky ľudí čo majú záujem o jedno miesto ☹

mira_ba
13. okt 2013

Ahoj, po praci sa zacni pozerat uz teraz - aspon zistis co sa pocas tvojej materskej zmenilo, porovnas ponuky prace, stanovis si priority a popracujes na ´civicku´ (zivotopise) a motivacnom liste (ten ja sice pri primani novych zamestnancov necitam, ale v inych firmach ano). Obe najdes na webe, popozeraj si viacero z nich a vytvor si potom svoje. Najma si podklady skontroluj pred poslanim, ako i pozorne citaj obsah inzeratov. Mna osobne vzdy vytacaju pri pohovoroch chyby v pravopise v podkladoch, alebo ked sa mi hlasi na ponukane miesto niekto s neadekvatnymi znalostami/skusenostami.
Drzim palce

zara13
14. okt 2013

Ahoj, podla mna by si tiez mala zacat hladat uz teraz. v BA je sice pomerne nizka nezamestnanost, ale vsetko zalezi od toho aku pracu hladas, ci je to nieco vysoko odborne, alebo ani nie. Dnes uz na vacsinu prac posielas ziadost cez internet, bud priamo cez nejaku aplikaciu alebo emailom - to zavisi ako je to napisane v danom inzerate.
Ziadost by som nejaku moc formalnu nepisala, staci ze sa o pracu uchadzas, zaujala ta- proste strucne. motivacny list by som posielala len v pripade ze ho vyzaduju, dolezity je kvalitny zivotopis. Formularov na internete najdes urcite dost, vela vzorov najdes aj na profesii. Kazdopadne podstatne su hlavne pravdive informacie a informacie ktore sa vztahuju k pozicii o ktoru sa uchadzas, pekne strukturovane.
to su take zakladne info, ak budes mat este nejake dalsie otazky, kludne napis.

beauty_julia_sk
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evittam
13. okt 2018

@beauty_julia_sk Nespamuj kazdu diskusiu a ovečky si hľadaj inde.