Keď mám vyštudované vychovávateľstvo, môžem sa zamestnať ako učiteľka alebo asistentka v MŠ?

18. sep 2024

Ahojte, prosím poraďte.

Mám ukončené:
Bc. učiteľstvo praktickej prípravy,
Mgr. sociálna pedagogika a vychovávateľstvo.

Pár mesiacov som pracovala v súkromnej MŠ. Inak v školstve už nie iba v rámci praxi na Mgr. stupni štúdia.

Chcela by som sa zamestnať ako učiteľka alebo asistentka v MŠ alebo asistentka učiteľa v ZŠ. Moja otázka znie, keď mám vychovávateľstvo som kompetentná na tieto pozície? Ak mi viete poradiť čo s takouto kombináciou ukončeného vzdelania? Prípadne akú školu si ešte dokončiť?

PS: prosím bez urážok, bola som mladá, zmätená, teraz by som si už štúdium na VŠ rozmyslela dva krát. Ďakujem

kacena4
18. sep 2024

asistenta s touto kombinacinou vzdelania mozes robit bude ti uznane bc. vzdelanie, MŠ sa nevyznam

leila_m
19. sep 2024

na učiteľku v MŠ by ti uznali Bc. učiteľstvo ale bolo by potrebné absolvovať rozširujúce štúdium na získanie kvalifikačného predpokladu na výkon pracovnej činnosti v kategórii učiteľ a podkategórii učiteľ materskej školy.

autor
19. sep 2024

@leila_m a to kde? Co presne prosim?

autor
19. sep 2024

@leila_m dvojrocne pomaturitne studium na strednej pedagogickej je to iste nie? Len tam sa robia talentovky a na vysokej ked som pozerala tak nie.

patricia255
21. sep 2024

Na učiteľku v MŠ ti tvoje vzdelanie nedáva kvalifikaciu... Vychovávateľky môžu robiť v ŠKD alebo učiť výchovy na ZŠ, ale na MŠ ti to na 100% nestačí. Buď si sprav 2-rocnu nadstavbu strednej školy ako učiteľka v MŠ alebo choď na vysokú prvý stupeň Bc- predškolská a elementárna pedagogika. S tým môžeš byť učiteľka v MŠ. Inej cesty niet.

lotte1
21. sep 2024

Pomaturitné studium učiteľstvo ms a vychovávateľstvo a rozširujúce studium nie je to iste. Rozširujúce si robíš ak už máš VS a chceš si ešte niečo doplniť. Ty môžeš pracovať ako vychovávateľka škd alebo ako asistentka môžeš ísť pracovať. Tak isto nemôžeš učiť výchovy na ZŠ, vychovami si môžeš akurát doplniť úväzok ak pracuješ ako vychovávateľka na zs. Ak chceš ísť do MŠ tak dvojr.pomaturitne alebo Bc predskol.a elementárna pedagogika.