Keď človek nechce pracovať

5. sep 2022

Ako by ste sa postavili k situácii keď dospelé dieťa po 20tke nechce pracovať?Ak aj niečo odrobilo tak málo..Myslíte,že je najlepšie pre toho človeka ak ho rodičia vyhodia z domu?Koľko peňazí ako "odchodne" by ste dali ako rodič v takej situácii?Lebo vyhodiť bez eura to by bolo neludske

lenkakravcova
5. sep 2022

Študuje alebo nestuduje? Ak nestuduje ako dlho je doma?

autor
5. sep 2022

@lenkakravcova nestuduje a vyše pol roka

bessie12
5. sep 2022

tiez som nezacala hned po skole pracovat, ale az ovela neskor

marsmykkok
5. sep 2022

pol roka veľa nie je. Treba aj dôvody vedieť prečo? Nie každý zvládne fyzicky náročnú prácu (tu by som sa snažila pomôcť niečo mu nájsť vhodné a využiť aj nejaké svoje kontakty a tak) . Niekto má zase depresie, psychické problémy (tam tiež sa musí dať človek najprv dokopy psychicky). Niekto zase žije v hladovej doline kde normálnu prácu ťažko nájdeš-v tom prípade mu zaplatím nejaký podnájom napríklad v BA na mesiac a nech ide do BA a pracuje tam.

reanda
5. sep 2022

a aky ma dovod, ze nechce pracovat? je to dievca, alebo chlapec? vyhodenie z domu by bolo fakt poslednycm riesenim, skor by som sa snazila mu pomoct vhodnym sposobom..

simona1306
5. sep 2022

vyhodit by som nevyhodila, ale stanovila by som urcite pravidla, napriklad nieco ako "najomne" , alebo aspon nech sa podiela na financovani domacnosti.

viestta
5. sep 2022

Žiadne odchodné. Pobaliť slivky a staraj sa. Na návštevy môžeš chodiť, aj rezeň ti zabalím, ale staráš sa o seba samé.

elizabet173
5. sep 2022

to vyhodenie by malo byť až úplne posledným krokom. Predchádzať by mu mali rozhovory a to ešte počas štúdia, rozoberanie hospodárenia v rodine, brigády počas prázdnin a pod. Po ukončení školy by som ja osobne netrvala na tom, okamžite sa zamestnať, nech si kľudne ešte užije posledné prázdniny, ale zároveň aktívne hľadá prácu. Ak by práca nebola ani do pol roka, preberali by sme spolu, prečo tomu tak je, prečo nenastúpil na žiadne miesto, tie pracovné pozície by som mu pomohla hľadať. A zároveň by som stopla prísun financií, upozornila by som ho, že môže ešte pol roka u nás bývať, stravovať sa, prať si, ale nedostane ani euro na mobil, oblečenie a pod. Tiež by som oznámila, že hľadám prácu pre neho aj s ubytovaním, má pol roka na to, aby si našiel niečo sám, ináč bude o pol roka vymenený zámok na dverách. A po roku od ukončenia školy by som ten zámok aj menila

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cyberk
5. sep 2022

no zial tu zlyhala vychova, ja si neviem predstavit mat doma dieta, ktore ma uz po skole a nema pracu... polroka je sice este malo.. ale ak by sa to dieta nadalej ani nesnazilo najst pracu, tak takyto odpad spolocnosti netreba zivit, ani satit. Dala by som ultimatum a potom mu pomohla pobalit kufre ;)

ivangeline
5. sep 2022

A hlada si nieco? Isty cas sa to da znasat...ale...odial potial.

sense
5. sep 2022

Ddat ultimatum a žiadne odchodné, príp zaplať na mesiac ubytovňu ale nie peniaze do ruky

judar
5. sep 2022

Najprv treba zistit dovod ..pol roka je nic a v skutocnosti je hrozne vela mladych co sa nevedia najst hned po skole, nevedia si najst ani len svoj smer zivota a nieto este v tejto pri€@+nej dobe kde vacsinou kazdy s kazdym sa snazi vybabrat, platy biedne a vsetko ide hore a mnoho ineho...to vsetko sa skratka v niekoho hlave zmiesi do chaosu zial bohu....kamaratkin syn sa dostal takto do depresii a obesil sa v kupelni na kravate...

macikovaiveta
5. sep 2022

Pomož mu nájsť prácu a nie ho vyhadzovať 😕

deti95060810
5. sep 2022

podľa mňa nepracovať pol roka je veľa...
môjho otca nezaujímalo nič - hneď po skončení školy sme museli nastúpiť do práce....
aj cez prázdniny žiadne vylihovanie 2 mesiace - aspoň mesiac odrobiť v závode na píle.
Peniaze sme si vždy všetky nechali - o tie nemali rodičia záujem...
Takže určite by som trvala na hoc akej práci, aby decko nehnilo doma.

savanna
5. sep 2022

Naozaj nechce alebo si nevie najst pracu? Mnohi absolventi maju problem najst si pracu, 6 mesiacov nie je az tak vela. Na druhej strane ak nechce, mozu byt za tym psychicke problemy, socialna fobia, nedostatok sebavedomia alebo ak su k tomu pridruzene nejake poruchy, dyslexia, dyskalkulia, ADHD, tam zase moze byt aj problem dokazat pracu vykonavat, tam treba dobre vybrat typ prace, ktora cloveku sedi. Asi by som to najskor riesila dohovorom, zistenim priciny, pripadne psychologom. Az potom by som presla k ultimatam.

wiw8
6. sep 2022

Neviem, myslim si, ze vela je to o komunikacii. Je rozdiel ci si clovek nechce pracu najst, alebo sa ozaj nedari. Lebo kadejake skusenosti aj od znamych co pocuvam. Zalezalo by od tohto a podla toho by som sa zariadila.

zuzuliatko18
6. sep 2022

Zalezi, ci predtym to dieta malo zaujem a bolo vedene k samostatnemu zarobeniu si penazi brigadami, alebo nie. AK nie, je to chyba rodicov.
Stopla by som prisun penazi, nalozila domace povinnosti. Ziaden kredit, internet, nove oblecenie. Sice.kruta lekcia, ale niekedy musi prist. Jedlo by som varila zakladne, nedovolila vyjedat nepotrebne nezmysly. Ak chce tieto vysady, musi si na ne zarobit. A ocakavala by som prispevok za to, ze moze u mna byvat.

tyaja5
6. sep 2022

co je problem, to je hlavne otazka, ci nechce alebo sa nedari, lebo to su dve rozdielne veci, mne tiez nesedela hned prva praca a trvalo kym som si nasla taku v ktorej sa mi darilo a v ktorej som sa aj nasla a neviem si predstavit, zeby ma nasi vyhodili z domu pocas toho obdobia co som si hladala