Kde získam viac info o práci online?

19. mar 2024

Ahojte, mam pracu ale chcela by som viac cestovat, mam namysli online pracu a cestovat po svete ( nechcem byt letuskou) prosim kde mozem ziskat viac informacii o takyto ponukach ?

Ďakujem.

Prajem pekny deň.

qsookie
19. mar 2024

Ak máš nejakú z týchto špecializácií, môžeš robiť niečo takéto na voľnej nohe
https://sk.wikipedia.org/wiki/Digitálny_nomád .
Práca online zo zahraničia https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/home-office-zo-zahranicia-2/

olimuc
20. mar 2024

Najlepsie IT developer na volnej nohe … ako zamestnanec s permanentnym HO … tiez IT mozes byt mimo max 3 mesiace do roka v speci pripadoch pol roka s povolenim. Ono je to skor myslene pre ludi s rezidenciou mimo da neho statu nakolko hotelove wi-fi nesplna kriteria na pripojenie a takisto Meeting a praca sa napr s casovym posunom moze zacat aj o druhej v noci … ako developer mozes robit kedy chces … asi 🤷🏻‍♀️

melanta
20. mar 2024

Štandardne ak robíš pre firmu na Slovensku, musíš vykonávať prácu na území Slovenska. Kvôli daňovým záležitostiam ju proste nemôžeš vykonávať inde. Ale môžeš napríklad podnikať a robiť odkiaľkoľvek. V čom by si mohla podnikať, to už vieš ty, v čom si odborník.

gastanka32
20. mar 2024

@melanta Nemas pravdu. Viem aj podla seba, ze sa v tomto daju robit kadejake ustupky a nie je problem pracovat aj zo zahranicia. Ked proste HO, tak je jedno odkial. Samozrejme ale to nebude fungovat tak pri vsetkych pracach, je to individualne.

melanta
20. mar 2024

@gastanka32 áno, ústupky sa dajú robiť. Ale ústupky sa robia ľuďom, ktorí sú pre zamestnávateľa zaujímaví a dôležití. Nie že autorka hľadá prácu full remote, popri ktorej chce cestovať po svete. Pretože úprimne si povedzme, človek, ktorý zamestnávateľovi stojí za ústupky, taký človek má zručnosti, s ktorými sa vie predať a taký človek sa nebude pýtať na MK.

gastanka32
20. mar 2024

@melanta Ano, s tym suhlasim. Len co si pisala predtym, ze standardne ak robis pre firmu atd. Tak to som chcela tym povedat, ze nie, nie je to ani standardne tak. Brat zije v CZ a zamestnal sa v SK firme a pracu vykonava odtial uplne bez problemov, iba cisto HO.

melanta
20. mar 2024

@gastanka32 pozor, veľa firiem necháva robiť človeka robiť v zahraničí, lebo to proste neriešia, nepočítajú s tým, že niekto na to príde a budú platiť pokuty. Čiže mnohé firmy to robia nie preto, že robia ústupok zamestnancovi. Na ústupok totiž firma musí riešiť daňový úrad (pretože zákon to nepovoľuje) a to firmy bežne nerobia. Takže áno, je to neštandard.

denkabemommy
20. mar 2024

Môžeš byť freelancer v odbore, ktorý ovládaš 😉.