Dobrý deň chcem sa spýtať. Mám generalizovanu uzkostnu poruchu s panickymi atakmi, depresívnu poruchu,ocd, pocity derealizacie už to mám 10 rokov,mám 21. Je mi stále zle potreboval by som cez zimu pracovať aby som mal aspoň na žitie, bývam sám. Od strednej školy som nepracoval nikde skúšal som asi 6 zamestnaní všade som vydržal dva dni točí sa mi hlava šialená panika nedokážem nič. Mám plný invalidný dôchodok na psycho problémi ale to je málo peňazí, mam zaujímavú strednú školu je veľa lepších povolaní čo by som mohol vykonávať ale hlava mi nedovolí 😔.
@ibamy2 z ľuďmi volať nemôžem, odbornú prácu by som mohol aj z domu ale mne sa zle rozmýšľa, mám slabú pamäť
@tobias123321 v zime skus vypomoct pri odrhnani snehu, napr. Popytaj sa na mestskej casti ci netreba vypomoct a aspon ako brigadne si privyrobis
@tobias123321 psychiater nevie poradiť nejakú chránenú dielňu?je veľmi fajn, že chces pracovať🙂po takom čase doma je normálne, že máš stres...nepomohlo by ísť na preliecenie do nemocnice pomenit lieky?
@luccija ja pracujem ako živnostník len kôli korone nemám zákazky
@tobias123321 v akom odbore ako živnostník robíš?
Tu nevidím problém až tak v tom kde ťa zamestnajú, ale skôr kde vydržíš pracovať ty, keďže píšeš, že si skúšal, ale nikde si pre svoj zdravotný stav nevydržal .. takže sa na to musíš pozrieť z tejto strany ....že čo si vieš ty pre seba predstaviť a aké podmienky by ti vyhovovali ... neviem na čom pracuješ ako živnostník, ale ak to nie je niečo super špecifické, nedalo by sa to alebo niečo príbuzné ísť robiť do nejakej väčšej firmy, ktorú situácia možno až tak výrazne neovplyvnila ??
@tobias123321 ahoj Tobias, v Bratislave je pani Viera Záhorcová 0905 785 201, možno by vedela pomôcť. .. Venuje sa zamestnávaniu v sociálnych podnikoch, sociálnej rehabilitácii skus jej zavolať. Keby si sa zamestnal v sociálnom podniku, máš nárok na príspevky a aj tvoj zamestnávateľ…obojstranne výhodné. Držím palce, veľmi dobre, že chceš pracovať.❤️
Určite psychiater a nasadiť liečbu všetko sa dá zmierniť a dunguvat skoro normálne
@bucko555 nič sa nedá už som ich vystriedal veľa psychológov,psychiatrov 6 krát psychiatria nič nezaberá, psychiater vravel že si mám zvyknúť tak jak je
@tobias123321 nuž možno manuálna práca by pomohla, keďže sa ti zle rozmýšla....ale dostávaš aspom niečo aj v tejto dobe keď nemáš zákazky...veľa živnostníkov nemá ani to...
@tobias123321 Ahoj. Keď počúvaš hudbu, dokážeš sa sústrediť lepšie na to, čo robíš, alebo Ťa hudba vyrušuje?
@katkamatka7 no keď robím niečo kde treba rozmýšľať tak ma obťažuje ale keď niečo manuálne že netreba premýšľať tak to mám rád.Ja aj keď niečo robím manuálne niečo opravujem, rozoberám, upratujem musím mať pustený nejaký seriál alebo aj hudbu lebo inak by som rozmýšľal nad somarinamy len
@tobias123321 slovenské.zdravotnictvu odpisu človeka a zvyknú si ....tak potom už len veľa stastia
Uz sem pisal... Rady ocividne nepomohli.
@tobias123321 zaujímavé je, že ľudia trpiaci úzkosťami, ocd sa práveže davom ľudí a veľkým akciám vyhýbajú a ty práve v takom pracuješ, takže az tak zle to s tebou nebude🙂niekedy ľuďom napísané diagnózy uškodia to nemôžem, lebo mi bude zle, to nezvládnem, lebo...a ty vieš ísť na svadbu, akcie kde si medzi cudzími ľuďmi a zvládaš to.Takze veľa je v hlave.Neskusal si fotografovať?deti, rodiny...dnes to letí netravis veľa času s ľuďmi fotky upravis v kľude...tak zle je, že akcie sa teraz nerobia...ty máš rád veci pod kontrolou, že rozhodujes ty🙂mám to podobne a tam je najlepšie robit sám na seba.
@tobias123321 akú máš strednú školu?podľa mňa zvládneš oveľa viac ako si myslis.opzno, ak by si vydržal dlhšie ako tie 2 dni zvykneš si stres má každý pri zmene práce ty sa to viac,keď si uzkostny si taký typ.Najhorsie čo môže byť je zavrieť sa doma.Tak chod zatiaľ brigádovať do obchodu vykladať tovar...čokoľvek aspoň vyskúšať odísť môžeš vždy.
Syn známej toto má. Nevydržal v žiadnej práci. Ani skladnik, ani servis áut, ani keď za ním stálo celé vedenie firmy... je to veľmi veľmi ťažké 😐
Skús kontaktovať chránené dielne v tvojom okolí. Možno by to bolo vhodné východisko.
@luccija Mám skončenú mechatroniku. Môžem robiť elektrikára mám paragraf 21, mám maturitu zo strojariny .......... Ja som mal možnosti robiť sústružnika, v autoservisoch roboty ponúk je len tá moja hlava 🤯
@tobias123321 veľká škoda máš dobrý odbor ver mi, že tak zle to s tebou nie je.Jedine, že tomu uveris a stratis roky.Mas niekoho komu dôverujes, vie Ti poradiť?chodis k psychologicke ?potrebuješ niekoho kto Ťa nakopne, podporí, aby si si viac veril si mladý možno si mal zle detstvo a problemy...už nie si dieťa tvoris si svoj život lieky sú len pomoc ostatné je na tebe.Nie každý deň bude dobre, hlúpy či lenivý nemôžeš byť, keď máš takú školy.
Len potrebuješ šancu a nezľaknut sa a nezutekat.
@luccija cele dectvo som bol bitý a šikanovaní lietal som po psychiatriach celú pubertu, nikto ma nikdy nechapal, mám asi 3 kamarátov, mal som dobrú "kamarátku" ale to krátko a bývam sám, sebavedomie žiadne kontakty s rodinou rodičov nenávidím. Nemá má kto povzbudiť k ničomu 😑. K psychologičke chodím raz za mesiac ale moje stavy sú už od 11 rokov takže už tam není nejaká vyzia že mi bude lepšie niekedy.
@tobias123321 to nie je pravda ty nie si bez nohy..každou vecou, ktorá sa Ti podarí Ta to povzbudí a máš šancu sa cítiť lepšie.kolko rokov Ta pozná táto psychogicka cítiš, že si sa niekam posunul, že Ti dodala nádej, energiu zaujímas ju a hľadáte spolu riešenie, aby si sa lepšie cítil?
Ak nie, hľadaj si druhú a raz mesačne nestačí.
Máš súrodencov?to je fajn, že máš kamarátov s rodicmi je pochopiteľné, že nemáš dobrý vzťah.
Bol si bity a šikanovany v škole či rodičmi?
@luccija Úplne s tebou súhlasím...
@tobias123321 Nechcem zlahcovat tvoje problémy, ale veľa týchto vecí si ľudia prežili... Ohľadom toho ze dokazes pracovať na svadbách mi nejde do hlavy.😀 ja s úzkostnými stavmi potrebujem byť čo najviac sama. Pritom v tomto volanie mi príde omnoho ľahšie... Skús si nájsť iného psychiatra, vidíš extrémne negatívne budúcnosť a to nie je okay. Ak ty sám seba nikde nevidíš, nik z nás ti neporadíme prácu. Psychológicka vie o tomto tvojom mindsete? Lieky beries?
A uz byvas v tom aute a stále si prenajimas kancelariu, v ktorej nemozes prenocovať...?
Uz ti tu minule radili, ale ty nie. Ty si nedas povedať.
@luccija Riešenia hľadáme ale stále mi je zle a raz za mesiac sa veľa stihnúť nedá. Doma som bol bitý a v škole šikanovaní. Súrodencou mám 4 ale snimi sa tak isto nebavím.
@mimka1402 Každý o všetkom vie, ako som už písal doktor mi vraví že si mám zvyknúť žiť jak je. Lieky beriem už 10 rokov keď si tak pozriem všetky papiere od psychiatrov, z nemocníc tak sme už vyskúšali celú lekáreň. Stále som mal silné vedľajšie účinky že nasadzovali a vysadzovali stále mi lieky.
@stary_ujco V príspevku píšem že bývam sám. Kanceláriu nemám už a do bytu som nešiel kvôli vašim radám ale zo zúfalstva.
@tobias123321 a regresnu terapiu si uz vyskusal?
@tobias123321 a neskusal si nejaku pracu, pri ktorej by si mohol fungovat na homeoffice? Nebola by pre teba toto lepsia cesta?