Kde ste si našli prácu po rodičovskej?

10. okt 2024

Ahojte, prišla som si po inšpiráciu a radu 😊. Kde sa vám podarilo po RD zamestnať tak aby ste mohli deti voziť do škôlky a následne ich poobede vyzdvihnúť? Pozerám ponuky už dlhšie ale je minimum zamestnaní ktoré sú tomuto prispôsobené. Študovala som ekonomické lýceum a hľadám si prácu v podobnom duchu. Už mi normálne dochádzajú inšpirácie kde a čo hľadať, preto by ma zaujímali skúsenosti iných mamičiek 🙂. Profesiu, Kariéru a podobné portály samozrejme pozerám.
Najprv som pozerala home office ale väčšina ponúk je vhodná pre ľudí ktorý už majú xy rokov praxe za sebou, čo je pochopiteľné.
Pozerala som aj polovičné úväzky ale to sú väčšinou obchody kde sa robí cez víkend/poobede.
Aktuálne sa pozerám po ponukách kde je možný čiastočný home office ale teda tých je naozaj máličko.
Preto ma zaujíma kde pracujú ostatné mamičky ktoré zabezpečujú celú starostlivosť o deti? Alebo teda ako sa vám podarilo nájsť prácu na čiastočný home office?

lucik194
10. okt 2024

takychto tem je tu na mraky. plus kedze si anonym moc odpovedi necakaj.

full HO uz vacsina firiem rusi resp zrusila. stahuju ludi naspat do kancelarii.
vacsina firiem ma kombinovany HO 2:3
najviac sa tocia ponuky na linkedin

bellaa3007
10. okt 2024

mzdárka/personalistka. Predpokladám, že pozeráš po kancelárskych prácach, prečo by mal byt teda problem?
Rano malu dám do skolky, po práci o 15:30 idem pre nu alebo muž ked je doma

sisa_s
10. okt 2024

Tyzden co tyzden je tu rovnaka tema, po RD hura vsetci do prace s idealnou pracovnou dobou a HO...prax mas aku v ekonomickej oblasti? Pred MD si kde pracovala?

autor
10. okt 2024

@lucik194 Mne je jasné že home office nie je cesta veď to vyššie píšem 🙂.
@bellaa3007 Samozrejme pozerám aj takéto ponuky ale ja mám takú špecifickú situáciu. Je veľmi málo full time prác pri ktorých by som stíhala točiť robotu a škôlku.

@sisa_s Nemusíš byť nepríjemná 🙂. Ja som sem prišla načerpať troška inšpirácie od žien ktoré mali rovnakú situáciu aby som vedela či je ešte iná možnosť ako a kde sa zamestnať (hľadať) v podrobnej situácii.

espeo
10. okt 2024

Neodpovedala si tej, podľa teba nepríjemnej, na vecnu otázku. Kde si predtým pracovala? Akú máš prax?

mamina7070
10. okt 2024

klucova je prax ak si po strednej skole nepracovala amas dve -tri deti tak treba zacat hladat primerane ponuky tomu co ponukas mozno recepcna s pripravou podkladov pre fakturaciu alebo v obchode a pod

mamina7070
10. okt 2024

a manzel s anevie vobec zapojit? ani cez vikend ? ak mie mozno pomocna kucharka v skole skolke upratovanie

sisa_s
10. okt 2024

Ja nechcem byt neprijemna, ale kazdy rok v septembri sa vyroja stovky zien s rovnakymi poziadavkami ako mas ty...tak logicky musis vediet zaujat viac nez ostatne (praxou, kurzami, jazykmi atd)

jana_eyre_2
10. okt 2024

Logistika, ranné smeny.. pracujem aj fyzicky, čo som predtým nikdy takú prácu nemala a celkom.ma to baví.. je to také akčnejšie ako sedieť za pc..

autor
10. okt 2024

@espeo Keby mám prax napíšem to predsa hneď v úvode. Nie je to ale tak že by som 3 roky sedela na RD a čakala že mi ideálna pracovná ponuka padne k nohám. Len teda moja situácia je špecifiká, počas RD som si dokončila školu, spravila vodičák, pracovala som chvíľu na HO (polovičný úväzok) ale teda v úplne inej oblasti.

Je mi jasné že ma nezoberú na žiadnu top ponuku za úžasný plat. Ja vlastne ani nepotrebujem žiadny úžasný príjem len sa chcem troška realizovať aby som ďalších xy rokov nesedela doma. Pozerám si ponuky ako sekretárka, administratívna výpomoc, pomocná ekonómka/účtovníčka/personalistika. Takéto ponuky kde je polovičný úväzok, čiastočný home office pozerám aj 50 - 60 km od bydliska.

@mamina7070 Nie, potrebujem sa zariadiť tak aby som celú vec ohľadom dieťa veľa riešiť ja (preto hľadám čiastočný home office, polovičný úväzok).

autor
10. okt 2024

@jana_eyre_2 Ďakujem za radu, skúsim popozerať možnosti v okolí 🙂.

animus
10. okt 2024

Tak väčšia žien čo poznám (aj vzdelané ) pracujú ako upratovačky na polovičný úväzok alebo sú v MC donalde alebo ešte v tescu si vieš vybrať pracovný čas. Potom je tu tá druhá skupina, ktorá má možnosť na sebe pracovať aj kariérne pretože majú buď zaplatené stráženie po škôlke alebo sa otec netvári nezúčastnene a rovným dielom sa podieľa na výchove, starostlivosti a domácnosti.

jaroe
10. okt 2024

@jana_eyre_2 prosim ta mozes priblizit pracovnu napln? Viackrat si uz spominala, ze ta ta praca prekvapivo bavi, tak som zvedava 🙂 Mna uz sedenie za PC ubija a 8 hodin by som ani nedala. Tak rozmyslam aj tym smerom, ze aj fyzicky pracovat, resp. byt aj v pohybe, aspon ciastocne...dakujem

mamina7070
10. okt 2024

ak mas take obmedzenia tak potom skus to upratovanie administrativa a na ciastocny uvazok len po velmi velmi silenj znamosti

autor
10. okt 2024

Ak sa tu nájde žienka ktorá reálne takúto situácia riešila a chce sa podeliť o skúsenosti budem rada 😊.

snowflakenel
10. okt 2024

Dorobila som si vš. Bakalara pri jednom, mgr pri druhom. Pracujem v skolstve.

85miska
10. okt 2024

Neviem stále prečo nemôžeš pracovať na plný úväzok. Škôlky v mestách fungujú od 6:30/7:00 do 16:00/17:00 a nočné v takejto práci neriešiš. Ja som z inej pracovnej sféry takže ja ti neporadím len nerozumiem ten čiastočný úväzok

jaroe
10. okt 2024

@85miska tak ked ma rodic na vyber, nenecha dieta v skolke 10 hodin, ci?

janettdamian
10. okt 2024

Ja som sa po skončení RD (4deti) rozhodla podnikať v obore, v ktorom som mala prax (účtovníctvo). V tvojom prípade asi len ďalej aktívne pozerať ponuky, posielať životopisy atď....

85miska
10. okt 2024

@jaroe tak zrejme si vybrať nevie lebo vidím ze jej ponuky z neba nepadajú

autor
10. okt 2024

@85miska Lebo by som to časovo nestíhala. Škôlka kde by dieťa chodilo sa otvára 7.30 a zatvára 16.30, cesta do najbližšieho mesta kde je 90% pracovných ponúk je spojom 50 minút ráno a 50 minút poobede. Autom je to rýchlejšie cca 30 minút ráno a 30 minút poodebe. Každopádne je to časovo nezvládnuteľné.

85miska
10. okt 2024

Nepríde mi reálne ze sa otvára 7:30. To by som si prezistila. Väčšina pracujúcich začína v práci 7:30. Tomu je škôlka prispôsobená.

autor
10. okt 2024

@85miska Otvára sa 7.30 je to súkromná škôlka.

bellaa3007
10. okt 2024

A prečo nejde do klasickej školky, kde sú od 6 do 16? Lebo naozaj keby ja si mám hladať prácu na HO, alebo polovičný bez skusenosti a mať x dalsích podmienok tak by som doteraz sedela doma ...

autor
10. okt 2024

@bellaa3007 Lebo v štátnej škôlke do ktorej sme si dali žiadosť nebolo miesto, xy deti bolo pred nami. Takže štátna pripadá do úvahy až budúci rok.

Ja som HO už robila ale v inej sfére ako chcem robiť teraz takže nereálne to nie je 🙂. Mňa len zaujíma skúsenosť mamičiek v rovnakej situácii aby som si troška rozšírila obzor čo by som ešte mohla skúsiť.

bellaa3007
10. okt 2024

Aha rozumiem, ja len že či neni možnosť dať ju do statnej. Bolo by to jednoduchsie skrz pracovnú dobu.
Neporadím teda, len s tými podmienkami sa bude hladať ťažko :/

stanzi
10. okt 2024

Ked riesis sukromnu skolku, nemozes sa poobzerat po nejakej, ktora je v meste kde by si dochadzala do prace? Potom by si nemala problem…
@85miska Tak vacsina pracujucich zacina od 7:30? Asi zavisi v akej oblasti sa pohybujes, v mojom okruhu to je skor 8:00-9:00 🙂 A nasa sukromna skolka je tiez otvorena od 7:30, nevidim na tom nic zvlastne.

autor
10. okt 2024

@stanzi Ďakujem za radu 🙂.

mirkam3
10. okt 2024

Autorka, za mna len jedna rada - pozeraj aj full time ponuky. Niekedy sa firma nebráni čiastočnému úväzku, ak nemá nikoho lepšieho na full time. Píšem z vlastnej skúsenosti: inzerovali sme u mna v tíme teraz 3 full time pozície, nakoniec jeden prijatý zamestnanec bude robit klasických 8hod, jeden tiež, ale potreboval pohyblivú pracovnú dobu (čo nie je problém) a jedna nakoniec nastúpi a prvý cca polrok kým si nájdu ako rodina s malým dieťaťom nový režim, bude robit iba 6h úväzok, potom časom uvidi. Pozdavali sa nám aj za cenu týchto ústupkov. Len rozdiel oproti tebe je, že všetci majú adekvátnu prax. Ale tým sa nedaj odradiť, to hneď aj tak nezmeníš, tak skúšaj…

85miska
10. okt 2024

@stanzi tak neviem naša súkromná je otvorená od 6:30 do 18:00 takže je dosť rozdiel súkromná a súkromná.