Kde ste sa zamestnali po rodičovskej?

jurka2907
1. aug 2024

Dievčatá chcem sa opýtať kde ste si nasli prácu po rodičovskej dovolenke?
Mam dve det 3r 4r...skolka sa otvára 6:45 🙄,manžel.pracuje v týždni ráno cca od 4,potom voľno a 4dni poobedná od cca 14.tej. žijeme v Bratislave
Čiže prácu musím hľadať aby som vedela deti odniesť,vyzdvihnúť .moji rodicia sú ďalej sú starší, pomoc nehrozí, manželovi rodicia už nežijú.
Pred materskou som robila vedúcu na predajni 15r.
Vyštudovaný mam chemik /farmaceutická výroba....
Všade nastup bud o 6 alebo neskor ale do 17,18tej
Ja len ci sa dá nájsť práca na 6hod , aspoň nejaké peniažky domov priniesť 😬
Ďakujem za postrehy

bublinka1426
1. aug 2024

praca v kuchyni niekde na vydaji, ako pomocna sila ci nieco obdobne, kde sa robi prinarme doobeda a v case obeda.

jurka2907
autor
1. aug 2024

@bublinka1426 len tam chcú od 6 max 6:30 skúšala som

petik22
1. aug 2024

@jurka2907 dm, mcdonald - neskúšala si? tam by sa dalo dohodnúť na zmenách

lienka.7
1. aug 2024

@jurka2907 normálnu prácu, ráno deti odnesies ty a poobede si dohodnúť niekoho, keď manžel nebude môcť vyzdvihnúť deti.

laurita285
1. aug 2024

Nech si muž nájde normálnejšiu prácu a potom sa môžete vrámci možností striedať.

kamilieri
1. aug 2024

Pedagogický asistent, v BA stále hľadajú. Je to od rána väčšinou do 14.

bublinka1426
1. aug 2024

@kamilieri co take asistent prosim robi dakujem

kamilieri
1. aug 2024

Pomáha učiteľovi v triede...dovysvetľuje učivo žiakom ktorí chápu pomalšie, alebo majú špeciálne potreby....venuje sa slabším žiakom jednoducho povedané.

kamilieri
1. aug 2024

Neviem teda, či ťa takáto práca láka, či máš vzťah k deťom...ale je to jedna z možností.

11bodka11
1. aug 2024

V kancelarii. Rano som zaniesla syna do skolky a o 7:30 som bola v robote. Do 16:00. Muz robi od 6:00 do 14:00 cize o 15:00 syna vyzdvihol v skolke.

yanni
1. aug 2024

@jurka2907 Neverim, ze v Bratislave sa neda nieco najst na par hodin a doobeda. Co znamena vystudovany chemik? VS alebo stredna? Co mozes ponuknut zamestnavatelovi? Najdi si kancelarsku robotu. Zacinaju väcsinou o 8-9:00. Skolka je ako dlho otvorena?

jurka2907
autor
1. aug 2024

@yanni stredná, skolka je do 16:45

letfenixa
1. aug 2024

@kamilieri toto ma fascinuje, hocikto môže robiť ped.asistenta a vysvetľovať učivo žiakovi

zuzanockamt
1. aug 2024

@letfenixa Tiež ma to vždy zarazí v takýchto diskusiách, kde ženy hľadajú po RD prácu - vždy je tam spomenutý pg.asistent. Lebo však hocikto to môže robiť, a potom to tak aj vyzerá.

mirkam3
1. aug 2024

@letfenixa @zuzanockamt presne! Predavačka 🙄 (a to teda fakt pri všetkej ucte - aj moja mamina vedie predajňu cize nejde mi absolutne o zhadzovanie profesie ako takej, ale zas treba uvažovať triezvo …)

letfenixa
1. aug 2024

@zuzanockamt alebo v 1 diskusii písala jedna učiteľka, že najskôr všetko učivo vysvetlila asistentke a potom učila. By ma šľahlo.

zuzanockamt
1. aug 2024

@letfenixa Áno, aj toto je realita. Ja nechcem byť zlá, ale pg.asistenti by mali byť z radov učiteľov.

kris_tin257
1. aug 2024

Ja som tiež robila vedúcu na predajni aj po prvej materskej som sa vrátila do práce aj po druhej mám v pláne. Len u mňa je muž a svokra flexibilní a vedia to vykryť. Kebyže túto prácu nechám rovnako netuším čo kde sa tu zamestnať, s otváracími hodinami škôlky (škôlka je v základnej škole čiže sa riadia podľa prázdnin) asi nikde 🤷

jamimo
1. aug 2024

@letfenixa absolútny súhlas, poznám predavačku (nič proti pracovníkom v obchode, aj profesionál niekedy zlyháva...) ktorá má na starosti v škole dievčatko s PAS- Aspergerov syndróm a ani to vysloviť nevie, že Azberger 🙈 Do tejto pozície ju poslali po rodičovskej dovolenke z úradu práce a ona tam vyslovene šla kvôli pracovnej dobe, prázdninám a podobne... 🤔 No a keby si počula tie ponosy na žiačku... bolí ma to za ňu aj rodičov aj celú spoločnosť...
PS: vidím to aj tu na MK, ako ženy len z vypočítavosti chcú robiť túto prácu, absolútne žiadna znalosť témy, problematiky, vzťah, odbornosť 😵‍💫

panonia
1. aug 2024

To asi môžeš pracovať v lekarni,či? Tam nerobia od 6.

borabalazova
1. aug 2024

@jurka2907 Tiež žijem v Bratislave a tiež mám dcéru v škôlke. Škôlka je otvorená od 7.30 do 17.00, do škôlky vodím dcéru ja, rovnako chodím aj pre ňu a úplne normálne pracujem 8 hodín. Veď máte škôlku otvorenú od 6.45 do 16.45, to je 10 hodín. Hľadala by som si prácu niekde v laboratóriu, napr. univerzity, SAV alebo privátne ako Medirex. Tu máš napr. aj skrátený úväzok: https://www.profesia.sk/praca/vyskumny-ustav-pa...

viestta
1. aug 2024

@kamilieri na pracu pedagogickeho asistenta laska k detom nestaci. Neviem ci by som chcela pre svoje dieta asistenta bez pedagogickeho vzdelania.

letfenixa
1. aug 2024

@viestta ale obyčajne ped.vzdelanie podľa mňa nestačí, ja som aprobovana pre 2. až 3.stupeň svojich predmetov, a netrufla by som si robiť asistenciu každému. Hodí sa, podľa mňa, buď špeciálnu pedagogiku alebo 1.stupeň.

viestta
1. aug 2024

@letfenixa ano, to by bolo idealne. Asistent by mal byt aspon pedagog, ktory ma mimo ineho vystudovanu aj didaktiku, nieco (malo?) o psychlogii mal na skole a aj nieco o specialnej pedagogike vie.

zuzanockamt
1. aug 2024

@viestta Didaktiku - všeobecnú a svojich predmetov má každý pedagóg + štatna skúška zo psychológie (všeobecná, vývinová, pedagogická, sociálna) a z pedagogiky.

dominikamacakova
1. aug 2024

Môžeš ísť robiť predavačku na polovičný úväzok

ecko80
1. aug 2024

@jamimo Presne toto, absolútne žiadna znalosť témy. Učím ANJ, na tie asistentky sa spoľahnúť absolútne nemôžem, lebo anglicky nevedia, sú v tom úplne mimo (teda až na jednu, ktorá ale kedysi aj učila). A potom rodič vypisuje mne, lebo dieťa z hodiny nemalo nič.

kacena2022
1. aug 2024

@jurka2907 Ahoj,na poštu by si nechcela ísť robiť dorucovatelku?Ja som sa tam zamestnala po RD,robím od 6,30 do 15hod.Skolka je otvorená od 6tej do 16,30 tak v pohode stíham.

bublinka1426
1. aug 2024

@kacena2022 skolka od 6.00 je riadny luxus :O

kacena2022
1. aug 2024

@bublinka1426 Je to super a to bývame na dedine,viem že sú mestá kde je škôlka otvorená až od 6,45 to je dosť problém keď chce rodič zamestnať sa.Takto vstávame ráno o 5tej a o 6 už sme v škôlke medzi prvými.