Kde sa zamestnať po rodičovskej?

23. mar 2023

Dobrý den, konci mi RD a presťahovali sme sa na Slovensko čiže do starého zamestnania sa vrátiť nemôžem. Otázka je kde sa zamestnať ? Ovládam jazyky. Nemecky ako môj rodny anglicky podobne. Pocula som však že matky po materskej to majú celkom narocne najist si pracu… udáva sa tu napr materska dovolenka do cv?? V akom odvetvi hľadať? Aby som vyhovela aj skolkarskej dochádzke?

sun_shine_2020
23. mar 2023

Niekde v korporate? Tam by si vedela vyuzit jazyky. Mozno este sa pustit do nejakeho ucenia jazykov online/face to face? Kazdopadne je super, ze vies oba jazyky. Neviem do ktorej casti SK ste sa prestahovali, ake su tam moznosti.

mima1608
23. mar 2023

Čo tak skúsiť prekladateľstvo? To sa dá robiť aj z domu, ak ti nevadí home office. Popravde, ja nad tým po RD do budúcna tiež premýšľam 😅

zorkahorka
23. mar 2023

Ake mas zameranie, co si robila predtym?

terezia323
23. mar 2023

Nepíše sa materská do cv, ak si stále zamestnaná v starom zamestnaní, uvádzaš to
S jazykmi máš celkom slušne šance a hlavne teraz keď je veľká ponuka home office

milanemila
23. mar 2023

Okrem jazyka co ovladas, kde si pracovala predtym? Tazko pracovat na plny uvazok ak mas dietatko rano odniest do skolky a aj ho poobede vyzdvihnut, u nas rano vozi mamzel a ja chodim poobede. Hladaj ponuky s moznostou HO, to je vyhoda aj ked dieta ochorie a nie je to vazne iba nejaky soplik, ze mozes pracovat z domu popri. Do CV nemas povinnost uviest matersku/rodicovsku dovolenku.

mogaa
23. mar 2023

Tak jazyk ako taký je samozrejme výhoda, ale čo ovládaš? Nemenej podstatné je vzdelanie a doterajšia prax....takže ak máš napr.učňovku a robila si kuchárku, tak jazyk je ti na 2 veci....Nájsť prácu od 8:00-15:30 je tiež problém, takže veľa kočiek volí račej prácu kde sú prekvalifikované, napr.kamoška s VŠ robila upratovačku v škôlke, lebo proste jej to časovo vyhovovalo......alebo práca na čiastočný úväzok napr.Lidl, Kauflandd kde im umožnili robiť do určitej hodiny...

autor
23. mar 2023

@milanemila
@mogaa
VS som v 3. Ročníku prerušila študovala som ekonomickú strednú neskor pravo, v zahranici som pracovala najprv v službách potom na letisku neskor v jednej automobilovej spoločnosti (kupnopredajne -nájomné zmluvy) čiže konkrétne nemám nič vyštudované Resp vylúčené. Rozmýšľala som možno nad niakym kurzom ale neviem presne akým keďže neviem čo tu robia ľudia s jazykovým základom

floki1994
23. mar 2023

Autorka skoda tej VS ze si aspon toho bc nedoklepla...vacsina korporatov vyzaduje jazyky ( to ovladas) ale vela z nich si zaklada aj na VS (robila som v 3 a zatial vsetky vyzadovali)...tam by ti aj peknr Home office zjavne vyhovoval... mozno nejake call centrum ked vies jazyky 🙂 ale zavisi aj aky si typ cloveka a co by ta bavilo

beata_k
23. mar 2023

Korprat ta vezme. Vyhoda je home office.

elizita
23. mar 2023

Ja myslím že s 2 jazykmi nebudeš mať problém si nájsť prácu. Zrob si dáky ms Office kurz a určite sa dačo dobre nájde