Dobrý den, konci mi RD a presťahovali sme sa na Slovensko čiže do starého zamestnania sa vrátiť nemôžem. Otázka je kde sa zamestnať ? Ovládam jazyky. Nemecky ako môj rodny anglicky podobne. Pocula som však že matky po materskej to majú celkom narocne najist si pracu… udáva sa tu napr materska dovolenka do cv?? V akom odvetvi hľadať? Aby som vyhovela aj skolkarskej dochádzke?
Čo tak skúsiť prekladateľstvo? To sa dá robiť aj z domu, ak ti nevadí home office. Popravde, ja nad tým po RD do budúcna tiež premýšľam 😅
Ake mas zameranie, co si robila predtym?
Nepíše sa materská do cv, ak si stále zamestnaná v starom zamestnaní, uvádzaš to
S jazykmi máš celkom slušne šance a hlavne teraz keď je veľká ponuka home office
Okrem jazyka co ovladas, kde si pracovala predtym? Tazko pracovat na plny uvazok ak mas dietatko rano odniest do skolky a aj ho poobede vyzdvihnut, u nas rano vozi mamzel a ja chodim poobede. Hladaj ponuky s moznostou HO, to je vyhoda aj ked dieta ochorie a nie je to vazne iba nejaky soplik, ze mozes pracovat z domu popri. Do CV nemas povinnost uviest matersku/rodicovsku dovolenku.
Tak jazyk ako taký je samozrejme výhoda, ale čo ovládaš? Nemenej podstatné je vzdelanie a doterajšia prax....takže ak máš napr.učňovku a robila si kuchárku, tak jazyk je ti na 2 veci....Nájsť prácu od 8:00-15:30 je tiež problém, takže veľa kočiek volí račej prácu kde sú prekvalifikované, napr.kamoška s VŠ robila upratovačku v škôlke, lebo proste jej to časovo vyhovovalo......alebo práca na čiastočný úväzok napr.Lidl, Kauflandd kde im umožnili robiť do určitej hodiny...
@milanemila
@mogaa
VS som v 3. Ročníku prerušila študovala som ekonomickú strednú neskor pravo, v zahranici som pracovala najprv v službách potom na letisku neskor v jednej automobilovej spoločnosti (kupnopredajne -nájomné zmluvy) čiže konkrétne nemám nič vyštudované Resp vylúčené. Rozmýšľala som možno nad niakym kurzom ale neviem presne akým keďže neviem čo tu robia ľudia s jazykovým základom
Autorka skoda tej VS ze si aspon toho bc nedoklepla...vacsina korporatov vyzaduje jazyky ( to ovladas) ale vela z nich si zaklada aj na VS (robila som v 3 a zatial vsetky vyzadovali)...tam by ti aj peknr Home office zjavne vyhovoval... mozno nejake call centrum ked vies jazyky 🙂 ale zavisi aj aky si typ cloveka a co by ta bavilo
Korprat ta vezme. Vyhoda je home office.
Ja myslím že s 2 jazykmi nebudeš mať problém si nájsť prácu. Zrob si dáky ms Office kurz a určite sa dačo dobre nájde
Niekde v korporate? Tam by si vedela vyuzit jazyky. Mozno este sa pustit do nejakeho ucenia jazykov online/face to face? Kazdopadne je super, ze vies oba jazyky. Neviem do ktorej casti SK ste sa prestahovali, ake su tam moznosti.