Kde sa zamestnať?

Včera o 14:28

Som zúfalá z mojej situácie...
Doteraz som pracovala len ako operátor výroby, po skončení školy som nevedela nič insie si nájsť ani si netrúfam na iné práce. Teraz po RD pracujem u nás v škole ako upratovačka no práca sa mi nepáči a zarobím len minimálku. Je to strašné mali niečo cez 600 eur.
Kde sa zamestnať v akom odvetví? Alebo kde začať odznova? Školu mám o ničom, som vylúčená krajčírka.

yelena159
Včera o 14:31

Predavačka?

stellarstar
Včera o 14:37

Urobiť kurz opatrovania deti alebo seniorov, predavačka, Samsung ci amazon, podľa toho kde bývaš a čo tam na blízku máte

tibor79
Včera o 14:45

@stellarstar opatrovateľky tiež majú minimum a oproti upratovačke psych.aj fyz.naročnejsie

stellarstar
Včera o 14:48

@tibor79 ja viem ved to robím už polku života

parvinka0001
Včera o 14:54

A ako krajčírka nechceš pracovať ?

melanta
Včera o 15:22

Škoda, že si čas na MD/RD nevyužila na to, aby si sa zvýšila kvalifikáciu. Teraz za mňa smer obchodné reťazce ako Lidl, Kaufland, Billa. v BA majú predavači 1400, mimo BA od 1200 - 1400, podľa toho či malé alebo veľké mesto. Takže určite lepšie ako minimálka. A ak chceš lepšiu prácu, tak potom si popri práci v obchode robiť nejaký kurz, vzdelávať sa a hlavne urobiť si maturitu.

dancingqueen321
Včera o 15:35

Ked nemas este vela rolov tak sprav vysku externe, casom daco najdes

diaszoky
Včera o 15:36

Urobit kurz asistent ucitela pracu si isto najdes zatial kapat a upratovat

tibor79
Včera o 15:56

@stellarstar tak nie je vhodné to odporúčať. Len súkromne 😊keď, tak. Autorka si chce polepšiť

stellarstar
Včera o 15:57

@tibor79 to už musí autorka vedieť či na to má, ani ja ani ty ju neznáš

estellas
Včera o 16:00

@tibor79 Nie všade je minimálna mzda, ja robím v súkromnom domove dôchodcov, nemám minimálnu mzdu. Mám v pohode plat.

autor
Včera o 17:12

@melanta Robila som v Lidl no nedala som ich tempo.
Maturitu nemám a vzdelávať sa, už sa cítim stará na učenie.
@dancingqueen321 Mám 45 už veľa rokov.
@estellas A čo tam konkrétne robíš?

tibor79
Včera o 17:16

@estellas možno nie minimálnu ale nie adekvátnu. Robila som od opatrovateľky, ISR, soc.pracovnik, zástupkyňa riad. 😞. Že uchádzať sa o post riaditeľa😂. Nikdy.Pracujem s ľuďmi, vážim si toho a som vďačná.
Ale podľa môjho ❤️

melanta
Včera o 17:19

Autorka, tak nerob nič. Tempo v Lidli nedávaš, upratovačku robiť nechceš. Maturitu si dorobiť nechceš. Ja som ako 40 ročná končila vysokú školu, teraz som začala druhú, som staršia ako ty. Po 40 dom sa naučila ďalšie 2 jazyky, učím sa ďalší. Ešte budeš 20 rokov aktívne pracovať. To sa ti zdá málo na to, aby si si urobila aspoň dvojročnú maturitu? Aby si so sebou niečo urobila?
Tvoje nastavenie ozaj nie je vzorom pre tvoje deti.

melanta
Včera o 17:20

@dancingqueen321
@diaszoky nemôže si urobiť VŠ ani ísť robiť asistenta učiteľa, keď nemá maturitu a vo veku 45 je vraj stará na to, aby si maturitu dorobila.

diaszoky
Včera o 17:20

@melanta to ze nema maturu som nepostrehla sory

juliet86
Včera o 17:23

odkial si?

sonula
Včera o 17:25

45 je vela? Mam o par menej, robim si dalsiu vysku, mba a dalsie kurzy. Na vzdelavanie nie je neskoro. Ak s tym nic neurobis, tak to budes mat este horsie a od minimalky sa nepohnes. Tempo v retazcoch si nedavala, vzdelavat sa nechces, neviem preco by ti zamestnavatel mal dat viac.

melanta
Včera o 17:29

Ešte si je dobré uvedomiť aj toto - teraz máš problém s prácou. Za 5 rokov budeš mať problém ešte väčší a za 10 ešte väčší. Za 10 rokov ťa nezamestnajú ani v tom Lidli bez maturity. Takže ak nechceš robiť za minimálnu mzdu do dôchodku, tak niečo urobiť musíš. Musíš zvýšiť svoju kvalifikáciu, ak upratovačku nie, ani obchod nie. Alebo potom mať super podnikateľský plán a podnikať. Ale aj tam na mnohé sektory či chceš byť živnostník či mať firmu, musíš spĺňať nejaké vzdelanie.

estellas
Včera o 17:30

Ja robím opatrovateľku

melanta
Včera o 17:31

@sonula pretože je matka a všetko je drahé - to je dôvod pre veľa ľudí, ktorí chcú viac zarábať a zvlášť pre tých, ktorí vlastne nemajú čo ponúknuť a ani v tom obchode robiť nechcú.

autor
Včera o 17:48

@melanta Mám malé deti okolo nich stále niečo treba celý deň sa nezastavim. Ja nemám čas ani hlavu na to spraviť si ďalšiu školu. Mám 45 už ani telo toľko nedáva čo zamlada.

hiro
Včera o 17:54

45 je výborný vek. Ešte máš tak 25 rokov do dôchodku. Si v plnej sile. Iné to bude keď budeš mať 65-70.

tibor79
Včera o 17:54

@melanta hm
... Si vedľa. Ale pochopíš to možno o pár rokov

tibor79
Včera o 18:00

@hiro a ty si mimo. Snáď si nemyslíš že akt.výpočet dôchodku.....,☺️Pre Boha..... Ak bude pre niekoho aktuálny dôchodok, veci budú úplne inak. Úplne. Ak vôbec

1ryba
Včera o 18:16

@diaszoky asistent uciteľa musí mať maturitu. To v prvom rade. Neviem, kde sa berie názor, že to je robota pre každú, čo sa nevie inde uplatniť. Robí sa s deťmi, čo majú nejaký problém. Nie s nejakými kusmi v sklade.

martinkatinka
Včera o 18:46

No na ucenie si stara, na deti nie, ked pises, ze mas male deti. Treba kopnut do vrtule 😉