Pekný večer, potrebovala by som radu 🙂 skončila som gymnázium a tento rok začínam študovať psychológiu, chcem sa zamerať na detskú psychológiu ale pravdepodobne školskú, nie klinickú. Školská pôda a psychológia bola vždy moja srdcovka, dokonca som sa prihlásila i na pedagogiku, ale nakoniec vybrala psychológiu.
Bohužiaľ okolnosti neumožňujú denné štúdium, študovať budem externe a potrebujem sa zamestnať. Veľmi rada by som robila niečo už k tomu blízke avšak neviem či môžem s tzv. prázdnou rukou.
Uvažujem čo také by sa dalo? Samozrejme viem, že na psychológiu aj školstvo potrebujem VŠ ale niečo čo má aspoň blízko k psychológií/školstvu kým študujem.
Asistentku pedagoga. Neviem, ako je to n SVK, ale v ČR ich stále hladame. A tu na to stačí len kurz.
Mimochodom, psychologa dialkovo? Na akej fakulte? Nie je to len učitelský odbor?
Možno vychovávateľka na ZŠ? Bez pedagogického minima/pedagogickej SŠ alebo VŠ sa to ale dá tuším len 2 roky. Ale aspoň by ste zistili, či by Vás práca medzi deťmi naozaj bavila 🙂 Plus by ste to mali v podstate ako prax :D