Ahojte, chcel by som sa spýtať či náhodou neviete či sa dá spraviť nejakú Kurz na farmaceutického laboranta aby som pracoval v lekárni ak áno a Kde Ďakujem 🙂
@patrik479
http://www.health.gov.sk/?farmaceuticky-laborant
prekvapuje ma domnienka, že na výkon takéhoto povolania, kde ide o život a zdravie klientov ti stačí nejaký kurz......
@katarinamarkova však nehovorím že ten kurz musí byť abslovovany za 2 mesiace neviem ako to funguje preto sa pýtam
@patrik479 Že si ty chceš namiešať nejakú dobrotku?
@patrik479 funguje to tak, že na to musíš mať školu!
Na toto treba chvalabohu skolu zo zakona, lebo ako aj vidime z prispevkov, nemali by to problem ist robit ludia, co o tom nemaju ani paru. Skoda, ze to tak len v medicine a farmacii, ze to mozu robit len ludia, ktori to aj studovali. V inych odvetviach bezne robia ludia, co nieco ani nestudovali, ani nic, len sa tam po znamostiach dostali.
Milujem ľudí, ktorí tu píšu veci a majú očividne žiadnu páru o tom ako to funguje.
@katarinamarkova "prekvapuje ma domnienka, že na výkon takéhoto povolania, kde ide o život a zdravie klientov ti stačí nejaký kurz......" to ako vážne? Očividne neviete o čom tu píšete, sama som robila farmaceutickú laborantku a zaručím Vám, že som ani raz nebola v situácií kedy to šlo o život klienta =D, väčšinu receptov robíte podľa postupu a pokiaľ nie ste analfabet, tak to zvládnete ľavou zadnou. To bolo za prvé, za druhé, asi si to mýlite s FARMACEUTOM, ktorý vydáva lieky na predpis. Laboranti môžu max. voľno-predajne lieky a tie si môžete objednať aj v pohodlí domova cez internet =D a za tretie ÁNO @patrik479 kurz farmaceutického laboranta existoval, bola to dvojročka ale keďže na tomto Slovensku sa všetko dobre zatrháva tak aj toto =D takže ako spomínali už vyššie buď škola 4r. s maturitou alebo výška 5r. otrasná predstava...mám ešte však tretiu možnosť ak viete dobre po Nemecky a máte dostatočne na to financie, v Nemecku si môžete tento kurz robiť je to tiež 2-3ročka závisí to od toho čo za odbor chcete =)
Kurz asi tazko,laboranti studuju 4 roky na zdravotnickej skole.