Kde sa dá pracovať na ekonomickom úseku na skrátený úväzok?

ive82
20. máj 2017

Ahojte maminky z Bratislavy. Neporadili by ste mi, v ktorej firme/institucii je skutocne mozne pracovat na ekonomickom useku na skrateny uvazok? Mam dve deti, jedno v septembri nastupuje do skoly, druhe do skolky. Posledny pol rok som pracovala na 4/5 uvazok, realita bola 120% uvazok a ostatni tak 140% uvazok. Toto uz dalej ako rodina nezvladame a od septembra sa uz bude treba aj zacat ucit so starsim...dakujem za akukolvek radu.

pribinak
20. máj 2017

IBM, daju sa dohodnut rozne part time

vienala
21. máj 2017

@ive82 skus Narodnu banku Slovenska - je to presne praca pre mamicky s detmi, robota spravena za 1/4 pracovnej doby, inak pohoda, pozeranie do Internetu a na hodinky, kedy padne. Ziadne nadcasy a stresy. Robia 8 hodin denne, stane sa, ze aj na skrateny uvazok, ale to len vtedy, ak tam baba pred materskou pracovala. Ale po 8 hod. veget, praca nenarocna, dobre ohodnotena. Vzdy by si to mala casovo menej ako mas teraz, aj kde je to na plny uvazok.
Inak, co ja viem, na ekonomickom oddeleni sa pracuje vždy viac, ako je 8 hodin denne. Ide ma porazit. Ja som mala super pracu, ale kopu nadcasov, teraz po materskej opat hladam pracu na ekonomickom oddeleni, uz som aj mala ponuku, ale hned na pohovore mi bolo povedane, ze v case uzavierok treba byt aj 10 hodin v praci a pri tom to nie je praca uctovnicky, ale sprava systemu SAP. Tak uz asi len zmenit odbor na par rokov- ja fakt neviem, asi pojdem robit na logistiku, tam maju celkom fajn pracovnu dobu, ale zial bez znamosti ma tam nezoberu, nakolko som prekvalifikovana.
Inak, ja som sa pytala aj v IBM na part-time, povedali mi, ze momentalne nemaju otvorene taketo pozicie. Aj v tej NBS musis mat asi znamost , aby ta zobrali, ale ved vyskusaj.

ive82
autor
23. máj 2017

@vienala ahooj Vienala, dakujem Ti veelmi za radu 🙂 iva

juliet86
23. máj 2017

@ive82 skus na ekonomickom v ramci skol a skolskych zariadeni pripadne mpc metodicko pedagogicke centrum pripadne socialna poistovna alebo vszp

vienala
23. máj 2017

@juliet86 v skole však musíš pocitat s tym, ze sa tam bude vyzadovat praca komplexnej uctovnicky, takze ak nie si zabehnuta v komplexním uctovnictve, nielen dodavatelske, odberatelske faktury, banka, pokladna, interne doklady, ale aj mzdy a vsetky vykazy do poistovni, plus specialny sposob naviazany na financovanie z rozpoctu, tak ak budes jedina uctovnicka na skole a sama za toto vsetko zodpovedna, tak aspoň na zaciatok je to dost a za ten smiesny peniaz cca 500 Eur v cistom. Ak su tam viacere uctovnicky, co ti na zaciatku pomozu, tak sa to da. Po zabewhnuti je tam však uz v podstate malo roboty, urcite nebudes tolko uctovat, ako v sukromnych firmách, plus pocas prazdnin je to leharo. No len si treba osobne pozistovat, ci skolsku ekonomku hladaju, lebo na to často nebyva vypisane vyberove konanie a ak nie si komplexna uctovnicka, tak ist do skoly, kde maju aspon dve uctovnicky, aby si nemusela hned na zaciatku riesit vsetko sama.

juliet86
24. máj 2017

@vienala hej taksom to myslela 😂 vo vacsich skolach zvyknu mat dve resp. To maju aspon trochu rozdelene na mzdarku atd.

vienala
24. máj 2017

@juliet86 tak to je fajn, ja zasa poznam aj mestske skoly u nas a tie maju len jednu ekonomku, ale zasa v BA su tie skoly vacsie, tak sa da najst aj taka škola, kde su dve a to je uz v pohode, da sa zaucit popri tej sluzobne starsej

ive82
autor
25. júl 2017

Ak by sa k tejto debate niekto v buducnosti vratil, za pozretie vraj stoji Swiss Re, maju superflexibilny prac cas, 5 dni dov navyse a 6 sick days on the top of it....

vienala
26. júl 2017

@ive82 a isla si nakoniec do Swiss Re? Neskusala si tu NBS, ako som ti odporucila?
Ja som ani nedufala a podarilo sa mi zohnat pracu na polovicny uvazok u nas v malom meste, mam to len 5 min. od domu. Ani som neverila, ze sa objavi takato ponuka, tak sa tesim. Jasne, platovo som spravila ustupok, ved je to len polovicny uvazok, ale zasa, keby som isla na plny, musela by som riesit opatrovatelku, minimalne pocas chorob deti, nakolko manzel je pracovne vytazeny a tym padom je domacnost a deti na mne. Takze planujem byt na zabeh tak asi na rok na tejto pozicii a potom uvidime, ako sa zabehneme a podla toho uvidim, ci uz potom skusim plny uvazok.
Tak nech sa ti dari.

juliet86
26. júl 2017

@ive82 super. Cize si spokojna? Je tam aj flexi pracovny cas? A platovo je to ake? Dik za odporucanie!