Prosím o radu u muža v práci ochorelo veľmi veľa ľudí na Covid, až niektorí boli v nemocnici na kyslíku aj mladí ludia..Riaditel nechcel povoliť homeoffice pritom sú to administratívne práce, marketing ...keď bolo najhoršie nechal ich doma v karantene tých 10 dni a teraz zase pracujú.Kde to nahlásiť na hygienu, na inšpektorát práce?sú jediní z budovy, ktorí chodia denne do práce.
Oboje, aj RÚVZ, aj inšpektorát práce a ozvala by som sa aj na políciu.
Mali by brat každé hlásenie... Okrem toho jemu by vôbec nemali hovoriť kto to nahlásil aj keby nebolo anonymné... Hrozna situácia... Zaráža ma ako môžu byť ľudia tak bezohľadní...
@miriam_s nie tomu neverím má všade známych je dosť možné, že aj toto mu prejde neviem veď to je na dobrej vôli zamestnávateľa či dá HO nie je to povinnosť, ale možno sa zamysli a bude vedieť, že to niekomu vadi
No pokiaľ viem, je nariadený homeoffice všade kde to je možné. Takže nie je to na jeho dobrej vôli...a toto rozhodne je práca ktorá sa dá robiť z domu...
Najhoršie je ostať ticho, nahlásiť to určené treba...
Nahlasim to určite ďakujem baby
Ahoj, ked to nahlasis anonymne - kontrola tam nabehne takmer hned - max do 2. pracovnych dni... tak to mali v susednej firme a isli len po tej firme odkial mali anonymny podnet, ostatne firmy nekontrolovali hoc bola budova plna ludi - administrativa. Tiez nemame HO, ale mne to neprekaza, takze sa nestazujem 😊
je otázne či je naozaj možné, aby plnohodnotne pracovali aj z domu. lebo aj o účtovníctve si každý myslí, že to ide jednoducho nanosiť všetko domov, nakúpiť licencie na domáce notebooky, prípadne pracovné notebooky, nanovo zosieťovať, zabezpečiť GDPR klientom, ich zamestnancom, dokladom. presúvať doklady po domácnostiach podľa agend účtovníčok... § 250b ZP: zamestnávateľ je oprávnený nariadiť výkon práce z domácnosti zamestnanca, ak to dohodnutý druh práce umožňuje a zamestnanec má právo na vykonávanie práce zo svojej domácnosti, ak to dohodnutý druh práce umožňuje a na strane zamestnávateľa nie sú vážne prevádzkové dôvody, ktoré neumožňujú výkon práce z domácnosti.
Ak konatel preukaze, ze pracu nevedia robit z domu, napr. Maju v robote pocitace s programom a doma nemaju pristup, tak mozte si tak akurat fukat. A ked sa dozvedia, kto nahlasil, tak aby este manzel vypoved nedostal.
Autorka,
ako ste dopadli?
Si si ista, ze moze robit z domu? Nie kazda praca v administrative moze byt homeoffice. 😉 vo vela firmach nemaju programy prepojene tak, aby vedeli fungovat. Ja pracujem v statnej sprave a je to smutne, ale z domu nemam pristup k nicomu 😁
Nahlasila by som všade,kde by mi len napadlo.Ten riaditeľ nemá už nad sebou nadriadeného hoc aj v inej krajine?aj tým smerom by som to riešila....