Kde pracovať - Henkel alebo Swiss Re?

bonusko
13. sep 2019

Keby ste mali moznost vybrat si z 2 ponuk, ako by ste sa rozhodli? V Henkelu sa mi nepaci pozicia (je to podobne ako zakaznicka sluzba), len ten NJ (Po nemecky viem lepsie ako po anglicky), maju tam home office a pracuje sa do 17.00, aj karierny rast je mozny. Na druhej strane je tam Swiss Re, kde potrebujem AJ (po nemecky viem lepsie), ale velmi sa mi paci pozícia, aj to som studovala, ale home office je len "occasionally", a nepaci sa mi, ze tam maju 2 smeny, 2 tyzdne sa pracuje normalne cez den a potom 2 tyzdne od 15.00 do 23.00. Nepaci sa mi to, lebo chceme potom mat aj deticky, len ta vysnivana pozícia sa mi páci:( Co by bolo pre vas ten hlavny faktor? Pozicia alebo firma? Rada by som citala od vas nejake nazory 🙂

lucinka1988
14. sep 2019

@bonusko nerobila som ani v jednej, ale ak ti môžem poradit, pokial ešte nemáte deti, chod si za tým, čo ta bude baviť. Vravis, že pozicia v Swiss Re je Vysnívaná, tak chod tam. Myslim, že je teraz zbytočne riesit, že raz chcete mat deti, si mladá, realizuj sa naplno a využi každú príležitosť. Keď otehotnies, aj tak pôjdeš pravdepodobne na MD a nikto nepovedal, že sa musíš vrátiť do tej istej prace aj po MD. Okrem toho, aspoň čo počúvam z okolia, v súkromných firmách je bežná prax, že ženám po MD rušia pozície, nemajú istotu, že flek, z ktorého odchádzali ich aj počká. Tak ja by som rozmýšľala asi týmto spôsobom. Keď budeš mat deti, potom bude čas na kompromisy a prihliadanie na podmienky, ktoré sú vhodne pre rodinný život.

nickpick
14. sep 2019

@bonusko obe firmy su fajn, bola som na pohovoroch v oboch a mala som len pozitivne pocity, v oboch pracuju aj moji znami a to uz pomerne dlho, Swiss Re je o level dva vyssie aj co sa tyka platu, rozhodni sa podla vlastnej intuicie, myslim, ze jedna, ci druha neurobis nejaku zasadnu chybu, zalezi od tvojich preferencii, osobne by mi tiez prekazal ten pracovny cas v Swiss Re, uz som pracovala na smeny a bolo to trapenie, chod na to pragmaticky, zvol si tu spolocnost, ktora ti ponukla lepsi plat a benefity😉

jumama
14. sep 2019

Hod si mincou a kym je minca vo vzduchu, zistis, co si tajne zalas, aby ti padlo... to je odooved, po com tuzis.

bluka2
14. sep 2019

V Henkeli urcite nie, vrcholne nesympaticka firma,

lenulka_14
14. sep 2019

@bonusko pises ze chcete mat aj deticky potom
Takze neni o com chod tam kde ti daju viac aby si mala potom lepsiu matersku/pnku;) Poznam obidve firmy,na pohovore som nebola ani v jednej. Ale prestiznejsie mi pride pracovat v Swiss Re. Drzim palce

evkamotka
14. sep 2019

Nie je vsetko o plate, materska davka je fajn ale je to vec 8 mesiacov co ju dostavas. Zato v tej girme budes denne no a mne by napriek platu absolutne nevyhovovalo, ze pol mesiaca budem casovo minat partnera aj kamaratky aj cely svet. Tych "nakupov a vybavovaciek" nie je tolko, aby sa to nestihalo aj podvecer a cez vikend. Ale adi som moc zalubena 🙂 praca pre mna nie je vsetkl, dolezitejsie mi bolo byt kazdy den poobede s manzelom

meluela
14. sep 2019

@bonusko henkel a swiss re to je ako z dazda pod odkvap. no ale nema kazdy koprivku z korporacii, takze to je mozno len moj pocit. tu pracu na smeny by som ale urcite nebrala, je dokazane aky to ma po dlhsej dobe devastujuci vplyv na zdravie ..vyssie riziko rakoviny a pod. .. je ine ked niekto zije v hladovej doline a nema na vyber ako uzivit rodinu, tak samozrejme musi vziat aj pracu na smeny, alebo lekar na urgente tam to dava zmysel lebo zachranuje ludi ... ale posuvat excelovske policka v swiss re a kvoli tomu si nicit dusevne a fyzicke zdravie, to nech si niekam strcia ... takze henkel alebo hladat dalej ...

lucertola
14. sep 2019

Mám osobnú skúsenosť s prvou. Tie home office sú najlepšie čo môže byť, keďže mám malé dieťa. Čokolvek sa naskytlo, ostala som pracovať z domu. Nemusela som brať OČR ani PN. S nadriadenými sa dalo vždy na všetkom dohodnúť. Teraz idem na druhú materskú po dvoch rokoch. Tak uvidíme, čo sa počas troch rokov pomení ☺ U mňa spokojnosť so zamestnávateľom.

vikusjk
14. sep 2019

Ahoj, za Swiss Re ti viem povedat, ze tam ten homac zavisi od teamu a tvojho teamleadera. Niektori maju pravidelne homace kazdy pondelok a piatok, niektori ozaj len obcas. Vela teamov ma pravidelny homac piatkami a pomedzi to ak je to potrebne z nejakeho dovodu. Ozaj zavisi na charaktere prace a dohode s line manazerom. Taktiez, ak planujete deticky, tak Swiss Re ma vlastnu skolku pre deti zamestnancov Swiss Re priamo v budove. Priestory su super, nie nadarmo vyhrali Office roka tusim dva roky po sebe. Karierny rast ako aj rotacia je tiez mozna, cize ak zacnes na vysnivanej pozicii a po rokoch budes mat deticky a nebude ti vyhovovat dvojzmenna pracovna doba, mozes kludne docasne vymenit team, alebo sa mozno dovtedy zmenia aj podmienky priamo v tvojom teame, alebo sama prides na to, ze su aj pozicie, kde je pracovna doba klasicka a charakter prace je podobny, alebo rovnaky, ako tvoj. Je to ozaj hudba buducnosti, ak neplanujes deti tak, ze hned do roka... A stale mozes potom odist, ak by sa ti tam nepacilo ;)

vikusjk
14. sep 2019

@meluela ahoj, chcem sa opytat, ty si pracovala v oboch spolocnostiach?

vikusjk
14. sep 2019

@bonusko jop a zabudla som dodat, ze aj v SR pouzivas aj nemcinu a ak ti anglina ide slabsie, maju tam dve hodiny tyzdenne jazykove kurzy ;)

sivana09
14. sep 2019

Za mna jednoznačne Swiss re

lula313
14. sep 2019

Tiež pocuvam na Swiss Re lepsie ohlasy, v korporáciách sú rotácie, čiže keď sa tam zamestnáš, určite neznamena, že sa na to miesto vrátiš aj po materskej, skôr si myslim, že sa do korporatu po materskej nevrátiš vôbec.

bonusko
autor
14. sep 2019

Dakujem pekne za vase odpovede, pisali ste veci ktore mi velmi pomohli 🙂

meluela
14. sep 2019

@vikusjk nie, bola som kedysi na pohovoroch v ibm, henkel, accenture (to bolo suverenne najhorsie pocitovo z tych priestorov a ludi), nakoniec nastastie som si mohla vybrat miesto ako-tak mimo korporaciu.

stanzi
14. sep 2019

Jednoznacne Swiss Re. Ano ta druha smena je nic moc, ale kto hovori ze musis byt na tejto pozicii vecne...Mozes tam zacat, a ked spoznas ludi a ine teamy tak sa popozerat po inej.